tabara tara motilor

Raport de tură Trascău 2014

Raport de tura Trascau 2014

Anul trecut copii au descoperit pentru prima data impreuna cu noi Muntii Trascau, foarte spectaculosi, dar mult mai putin explorati.

Am plecat din Bucuresti si in patru ore si jumatate – cinci am ajuns in Rimetea, la Gyopar, un loc in care se simte cu adevarat spiritul de tabara.  Aici curatenia este la ea acasa, casutele sunt de lemn si foarte frumoase, copii au loc sa se joace cu mingea, de-a v-ati ascunselea si in fiecare seara am putut sa facem foc de tabara la care sa stam cu totii. 

Am inceput-o cu o drumetie la rezervatia geobotanica Scarita Belioara, unde cu mic cu mare am pornit in traseu, cel mai mic membru al echipei avand sapte ani cel mai mare cincisprezece. Mai greu la deal si mai usor la vale, fiecare dintre noi s-a bucurat de peisajul superb, de casele pitoresti, si de formele spectaculoase ale reliefului carstic de aici.

Am vizitat salina de la Turda, foarte bine amenajata, copiii nu s-au plictisit deloc, in salina fiind mese de ping-pong, mini golf etc.

Tura in Cheile Turzii a fost un adevarat spectacol, stânci înalte și abrupte, creste ascuțite, turnuri de piatră, vâlcele pietroase, grohotișuri, arcade. Aici sunt o multitudine de trasee de catarat pe care vrem sa le exploram anul acesata.

Am mai urcat pe Piatra Secuiului, un masiv calcaros, care parca se ridica brusc si neasteptat din lanuri si campuri… Am fost la cetatea Coltesti, martor incarcat de istorie al regiunii, in Cheile Rametului, la pestera Huda lui Papara, si la Schitul de Sub Piatra cu vechea lui biserica si ne-am promis ca anul acesta vom ajunge si la Pestera Zmeilor.

 Tabara a fost o noua provocare, o experienta diferita atat pentru copii si pentru noi toti, un motiv de a ne reintoarce si anul viitor (2015).

Marian Gherman

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *