tabara isverna

 

Lumea de basm a Mehedinţiului, MTB, 4-10 septembrie 2017, > 12 ani

 

Legende și peisaje încântătoare se împletesc la Izverna, un loc de poveste în care oamenii și locurile parcă nu au fost supuse trecerii timpului. Pentru mountain-bike Mehedințiul este un loc ideal, cu un peisaj variat și spectaculos, diferențe mici de nivel, oameni și locuri memorabile. Vom descoperi atât drumuri superbe de mountain-bike cât și oameni în opinci și în port popular care încă mai trăiesc după valorile străvechi, biserici peste care au trecut veacuri dar care încă mai păzesc răscrucile de drumuri, vom vedea cum natura sculptează forme uimitoare și misterioase, la podul suspendat de la Ponoare sau în Cheile Țesnei și ale Băluței, vom mânca la stâna din Țesna și vom asculta povești și istorii despre comorile dacilor și ascunzătorile lui Tudor Vladimirescu. Și de ce nu, dacă vremea ne permite, vom privi lumea de basm a Mehedințiului de sus, de pe Vârful lui Stan.

Perioada: 4-10 septembrie 2017 ( luni – duminică )

Vârsta: 12-17 ani

Locul de desfășurare: Satul Izverna, jud. Mehedinți

Tematică și activități: Parcurgerea de trasee de mountain-bike în Podișul Mehedinți intercalate cu drumeții. Pentru a varia programul este posibil să includem și o după amiază de escaladă, echipamentul fiind asigurat de către noi. De asemenea echipamentul pentru tir cu arcul, precum și pentru alte jocuri, va fi asigurat de către noi.

Ture propuse pentru cele 5 zile (pot fi schimbate în funcție de vreme):

1. tură cu bicicletă la peștera și Podul lui Dumnezeu din localitatea Ponoarele, la Lacul Zaton, în Cheile Băluței, cu întoarcere prin satul Busești
2. vizită la peștera Topolnița și sistemul Carstic Topolnița-Epuran
3. drumeție în Cheile Țesnei unde vom servi masa la stâna din Poiana Bechet, apoi excursie pe valea Cernei
4. excursie în cătunul Giurgiani și către Izvoarele Coșuștei
5. drumeție până pe Vârful lui Stan și în Poiana Beletina (fără biciclete) sau traseul Izverna-Calea Prejnei-Prejna (MTB)

Cazare și masă: Cazarea se va face la cort, în imediata vecinătate a unei gospodarii tradiționale care beneficiază de o baie utilată, dotată cu boiler, toaletă și duș. Locul de campare se află în vatra satului Izverna, o așezare tradițională aflată la poalele munților Mehedinți. Corturile sunt asigurate de către noi. Asigurăm de asemenea mâncare+ gustări.

Transport:

  • Transportul se face din București cu microbuzul până în satul Izverna
  • Ne deplasăm de la o locația la alta cu bicicletele sau cu microbuzul.

Preț: 1450 RON/copil
* Preţul include: transport dus-întors, corturile necesare campării, mâncare şi gustări, activităţi, instructori (buni cunoscători ai podișului și munților Mehedinți), diplome, medalii, premii

**Preţul nu include închirierea mountain-bike-ului în cazul în care participantul nu deţine bicicletă proprie (închirierea unei biciclete costă 60 RON/zi, se vor lua în calcul 5 zile de închiriere). În cazul în care aveţi mountain-bike personal vom asigura transportul acestuia.

Ne rezervăm dreptul de a schimba traseele și activitățile propuse pentru această tabără în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, prioritară fiind pentru noi siguranța grupului

Puteți vedea cum a fost tabăra de anul trecut accesând linkul ACESTA

ÎNSCRIEREA:

  • trimite un email la adresa luciana@himalayatravel.ro sau
  • apelează 0722474317 (Luciana Laudoniu) sau
  • completează formularul alăturat

ALTE ÎNTREBĂRI:  Vă rugăm ca pentru orice întrebare/nelămurire să ne contactați!

 

Amintiri de la Izverna:

 

Iată cum s-a desfășurat tabăra de la Izverna din 2016:

Fotografii din taberele trecute: