tabara la cetatile ponorului

 

Apuseni, Peșteri și avene / Cetățile Ponorului, 2-9 iulie 2017, > 8 ani

 

Tăbăra de la Cetățile Ponorului (Apuseni) are un farmec aparte: călătoria cu trenul la cușetă, curiozitatea pe care o aduce fiecare traseu în care intrăm în lumea subterană, atmosfera de la cabană, focul de tabără la care ne adunăm aproape în fiecare seară, ne fac să revenim în acest loc cu mare plăcere an de an.

Gândul îți rămane la Apuseni după întoarcerea din această tabără. Tocmai de aceea sunt câțiva copiii care revin în fiecare an alături de noi la Cetățile Ponorului și redescoperă atmosfera unică a acestor locuri.

Ce te “cheamă” în Apuseni” ?

 • Zona Padiș este ideală pentru drumeții relativ ușoare inclusiv pentru copii, relieful fiind de o varietate și de o frumusețe incredibilă. Avem ce vedea în zonă, Complexul Carstic Cetățile Ponorului – Peștera Focul Viu – un ghețar ce se află pe locul 3 din România ca mărime – Peștera Cetățile Ponorului – Peștera Rădesei – Ghețarul Borțig – al doilea ca mărime din România – Peștera Padiș – Peștera de la Izbucul Ursului – Peștera din Valea Galbenei – Poiana Florilor – Poiana Ponor – Poiana Rădesei – Poiana Vărășoaia – Piatra Galbenei – Piatra Boghii – Vârful Vărășoaia.
 • De fiecare dată suntem bine primiți la Cabana Cetățile Ponorului, străjuită de brazi și bine poziționată față de intrările în trasee. Veți auzi cu siguranță povestindu-se despre Delu, Liviu, doamna Maria și alte figuri emblematice care fac tot farmecul zilelor petrecute în Munții Apuseni, pe munte, sau în jurul focului de tabără. Copiii sunt fascinați de poveștile prietenilor noștri din Salvamont și Salvaspeo, care ne sunt alături în multe dintre seri.

Perioada:  2-9 iulie 2017 (duminică-duminică)

Vârsta: 8-18 ani

Locul de desfăşurare: Zona Padiș, Munții Apuseni

Tematică: O introducere în lumea peșterilor și a reliefului carstic

Activităţi:

 • Vizitarea peşterilor şi avenelor din zonă şi parcurgerea traseelor montane din zonă. Exemple de ture montane: Circuitul Cetăţile Ponorului, peştera Focul Viu, circuitul de la Bârsa, Cheile Galbenei, Avenele din Lumea Pierdută, Peştera Şura Boghii, Poiana şi Izbucul Ponor, etc.
 • Prezentarea unor noţiuni de speologie și prezentarea zonei Padiș
 • Orientare în mediul montan, folosirea busolei şi a lanternei, noţiuni de prim-ajutor
 • Jocuri outdoor care urmăresc dezvoltarea inventivităţii, spiritului de echipă şi a relaţiilor interumane
 • Escaladă pe o manşă montată în apropierea cabanei
 • Premiere cu foc de tabără, diplome și medalii

Cazare și masă: Cabana Cetățile Ponorului unde avem asigurate trei mese/zi + gustări.

Transport: Transportul dus-întors cu trenul până în Oradea, la cuşetă (6 locuri/cușetă). Transportul de la gară la cabană și înapoi se face cu  microbuzul (aproximativ doua ore).

Alte observaţii:

 • După tabără veţi putea intra în posesia fotografiilor realizate de-a lungul săptămânii.
 • Puteți vedea AICI câteva fotografii din tabăra Apuseni, pesteri și avene 2016.

Preţ: 1550 ron/copil

* Preţul include transport din București si înapoi cu trenul, la cușetă de câte 6 locuri, transfer la locul de cazare si înapoi, cazare la Cabana Cetațile Ponorului, 3 mese pe zi și gustări, ghizi-instructori, activități, premiere, diplome, medalii

** Ne rezervăm dreptul de a schimba sau înlocui traseele și activitățile propuse pentru această tabără în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, prioritară fiind pentru noi siguranța grupului

ÎNSCRIEREA:

 • trimite un email la adresa luciana@himalayatravel.ro sau
 • apelează  0722.474.317. (Luciana Laudoniu) sau
 • completează formularul alăturat

ALTE ÎNTREBĂRI:  Vă rugăm ca pentru orice întrebare/nelămurire să ne contactați!

 

Amintiri din Apuseni…

 

Mai jos câteva imagini din taberele din anii trecuţi: