tabere de fotografie

 

Tabăra de fotografie de la Cornățel, 17-23 iulie 2017, > 8 ani

 

”A fotografia…nu este o meserie. Este un har ascuns al fiecărui om de a spune povești. Pentru că nouă oamenilor, atât celor mici, cât și celor mari, ne plac poveștile, ne plac cărțile, ne place să auzim, dar și să vedem lumea din jurul nostru. Ne hrănim cu poveștile, pentru a transmite mai departe ceea ce “a fost odată”. Este vorba despre acel “A fost odată ca niciodată” transpus în imagini, despre această nouă dimensiune a poveștii pe care o inventăm de fiecare dată când privim în jur prin vizorul aparatului. România este un tărâm care ne oferă absolut orice din punct de vedere fotografic, avem munte, deal, câmpie, mare, locuri în care descoperi atâtea culturi și obiceiuri. Locuri care rezonează mai mult sau mai puțin cu fiecare dintre noi, dar pe măsură ce ne aplecăm asupra lor, și “ne adâncim” în a le cunoaște, ne fac să revenim pentru a înțelege și mai mult. E o sete din care se hrănește de altfel și pasiunea pentru fotografie. În tabăra de fotografie de la Cornățel vom duce o luptă contra-timp, în care va trebui să exersăm și să înțelegem împreună ceea ce facem atunci când apăsam butonul magic cu rolul de a “îngheta” timpul.

Doar astfel putem duce povestea fiecăruia dintre noi mai departe pe de-a-ntregul.”

(Erik Zollner și Echipa HT)

Perioada: 17-23 iulie 2017 ( luni – duminică )

Vârsta:  8-18 ani

Locul de desfășurare:  Această  tabără de fotografie  se desfășoară la jumătate de oră de Sibiu, în satul Cornățel. Aflat în nordul depresiunii Făgărașului, într-o zonă deluroasă cu un peisaj foarte ofertant pentru fotografie, Cornățelul va fi punctul de plecare pentru mai multe itinerarii fotografice. De pe culmile acestui podiș deluros (Podișul Hârtibaciului) se vede cel mai frumos Făgărașul, dacă vremea și claritatea permit acest lucru. Sudul Transilvaniei este un tărâm unic în Europa, în care peisajul medieval a supraviețuit în mod miraculos. Este vorba despre peisajul istoric al satelor săsești, una dintre cele mai puțin cunoscute comori culturale ale Europei.

Tematică:  Tabăra de fotografie va avea ca scop principal acumularea de cunoștințe în domeniul fotografiei. Taberele de fotografie sunt dedicate atât celor care iau pentru primă dată contact cu aparatul de fotografiat, cât și celor care doresc să facă progrese.

Activități:  În fiecare zi vom face diferite activități în cadrul unei tematici anume: portrete, peisaj, compoziție, etc. În fiecare după amiază munca fiecăruia va fi analizată și vom vedea ce am greșit și unde am progresat.  În afara turelor foto și a workshopurilor pe care le facem în Cornățel, vom organiza și alte activități: drumeții, vizitarea satelor săsești, circuit cu carturi cu pedale, escaladă, etc

Cazare și masă:

  • 3 mese/zi +gustări.
  • Cazarea se face în Cornățel, în camere de 2, 3 sau 4 locuri.
  • În interiorul locației există și un parc de aventură amenajat special pentru copii, un panou de cățărat, o Șură Dacică, carturi cu pedale și loc pentru ateliere de creație, toate făcând din acest loc unul ideal pentru copii.

Transport:  În funcție de numărul participanților transportul se va face cu microbuzul sau cu trenul până în Sibiu

Alte observații: 

  • Veți primi fotografii pe parcursul și la finalul taberei, precum și un feedback despre evoluția fiecăruia
  • Fiecare copil trebuie sa aibă la el aparat foto (orice tip de aparat foto) cu încărcător şi card de memorie
  • Puteți vedea AICI fotografiile din “Tabăra de fotografie de la Cornățel”, 2016

Preț: 1550 ron/copil

*Preţul include : transport, cazare 6 nopţi, trei mese/zi și gustări, workshopuri de fotografie, acces la parcul de aventură, la circuitul de carturi cu pedale, la panoul de cățărat și la salteaua cu aer, instructori, premii, medalii, diplome

ÎNSCRIEREA:

  • trimite un email la adresa luciana@himalayatravel.ro sau
  • apelează 0722.474.317 (Luciana Laudoniu) sau
  • completează formularul alăturat

ALTE ÎNTREBĂRI:  Vă rugăm ca pentru orice întrebare/nelămurire să ne contactați!

 

Puteți vedea mai jos ce am făcut până acum în cadrul taberelor de fotografie