viscri mtb

 

Viscri MTB, 2-8 iulie 2017, > 10 ani

 

Viscri este unul dintre cele mai frumoase sate săsești din Transilvania, aparținând Patrimoniului Mondial UNESCO. Este un loc îndepărtat de zgomotul și agitația orașului în care ai senzația că timpul s-a oprit în loc de câteva sute de ani. Întreg satul a păstrat arhitectura caselor săsești (o bună parte din ele au fost restaurate), iar localnicii susțin păstrarea tradiției.

Oameni inimoși de la Fundația Adept au reușit să obțină fonduri și să construiască aproximativ 80 de km de trasee de bicicletă care leagă satele săsești din zonă, de la Viscri până la Sighișoara. Traseul merge mai mult prin păduri și trece prin Bunesti, Criț și Saschiz. Este un drum ecologic, marcat, lat de 80-90 centimetri, consolidat cu piatră, pentru ca turiștii să nu se  împotmolească prin noroaie dacă plouă. Traseul poate fi întrerupt în orice sat, în funcție de rezistența și dorința celor ce îl parcurg.  Și cum lucrurile făcute din inimă ies bine…așa și traseul de mountain-bike transmite pasiunea și căldura celor ce s-au străduit să pună bazele turismului pe bicicletă în această zonă.

Așadar zona ne oferă acces la trasee dedicate pentru mountain-bike, trasee care ne poartă prin mai multe sate transilvănene, bicicleta fiind un pretext pentru a ne plimba între mai multe obiective: biserici fortificate, fabrica de cărămidă, brutăria, etc. 

Viscri este un loc unde ne reîntoarcem cu mare plăcere oricând, acesta fiind și motivul pentru care dorim să mergem cu copiii. Viscri este cunoscut că fiind locul de suflet al Prințului Charles, care de altfel deține și câteva proprietăți în zonă.

 

Perioada: 2-8 iulie 2017 (duminică – sâmbătă)

Vârsta: 10-18 ani. Motivul pentru care limita inferioară a vârstei acceptate este de 10 ani nu are legătură cu dificultatea traseelor de bicicletă (care de altfel sunt foarte accesibile). În schimb participanții (maxim 17 copii)  trebuie să conștientizeze și să trateze cu o anumită maturitate și cu respect atât locurile pe care le vom străbate împreună cât și spațiul în care vom fi cazați. Vom ”primi găzduire” într-o casă veche, unică din mai multe puncte de vedere, drept pentru care participanții la această tabara vor trebui să trateze locația în care vom fi cazați cu respectul cuvenit unui imobil ce găzduiește obiecte vechi de mobilier și de patrimoniu. 

Locul de desfășurare: sat Viscri, județul Brașov și împrejurimi

Cazare și masă: Locul nostru de cazare la Viscri este lângă Biserica Fortificată din sat, într-o casă foarte simplă care nu este dotată cu tv sau wi-fi, păstrând aerul vechi al zonei, mobilierul autentic recondiționat sau realizat de meșteri sași după tiparul original, majoritatea caselor din zonă fiind de altfel case tradiționale. Vom avea la dispoziție 15 locuri de cazare, o sală de mese cu bucătărie și o curte generoasă.  

Tematică: Tabăra se adresează oricărui copil cu vârstă între 10 şi 18 ani, indiferent de pregătirea sau experienţa lui pe mountain-bike, traseele fiind accesibile oricărei persoane indiferent de pregătirea fizică. Este însă necesar că fiecare participant să ştie să meargă pe două roţi, chiar dacă experienţa se rezumă la ieşirile în parcul din oraş.

Activităţi:

 • Parcurgerea unor trasee de mountain-bike din apropierea satului Viscri
 • Ne vom familiariza cu viaţa satului săsesc, vom cunoaşte oamenii din această zonă şi ocupaţiile lor
 • Copiii vor contribui activ la bună desfăşurare a taberei, vor menţine curăţenia şi bună starea casei unde vom locui pentru o săptămâna, vor ajuta la încărcarea/descărcarea bicicletelor, precum şi la spălarea lor în cazul în care se murdăresc.
 • În ultima seară vom organiza o festivitate de premiere în cadrul căreia vom face o proiecţie cu fotografiile realizate pe parcursul săptămânii şi un foc de tabăra
 • Ateliere dedicate reparaţiilor de bază (ex: schimbarea camerei în caz de pană, reglarea frânelor, schimbarea corectă a vitezelor)

Transport:

Transportul copiilor şi bicicletelor se face cu microbuzul din Bucureşti şi înapoi. Distanţa Bucureşti – Viscri este de aproximativ cinci ore.

Alte observaţii:

 • Este obligatoriu echipamentul de protecţie format din: cască de bicicletă, genunchiere+cotiere (pot fi şi de role), mănuşi de bicicletă.
 • Vom forma grupe în funcţie de vârsta participanţilor şi de experienţa lor în mersul pe bicicletă, traseele urmând a fi parcurse în funcţie de nivelul fiecărei grupe
 • După tabăra veţi putea intra în posesia fotografiilor făcute de-a lungul săptămânii.

Preţ: 1650 ron/copil

*Preţul include: transportul copiilor şi al bicicletelor, cazare 6 nopţi, trei mese/zi şi gustări, activităţi, instructori, diplome, medalii, premii

**Preţul nu include închirierea mountain-bike-ului în cazul în care participantul nu deţine bicicletă proprie (închirierea unei biciclete costă 60 RON/zi, se vor lua în calcul 5 zile de închiriere). În cazul în care aveţi mountain-bike personal vom asigura transportul acestuia.

 

ÎNSCRIEREA:

 • trimite un email la adresa luciana@himalayatravel.ro sau
 • apelează 0722.474.317 (Luciana Laudoniu) sau
 • completează formularul alăturat

ALTE ÎNTREBĂRI:  Vă rugăm ca pentru orice întrebare/nelămurire să ne contactați!

 

 

Puteți vedea aici un scurt film cu zona Viscri: