Tabere de schi pentru copii preșcolari

sezon 2023-2024

” …schiul cu cei mici…este de fapt o poveste, nu este vorba despre acele cursuri serioase la care vă așteptați probabil. Pentru că ei sunt mici și pentru că se plictisesc ușor, pentru că au și ei multe de spus, despre schi și nu numai, pentru că nu se pot concentra o perioadă lungă de timp (tocmai de aceea ei nu încep școala mai devreme de 6-7 ani), iar atunci noi ne transformăm din instructori în animatori, din animatori în babysitteri și din babysitteri din nou în instructori. ”  Blog HT

Vârsta cuprinsă între 5 și 7 ani reprezintă perioada din viața copilului în care au loc progrese remarcabile. Prin taberele propuse de noi, încercăm să aducem o contribuție dezvoltării celor mici, dincolo de cadrul educației formale de la grădiniță și clasa zero. Activitatea dominantă la această vârstă este jocul, pe care și noi îl vom exploata în toate formele pentru a-i face pe copii să revină acasă mai autonomi, mai comunicativi, și de ce nu, mai responsabili. Nu este prea devreme să îi implicăm pe micii preșcolari în activități outdoor, să le insuflăm dragostea pentru natură și pentru munte. Odată făcut pasul ”plecatului de acasă”, restul va veni de la sine sub forma unei frumoase și memorabile povești. Metoda aleasă în tabăra de schi pentru copii preșcolari este bazată pe joc, astfel copii sunt mult mai receptivi și deschiși la jocul “de-a alunecatul”. Pe blogul nostru puteți găsi un articol în care am scris câteva recomandări utile în cazul în care vă trimiteți copilul în prima lui tabără. Îl puteți găsi aici și sperăm să vă fie de ajutor.

Views Navigation

Event Views Navigation

Astăzi

CURSUL DE SCHI: Cursul de schi va dura 4 zile și va fi susținut de instructorii Himalaya Travel. În prima zi vom face o evaluare a nivelului fiecăruia în funcție de care vom alcătui grupele (aprox. 4-5 copii/grupă). Participanții pot trece de la o grupă la alta în funcție de reevaluările zilnice făcute de instructori.

* Copiii preșcolari reprezintă o categorie aparte pentru noi, datorită atenției speciale de care au nevoie. Pentru ei folosim metode de predare adaptate vârstei, atât la învățarea tehnicii schiului, cât și la activitățile de după schi. Această primă tabără este un moment important pentru cei mici. Suntem foarte atenți la fiecare detaliu, ca fiecare activitate să fie pe placul lor, astfel încât atmosfera din tabără să-i ajute să prindă drag de schi, munte … și de tabere, bineînțeles. Metoda aleasă pentru cursurile de schi este bazată pe joc, astfel copiii sunt mult mai receptivi și deschiși la jocul “de-a alunecatul” :)

ALTE ACTIVITĂȚI: Activitățile de după schi sunt menite să ne antreneze echilibrul, comunicarea, simțul umorului și starea de bine (plimbări, jocuri, concursuri, ateliere de creație, seri tematice, etc).

SKIPASS: Transportul pe cablu se calculeaza la sfarsitul taberei in functie de numarul de urcari. Vezi capitolul “extracosturi”.

CAZAREA: Pensiunea Casa Saxonia , Str. Caraiman nr. 32, 505400, Râșnov (camere duble/ triple). Casa Saxonia se află la 15 minute de mers cu mașina de pârtiile din Poiana Brașov, transportul la pârtie fiind asigurat și inclus în prețul taberei.

MASA: Avem asigurate 3 mese pe zi și gustari, mâncarea este gătită zilnic, proaspătă.

ASISTENȚĂ ȘI SUPRAVEGHERE: La fiecare grup de 4-5 copii este alocat un instructor, astfel supravegherea se poate face pentru fiecare în parte, iar nevoile celor mici sunt gestionate în mod individual. Grupul de instructori este cazat în aceeași pensiune cu cei mici.

PLECARE: Locul de plecare și ora exactă vor fi anunțate printr-un e-mail pe care îl veți primi cu aprox. 7 zile înainte de plecarea în tabără.

ÎNTOARCERE: Întoarcerea are loc în ultima zi de tabără, iar ora aproximativă de ajungere o veți afla de la coordonatorul taberei.

TRANSPORT: Transportul se face cu autocarul sau cu microbuze de 9 locuri în funcție de mărimea grupului.

ÎNCHIRIERE ECHIPAMENT: Cei ce nu au echipament personal (schiuri, clăpari, bețe) pot închiria de la fața locului sub îndrumarea personalului nostru. Preț: vezi mai jos capitolul “Extracosturi”.

ACTE NECESARE: Adeverință medicală în care se precizează că participantul este ”apt pentru efort fizic”.

*Prețul taberelor din România include:

  • Transport București – Poiana Brașov/Sinaia și retur

  • Cazare și mese

  • Cursuri de schi alături de instructorii echipei Himalaya Travel

  • Activități de după amiază

EXTRACOSTURI:
Costurile finale de transport pe cablu pe categorii (calculate pentru o tabără de 4 zile de schi):

Începatori – aprox. 165 RON (praguri: 120-130-165-180-220 RON)
Intermediari – aprox. 240 RON (praguri: 210-240-270-290 RON)
Avansați – aprox. 310 RON (praguri: 250-270-290-310-350-390 RON)

Exemplu: un începător poate plăti pentru transportul pe cablu 120-130-165-180 sau 220 RON, în funcție de numărul de urcări cu teleschiul, babyschiul sau gondola deoarece unii copii vor schia mai mult decât am estimat inițial, alții mai puțin.

Plata sumei medii estimate de noi pentru un copil (notată cu cifre îngroșate) se va face înainte de tabără, urmând ca diferențele să se regleze după tabără prin returnarea sumelor încasate în plus sau calcularea unor diferențe acolo unde este cazul. Nu vor exista alte valori ale pragurilor cu excepția celor menționate.

Nu trebuie să reprezinte un motiv de îngrijorare faptul că nu știți în ce categorie (nivel) să încadrați copilul. Dacă de exemplu ați apreciat eronat nivelul avansat al copilului, el fiind un intermediar, noi vom sesiza acest lucru în prima zi de testare, plasându-l în grupa potrivită nivelului său.

Pentru taberele din Sinaia este posibil ca extracosturile să fie cu aprox 15% mai mari, datorate costurilor mai mari de transport pe cablu față de cele din Poiana Brașov.

Închirierea echipamentului de schi:

Schiuri, clăpari, bețe: 60 RON/zi
Cască: 5 RON/zi
*Recomandăm ca fiecare să vină cu casca personală.
*Închirierea separată a articolelor costă după cum urmează: schiuri – 35 RON/zi, clăpari – 25 RON/zi, bețe – 5 RON/zi, cască – 5 RON/zi.

ALTE OBSERVAȚII: Pentru a ne bucura de o săptămână reușită de tabără este nevoie ca cel mic să știe de la părinți faptul că va fi plecat de acasă șase zile, să fie încurajat să comunice instructorilor noștri problemele pe care le are și să se poată descurca singur la toaletă.

Formular de înscriere

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.