Destinatii din Romania

Cine nu este pasionat de călătorii? Fiecare dintre noi aşteptăm vacanta pentru a ne detaşa puţin de atmosfera gri a marilor orase. Unii oameni aleg să-şi petreacă zilele de concediu în destinaţii turistice din afara ţării, alţii aleg însă destinatii din Romania. 

Despre abundența resurselor turistice care sălășluiește pe întinderea frumoasei noastre patrii știm încă de la primele ore de Geografia României. Am învățat că avem munți cu duiumul, plaje, istorie și tradiții cât să umplem biblioteci întregi, ape termale, castele și cetăți de faimă internațională, floră luxuriantă, faună pe cât cuprinde.

Poate cel mai bun loc din care să pornim în explorarea României este zona rurală, departe de civilizaţie și aproape de natura neatinsă. În preumblările noastre prin ţinuturile României, vom descoperi felul cald și apropiat al oamenilor de la sat, unde timpul pare că nu le-a afectat deloc stilul de viaţa. O plimbare cu bicicleta prin Munţii Carpaţi ne vor tăia respiraţia, şi nu de efort, ci datorită frumuseţii calme şi blânde a muntelui, datorită sutelor de culori pe care privirea le întâlneşte, şi pentru că cerul, parcă, este mai albastru. 

România este o chemare pentru iubitorii naturii şi pentru aventurierii care caută să se reconecteze la natură. Vino să o exploram impreuna, parcurgând rute tematice şi admirând peisaje încântătoare, vizitând locuri istorice, oraşe cu un patrimoniu arhitectural bogat, sate autentice şi luând contact cu stilul de viaţă autentic al populaţiei!