Tabere de echitație la Cornățel, în Transilvania

De câțiva ani organizăm tabără de echitație de inițiere în comuna Cornățel, în Transilvania, deschizând de fiecare dată alături de copii ușa unui western în toată regula. Aici, la fermă, vom găsi toate animalele domestice: păsări, vaci, capre, porci, pisici și, în primul rând, cai și ponei. Grajdul cailor este un loc aparte prin prezența unor exemplare foarte rare de cai de sport românești, alături de ponei și de măgări. Cu o parte din ei ne vom face și noi inițierea în călărie.

Ferma are patru hectare ce adăpostesc acest univers domestic, în care animalele au crescut alintate de vizitatorii fermei. Pe o suprafața extinsă a fermei, administratorii au dat frâu liber imaginației și inimii de copil și au conceput cele mai năstrușnice locuri pentru distracție, de la drezină la circuit de carturi cu pedale, de la plimbări cu tractorul la Park Adventure în hambar și panou de escaladă pentru copii.

În partea din față a fermei se află pensiunea în care vom sta. Are 24 de locuri, cu camere de 3 și 4 paturi cu baie în cameră și o sală de mese cu terasă, foarte generoase și primitoare.

Tabăra de echitație are ca tematică familiarizarea cu lumea animalelor, în mod special a cailor. Ferma Școală Cornățel își desfășoară activitatea printr-un ONG care se ocupă de protecția animalelor mari (cai, ponei, măgări) și de pregătirea acestora pentru a interacționa cu copiii. Este o ocazie excelentă pentru copii de a interacționa cu lumea animalelor sub îndrumarea coordonatorilor de la centru și a personalului nostru. De asemenea copiii vor lua contact cu câteva noțiuni de bază despre agricultură, despre mașinile agricole și despre cum se folosesc acestea cât și despre cum se făceau aceste lucrări în trecut.

Tabere de echitație în vara 2021