cu bicicleta prin satele sasesti

Cu bicicleta prin satele sasesti, 23-29 iulie 2018, 7-17 ani

 

Dupa ce treci muntii spre Ardeal, gasesti in sudul Transilvaniei un taram unic, in care peisajul medieval a supravietuit in mod miraculos. Este vorba despre peisajul istoric al satelor sasesti, una dintre cele mai putin cunoscute comori culturale ale Europei. Coline domoale, pajisti multicolore, paduri dese, strajuite de departe de culmile semete ale Fagarasului, iata cateva dintre ingredientele care alcatuiesc cadrul incantator in care vom explora zona cu bicicletele, strabatand satele ce se intind de-a lungul vailor din Podisul Hartibaciului.

Nu toate drumurile sunt modernizate, locurile par uitate si desprinse de lume creand aparenta ca locul a ramas cu un secol in urma, dar satele sunt inca vii, asteptandu-i pe cei care isi doresc sa le redescopere. Traseele de mountain-bike vor urmari vizitarea satelor sasesti din nordul Tarii Fagarasului si a lacurilor de pe valea Oltului.

 

PERIOADA:  23-29 iulie 2018 (Luni-Duminica)

VARSTA:  7-17 ani

ZONA:  Cornatel (Podisul Hartibaciului)

TEMATICA:  Tabara de mountain-bike (MTB). Activitatea numita ”mountain-bike” reprezinta mersul cu bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci folosind o bicicleta de tip MTB proiectata sa reziste solicitarilor in astfel de teren (foi, pinioane, schimbatoare, etc).

OBIECTIVE:  Pentru incepatori: familiarizarea cu mersul pe bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci.

Pentru avansati: explorarea zonei pe bicicleta in afara drumurilor circulate si imbunatatirea tehnicii.

Ne propunem ca pana la sfarsitul taberei toti participantii sa poata:

 • sa dobandeasca o pozitie corecta pe bicicleta
 • sa schimbe foile si pinioanele pentru a adapta viteza la teren sa faca o pana
 • sa stie sa isi faca rucsacul pentru o tura de mountain-bike sa se hraneasca si hidrateze corect in tura
 • sa isi dozeze efortul de-a lungul unei zile
 • sa se orienteze cu harta, busola, gps-ul, telefonul, si altele
 • sa dobandeasca o apreciere a distantei si a angajamentului unui traseu
 • sa cunoasca si sa aplice regulile de siguranta si de conduita in gestionarea unei ture de MTB in grup (procedura in caz de accidente, comunicarea in cadrul grupului inclusiv prin intermediul statiilor de emisie-receptie, etc.)
 • sa cunoasca importanta incurajarii celorlalti atunci cand lucrezi in echipa
 • sa isi insuseasca notiunile elementare ale educatiei montane (ecologie, respectul fata de ceilalti si fata de natura, etc.)

ACTIVITATI:  Trasee de mountain-bike adaptate varstei si experientei participantilor.

Ateliere dedicate reparatiilor de baza (ex: schimbarea camerei in caz de pana, reglarea franelor, schimbarea corecta a vitezelor), precum si ateliere de orientare si prim ajutor.

Aici puteti vedea imagini din tabara de MTB de la Cornatel din 2017, sau puteti citi o relatare despre intalnirea neasteptata a biciclistilor nostri cu scriitorul Eginald Schlattner.

ALTE ACTIVITATI:   Alte activitati de back-up pentru care instructorii pot opta, inclusiv in caz de vreme nefavorabila: activitati distractive (tir cu arcul, treasure-hunt), jocuri de cunoastere si jocuri de echipa (Capture the Flag, Scout Ball), cunoastere, comunicare si cooperare, de creativitate, boardgames, etc.

CAZAREA:  Pensiunea ”Ferma Scoala Cornatel” ★★★, DJ 106, Agnita, Nr. 215, 557212 Cornatel.

Pensiunea dispune de camere de 2, 3 sau 4 locuri, cu baie proprie. In interiorul locatiei exista si un parc de aventura amenajat special pentru copii, un panou de catarat, o ura Dacica, carturi cu pedale si loc pentru ateliere de creatie, toate facand din acest loc unul ideal pentru copii.

MASA:  3 mese/zi si gustari

TRANSPORT:  Transport dus intors cu trenul pana la Sibiu, de la Sibiu vom avea transfer pana la pensiune

FOTOGRAFII DIN TABARA: Dupa tabara veti putea intra in posesia fotografiilor realizate de-a lungul saptamanii. Vom incerca pe parcursul taberei sa postam cateva fotografii pe pagina noastra de Facebook. Puteti vedea aici fotografii din taberele noastre trecute.

PRET:  1.570  RON

EXTRACOSTURI:  Inchirierea bicicletei pentru cine nu detine un mountain-bike, contra sumei de 60 RON/zi

ALTE OBSERVATII:  

 • Participantii vor fi impartiti pe grupe in functie de varsta si capacitatea lor de efort.
 • In cazul in care vremea este nefavorabila activitatilor propuse ne rezervam dreptul sa facem modificari in structura programului.
 • Copiii pot avea la ei jocuri de echipa (sah, table, carti de joc, UNO, etc).
 • La finalul taberei vom organiza o seara festiva cu o proiectie a fotografiiilor din tabara, precum si o festivitate de premiere de unde nu vor lipsi diplomele de participare, medaliile si voia buna.

INSCRIEREA: Va puteti inscrie sunand la 0722.474.317 , trimitand un e-mail la luciana@himalayatravel.ro, sau completand formularul din dreapta acestei pagini. Inscrierea este considerata valida in momentul in care este platit avansul de 300 RON.