Piatra Craiului MTB, 5-11 august 2019

La mijloc de august ne refugiem in racoarea padurii de brazi de la poalele vestice ale Pietrei Craiului pentru o saptamana de mountain-bike. Incepand cu forestierele din Plaiul Foii, pana pe vaile Tamasului sau ale Barsei lui Bucur, vom strabate zeci de kilometrii pe doua roti, bucurandu-ne de tot ce are muntele de oferit in plina vara.

PERIOADA:   5-11 august 2019 (Luni-Duminica)

VARSTA:  8-17 ani

ZONA:  Piatra Craiului (Plaiul Foii)

TEMATICA:  Tabara de mountain-bike (MTB). Activitatea numita ”mountain-bike” reprezinta mersul cu bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci folosind o bicicleta de tip MTB proiectata sa reziste solicitarilor in astfel de teren (foi, pinioane, schimbatoare, etc).

Care este nivelul la care trebuie sa se afle un copil pentru a participa intr-o tabara de mountain-bike cu Himalaya Travel?

Un copil care si doreste sa participe intr-o tabara de MTB trebuie sa stie sa mearga pe bicicleta, si sa se descurce cu bicicleta la mersul prin parc. Chiar daca nu a mai fost cu bicicleta la munte, acesta trebuie sa stie sa isi tina echilibrul pe bicicleta autonom, sa stie sa franeze si sa ia viraje.
Atentie: taberele de mountain-bike nu sunt tabere de initiere in mersul cu bicicleta, ci de initiere si perfectionare in mersul cu bicicleta in teren montan (drumuri forestiere, poteci late, etc). Pentru a beneficia de ce se intampla intr-o tabara de MTB, participantul trebuie sa aiba acest minim nivel pe care l-am descris mai sus, taberele de MTB neadresandu-se celor care nu s-au mai urcat niciodata pe bicicleta, sau nu controleaza bicicleta pe teren plat.

OBIECTIVE:

Pentru incepatori: familiarizarea cu mersul pe bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci.
Pentru avansati: explorarea zonei pe bicicleta in afara drumurilor circulate si imbunatatirea tehnicii.
Ne propunem ca pana la sfarsitul taberei toti participantii sa poata:
sa dobandeasca o pozitie corecta pe bicicleta
sa schimbe foile si pinioanele pentru a adapta viteza la teren sa faca o pana
sa stie sa isi faca rucsacul pentru o tura de mountain-bike sa se hraneasca si hidrateze corect in tura
sa isi dozeze efortul de-a lungul unei zile
sa se orienteze cu harta, busola, gps-ul, telefonul, si altele
sa dobandeasca o apreciere a distantei si a angajamentului unui traseu
sa cunoasca si sa aplice regulile de siguranta si de conduita in gestionarea unei ture de MTB in grup (procedura in caz de accidente, comunicarea in cadrul grupului inclusiv prin intermediul statiilor de emisie-receptie, etc.)
sa cunoasca importanta incurajarii celorlalti atunci cand lucrezi in echipa
sa isi insuseasca notiunile elementare ale educatiei montane (ecologie, respectul fata de ceilalti si fata de natura, etc.)

ACTIVITATI:

Trasee de mountain-bike adaptate varstei si experientei participantilor.
Ateliere dedicate reparatiilor de baza (ex: schimbarea camerei in caz de pana, reglarea franelor, schimbarea corecta a vitezelor), precum si ateliere de orientare si prim ajutor.

CAZAREA:  Cabana 7 Crai , zona Plaiul Foii. Cabana dispune de 16 camere dupa cum urmeaza: 8 camere cu 3 locuri, 7 camere cu 4 locuri, o camera cu 7 locuri

MASA:  3 mese/zi si gustari

TRANSPORT:  Transportul din Bucuresti se face cu trenul pana in Brasov, de unde vom fi preluati de un autocar pana in Plaiul Foii.

FOTOGRAFII DIN TABARA:  Dupa tabara veti putea intra in posesia fotografiilor realizate de-a lungul saptamanii. Vom incerca ca pe parcursul taberei sa postam cateva fotografii pe pagina noastra de Facebook. Puteti vedea aici fotografii din taberele noastre trecute.

PRET:  1.650 RON

EXTRACOSTURI: Inchirierea bicicletei pentru cine nu detine un mountain-bike, contra sumei de 60 RON/zi

INSCRIEREA:  Va puteti inscrie sunand la 0735.131.131 sau trimitand un email la inscrieri@himalayatravel.ro, si este considerata valida in momentul in care este platit avansul de 300 RON.