Rasnov MTB I (Treasure Hunt pe biciclete), 15-21 iunie 2019

La mijloc de iunie ne reunim la Rasnov, unde vom calatori timp de o saptamana pe doua roti prin locuri binecunoscute noua. Pozitionat strategic intre munti, dar in acelasi timp intr-o zona cu mici denivelari din sud-vestul Depresiunii Brasov, Rasnovul este punctul de plecare atat pentru trasee usoare, cu diferente mici de nivel, cat si mai dificile. Asadar este loc pentru toata lumea, de la incepatori la avansati. Pornind de pe valea Ghimbaselului, de la 650m altitudine putem sa ne indreptam in orice directie, avand ce vedea si ce cunoaste.

PERIOADA:  15-21 iunie 2019 (Sambata-Vineri)

VARSTA:  8-14 ani

ZONA:  Rasnov

TEMATICA:  Tabara de mountain-bike (MTB). Activitatea numita ”mountain-bike” reprezinta mersul cu bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci folosind o bicicleta de tip MTB proiectata sa reziste solicitarilor in astfel de teren (foi, pinioane, schimbatoare, etc). Treasure Hunt-ul imbina ingeniozitatea, creativitatea si spiritul de echipa. Participantii trebuie sa dezlege misterele ascunse in spatele indiciilor lasate de echipa HT, precum si sa treaca de numeroase probe incitante si distractive la finalul carora vor gasi comori si vor obtine un rezultat comun al taberei.

Care este nivelul la care trebuie sa se afle un copil pentru a participa intr-o tabara de mountain-bike cu Himalaya Travel?

Un copil care si doreste sa participe intr-o tabara de MTB trebuie sa stie sa mearga pe bicicleta, si sa se descurce cu bicicleta la mersul prin parc. Chiar daca nu a mai fost cu bicicleta la munte, acesta trebuie sa stie sa isi tina echilibrul pe bicicleta autonom, sa stie sa franeze si sa ia viraje.
Atentie: taberele de mountain-bike nu sunt tabere de initiere in mersul cu bicicleta, ci de initiere si perfectionare in mersul cu bicicleta in teren montan (drumuri forestiere, poteci late, etc). Pentru a beneficia de ce se intampla intr-o tabara de MTB, participantul trebuie sa aiba acest minim nivel pe care l-am descris mai sus, taberele de MTB neadresandu-se celor care nu s-au mai urcat niciodata pe bicicleta, sau nu controleaza bicicleta pe teren plat.

OBIECTIVE:

Pentru incepatori: familiarizarea cu mersul pe bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci.
Pentru avansati: explorarea zonei pe bicicleta in afara drumurilor circulate si imbunatatirea tehnicii.

Ne propunem ca pana la sfarsitul taberei toti participantii sa poata:

– sa dobandeasca o pozitie corecta pe bicicleta
– sa schimbe foile si pinioanele pentru a adapta viteza la teren sa faca o pana
– sa stie sa isi faca rucsacul pentru o tura de mountain-bike sa se hraneasca si hidrateze corect in tura
– sa isi dozeze efortul de-a lungul unei zile
– sa se orienteze cu harta, busola, gps-ul, telefonul, si altele
– sa dobandeasca o apreciere a distantei si a angajamentului unui traseu
– sa cunoasca si sa aplice regulile de siguranta si de conduita in gestionarea unei ture de MTB in grup (procedura in caz de accidente, comunicarea in cadrul grupului inclusiv prin intermediul statiilor de emisie-receptie, etc.)
– sa cunoasca importanta incurajarii celorlalti atunci cand lucrezi in echipa
– sa isi insuseasca notiunile elementare ale educatiei montane (ecologie, respectul fata de ceilalti si fata de natura, etc.)

ACTIVITATI:

– Parcurgerea traseului cu indicii pe bicicleta
– Trasee de mountain-bike adaptate varstei si experientei participantilor in zona Bran-Rasnov-Poiana Marului.
– Ateliere dedicate reparatiilor de baza (ex: schimbarea camerei in caz de pana, reglarea franelor, schimbarea corecta a vitezelor), precum si ateliere de orientare si prim ajutor.
– La linkurile de mai jos puteti vedea fotografii din taberele de mountain-bike pe care le-am organizat anii trecuti in Rasnov:

17-23 iunie 2017
18-24 iulie 2016
24-30 august 2015

ALTE ACTIVITATI: Alte activitati de back-up pentru care instructorii pot opta, inclusiv in caz de vreme nefavorabila: activitati distractive (tir cu arcul, treasure-hunt), jocuri de cunoastere si jocuri de echipa (Capture the Flag, Scout Ball), cunoastere, comunicare si cooperare, de creativitate, boardgames, etc.

CAZAREA:  Pensiunea Casa Saxonia , Str. Caraiman nr. 32, 505400, Rasnov (camere duble sau triple)

MASA:  3 mese/zi si gustari

TRANSPORT:  Transport Bucuresti-Brasov/Brasov – Bucuresti cu trenul rapid, de la gara vom  fi preluati de  un autocar care ne duce in 20 minute la pensiune.

FOTOGRAFII DIN TABARA: Dupa tabara veti putea intra in posesia fotografiilor realizate de-a lungul saptamanii. Vom incerca ca pe parcursul taberei sa postam cateva fotografii pe pagina noastra de Facebook. Puteti vedea aici fotografii din taberele noastre trecute.

PRET:  1.630 RON

EXTRACOSTURI:  Inchirierea bicicletei pentru cine nu detine un mountain-bike, contra sumei de 60 RON/zi

INSCRIEREA:  Va puteti inscrie sunand la 0735.131.131 sau trimitand un email la inscrieri@himalayatravel.ro, si este
considerata valida in momentul in care este platit avansul de 300 RON.