mountain bike rasnov

Rasnov MTB I, 16-22 iunie 2018, 7-17 ani

 

La mijloc de iunie ne reunim la Rasnov, unde vom calatori timp de o saptamana pe doua roti prin locuri binecunoscute noua. Pozitionat strategic intre munti, dar in acelasi timp intr-o zona cu mici denivelari din sud-vestul Depresiunii Brasov, Rasnovul este punctul de plecare atat pentru trasee usoare, cu diferente mici de nivel, cat si mai dificile. Asadar este loc pentru toata lumea, de la incepatori la avansati. Pornind de pe valea Ghimbaselului, de la 650m altitudine putem sa ne indreptam in orice directie, avand ce vedea si ce cunoaste.

 

PERIOADA:  16-22 iunie 2018 (Sambata-Vineri)

VARSTA:  7-17 ani

ZONA:  Rasnov

TEMATICA:  Tabara de mountain-bike (MTB). Activitatea numita ”mountain-bike” reprezinta mersul cu bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci folosind o bicicleta de tip MTB proiectata sa reziste solicitarilor in astfel de teren (foi, pinioane, schimbatoare, etc).

OBIECTIVE:  Pentru incepatori: familiarizarea cu mersul pe bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci.

Pentru avansati: explorarea zonei pe bicicleta in afara drumurilor circulate si imbunatatirea tehnicii.

Ne propunem ca pana la sfarsitul taberei toti participantii sa poata:

 • sa dobandeasca o pozitie corecta pe bicicleta
 • sa schimbe foile si pinioanele pentru a adapta viteza la teren
 • sa faca o pana
 • sa stie sa isi faca rucsacul pentru o tura de mountain-bike sa se hraneasca si hidrateze corect in tura
 • sa isi dozeze efortul de-a lungul unei zile
 • sa se orienteze cu harta, busola, gps-ul, telefonul, si altele
 • sa dobandeasca o apreciere a distantei si a angajamentului unui traseu
 • sa cunoasca si sa aplice regulile de siguranta si de conduita in gestionarea unei ture de MTB in grup (procedura in caz de accidente, comunicarea in cadrul grupului inclusiv prin intermediul statiilor de emisie-receptie, etc.)
 • sa cunoasca importanta incurajarii celorlalti atunci cand lucrezi in echipa
 • sa isi insuseasca notiunile elementare ale educatiei montane (ecologie, respectul fata de ceilalti si fata de natura, etc.)

ACTIVITATI:  

 • Trasee de mountain-bike adaptate varstei si experientei participantilor in zona Bran-Rasnov-Poiana Marului.
 • Ateliere dedicate reparatiilor de baza (ex: schimbarea camerei in caz de pana, reglarea franelor, schimbarea corecta a vitezelor), precum si ateliere de orientare si prim ajutor.

La linkurile de mai jos puteti vedea fotografii din taberele de mountain-bike pe care le-am organizat anii trecuti in Rasnov:

17-23 iunie 2017

18-24 iulie 2016

24-30 august 2015

ALTE ACTIVITATI:   Alte activitati de back-up pentru care instructorii pot opta, inclusiv in caz de vreme nefavorabila: activitati distractive (tir cu arcul, treasure-hunt), jocuri de cunoastere si jocuri de echipa (Capture the Flag, Scout Ball), cunoastere, comunicare si cooperare, de creativitate, boardgames, etc.

CAZAREA:  Pensiunea Casa Saxonia ★★★, Str. Caraiman nr. 32, 505400, Rasnov (camere duble sau triple)

MASA:  3 mese/zi si gustari

TRANSPORT:  Transport Bucuresti-Brasov/Brasov – Bucuresti cu trenul rapid, de la gara vom fi preluati de un autocar care ne duce in 20 minute la pensiune. Vom transporta cu microbuzul bicicletele personale ale copiilor si bagajele lor.

FOTOGRAFII DIN TABARA:  Dupa tabara veti putea intra in posesia fotografiilor realizate de-a lungul saptamanii. Vom

incerca ca pe parcursul taberei sa postam cateva fotografii pe pagina noastra de Facebook. Puteti vedea aici fotografii din taberele noastre trecute.

PRET:  1.530  RON

EXTRACOSTURI:  Inchirierea bicicletei pentru cine nu detine un mountain-bike, contra sumei de 60 RON/zi

ALTE OBSERVATII:  

 • Participantii vor fi impartiti pe grupe in functie de varsta si capacitatea lor de efort.
 • In cazul in care vremea este nefavorabila activitatilor propuse ne rezervam dreptul sa facem modificari in structura programului.
 • Copiii pot avea la ei jocuri de echipa (sah, table, carti de joc, UNO, etc).
 • La finalul taberei vom organiza o seara festiva cu o proiectie a fotografiiilor din tabara, precum si o festivitate de premiere de unde nu vor lipsi diplomele de participare, medaliile si voia buna.

INSCRIEREA:  Va puteti inscrie sunand la 0722.474.317 , trimitand un e-mail la luciana@himalayatravel.ro, sau completand formularul din dreapta acestei pagini. Inscrierea este considerata valida in momentul in care este platit avansul de 300 RON.