Tabara de fotografie de la Cornatel, 16-22 iulie 2018, 12-17 ani

 

“A fotografia…nu este o meserie. Este un har ascuns al fiecarui om de a spune povesti. Pentru ca noua oamenilor, atat celor mici, cat si celor mari, ne plac povestile, ne plac cartile, ne place sa auzim, dar si sa vedem lumea din jurul nostru. Ne hranim cu povestile, pentru a transmite mai departe ceea ce “a fost odata”. Este vorba despre acel “A

fost odata ca niciodata” transpus in imagini, despre aceasta noua dimensiune a povestii pe care o inventam de fiecare data cand privim in jur prin vizorul aparatului. Romania este un taram care ne ofera absolut orice din punct de vedere fotografic, avem munte, deal, campie, mare, locuri in care descoperi atatea culturi si obiceiuri. Locuri care rezoneaza mai mult sau mai putin cu fiecare dintre noi, dar pe masura ce ne aplecam asupra lor, si “ne adancim” in a le cunoaste, ne fac sa revenim pentru a intelege si mai mult. E o sete din care se hraneste de altfel si pasiunea

pentru fotografie. In tabara de fotografie de la Cornatel vom duce o lupta contra-timp, in care va trebui sa exersam si sa intelegem impreuna ceea ce facem atunci cand apasam butonul magic cu rolul de a “ingheta” timpul. Doar astfel putem duce povestea fiecaruia dintre noi mai departe pe de-a-ntregul.”

(Erik Zollner si Echipa HT)

 

PERIOADA:  16-22 iulie 2018 (Luni-Duminica)

VARSTA:  12-17 ani

ZONA:  Cornatel (Podisul Hartibaciului)

TEMATICA:  Tabara de fotografie

OBIECTIVE:  Tabara de fotografie va avea ca scop principal acumularea de cunostinte in domeniul fotografiei. Taberele de fotografie sunt dedicate atat celor care iau pentru prima data contact cu aparatul de fotografiat, cat si celor care doresc sa faca progrese.

ACTIVITATI:  In fiecare zi vom face diferite activitati in cadrul unei tematici anume: portrete, peisaj, compozitie, etc. In fiecare dupa amiaza munca fiecaruia va fi analizata si vom vedea ce am gresit si unde am progresat.

Aceasta tabara de fotografie se desfasoara la jumatate de ora de Sibiu, in satul Cornatel. Aflat in nordul depresiunii Fagarasului, intr-o zona deluroasa cu un peisaj foarte ofertant pentru fotografie, Cornatelul va fi punctul de plecare pentru mai multe itinerarii fotografice. De pe culmile acestui podis deluros (Podisul Hartibaciului) se vede cel mai frumos Fagarasul, daca vremea si claritatea permit acest lucru. Sudul Transilvaniei este un taram unic in Europa, in care peisajul medieval a supravietuit in mod miraculos. Este vorba despre peisajul istoric al satelor sasesti, una dintre cele mai putin cunoscute comori culturale ale Europei.

ALTE ACTIVITATI:  In afara turelor foto si a workshopurilor pe care le facem in Cornatel, vom organiza si cateva drumetii, vizitarea unor sate sasesti sasesti, precum si niste activitati in parcul de aventura din interiorul Fermei.

Alte activitati de back-up pentru care instructorii pot opta, inclusiv in caz de vreme nefavorabila: activitati distractive (tir cu arcul, treasure-hunt), jocuri de cunoastere si jocuri de echipa (Capture the Flag, Scout Ball), comunicare si cooperare, de creativitate, boardgames, etc.

Aici gasiti cateva randuri despre tabara de fotografie de la Cornatel din 2015.

Fotografii din tabara din 2016 gasiti aici.

CAZAREA:  Pensiunea ”Ferma Scoala Cornatel” ★★★, DJ 106, Agnita, Nr. 215, 557212 Cornatel.

Pensiunea dispune de camere de 2, 3 sau 4 locuri, cu baie proprie. In interiorul locatiei exista si un parc de aventura amenajat special pentru copii, un panou de catarat, o ura Dacica, carturi cu pedale si loc pentru ateliere de creatie, toate facand din acest loc unul ideal pentru copii.

MASA:  3 mese/zi si gustari

TRANSPORT:  Transportul se va face trenul rapid pana in Sibiu, de unde vom fi preluati de un microbuz care ne va duce la pensiune

FOTOGRAFII DIN TABARA: Dupa tabara veti putea intra in posesia fotografiilor realizate de-a lungul saptamanii. Vom incerca pe parcursul taberei sa postam cateva fotografii pe pagina noastra de Facebook. Puteti vedea aici fotografii din taberele noastre trecute.

PRET:  1.570 RON

ALTE OBSERVATII:  

  • Fiecare copil trebuie sa aiba la el aparat foto (orice tip de aparat foto) cu incarcator si card de memorie.
  • Va rugam sa compactati intreg bagajul copiilor intr-un singur rucsac sau geanta + un rucsacel mic pe care copiii sa il aiba permanent la ei cu mancarea si apa pentru drum.
  • In cazul in care vremea este nefavorabila activitatilor propuse ne rezervam dreptul sa facem modificari in structura programului.
  • Copiii pot avea la ei jocuri de echipa (sah, table, carti de joc, UNO, etc).
  • La finalul taberei vom organiza o seara festiva cu o proiectie a fotografiiilor din tabara, precum si o festivitate de premiere de unde nu vor lipsi diplomele de participare, medaliile si voia buna.

INSCRIEREA: Va puteti inscrie sunand la 0722.474.317 , trimitand un e-mail la luciana@himalayatravel.ro, sau completand formularul din dreapta acestei pagini. Inscrierea este considerata valida in momentul in care este platit avansul de 300 RON.