tabara de schi

 

Tabara Ski & SNOWBOARD Poiana Brasov, 11-17 februarie 2018

 

Prima săptămână de după vacanța școlară este o oportunitate de a evita aglomerația din săptămâna trecută. Acum vom beneficia de pârtii libere, bine pregătite, fără gheață și hopuri (pentru că nu mai avem atâta trafic de schiori pe pârtie), o tabara de schi si snowboard în care putem progresa mult!

PERIOADA: 11-17 februarie 2018, prima săptămână de școală de după vacanță (duminică-sâmbătă)
VÂRSTA: 7-17 ani
ZONA : Poiana Brașov
CURSUL DE SCHI: La cursurile de schi susţinute de instructorii Himalaya Travel sunt așteptați atât copii începători, cât și intermediari și avansați. Grupele de curs vor fi organizate în funcție de nivelul de cunoștințe al fiecăruia.
ACTIVITĂȚI : Cursuri de schi 5-6 ore/zi, activități relaxante și distractive. Activitățile de după schi sunt menite să ne antreneze echilibrul, comunicarea, simțul umorului și starea de bine (jocuri, concursuri, ateliere de creație, seri tematice, etc)
CAZARE: Cazare 6 nopți la pensiune 3* cu camere de 2 și 3 locuri. Cazarea se face la Râșnov  (15 minute depărtare de pârtiile din Poiana Brașov)
MASA: Avem asigurate 3 mese pe zi și gustări, mâncarea este gătită zilnic, proaspătă
TRANSPORT: Transportul se face din București cu trenul rapid, copiii vor merge cu trenul însoțiți de instructorii noștri
BAGAJELE: Echipamentele de schi și bagajele participanților vor fi transportate din București la pensiune și înapoi cu microbuzul nostru
PETRECERE ȘI PREMIERE : Ultima seară din tabara de schi si snowboard o vom petrece cu premiere (diplome, medalii, distracție și voie bună)
FOTOGRAFII ȘI UPDATE: Veți primi fotografii pe parcursul și la finalul taberei
PREȚ : 1480 RON

EXTRACOSTURI:
-Transportul pe cablu se calculează la sfârșitul taberei în funcție de numărul de urcări. Prețuri orientative : pentru începători aprox 150 ron/sejur, pentru nivel mediu aprox 300 ron/sejur, pentru avansați aprox 450 ron/sejur
-Închirierea echipamentului de schi (în cazul în care nu aveți echipament propriu)– 30 ron /zi (schiuri,clăpari,bețe)

ÎNSCRIEREA:
-trimite un email la adresa luciana@himalayatravel.ro sau
-apelează 0722.474.317 (Luciana Laudoniu) sau
-completează formularul alăturat

.

Mai jos puteți vedea cum s-a desfășurat tabăra de anul trecut în aproximativ aceeași perioadă:

Săptămâna în care pârtia a fost doar a noastră

În perioada 9-15 februarie 2015 am început o nouă tabără în care am schiat la Poiana Brașov. Tabăra a fost propusă pentru prima săptămână de școală din semestrul doi.  Am sperat că părinții să-și poată trimită copii la schi în această perioadă, știam de mult timp că în această săptămâna vom avea zăpadă din plin și că pârtiile vor fi mult mai libere ca în săptămâna trecută, adică ca în săptămâna vacanței școlare. Această săptămână cu siguranță a fost una din cele mai frumoase săptămâni de schi ale sezonului. Calitatea  cursurilor de schi și a informatilor transmise și exersate au fost mult diferite decât săptămâna trecută, datorită calității părților de schi (libere, fără gheață, fără cozi la transportul pe cablu). Domeniul Poiana Brașov este un domeniu dezvolatat, oferă o diversitate a pârtiilor, avem posibilitatea să progresăm atât cu schiorii începători cât și cu cei intermediari și avansați.

Luni în loc să mergem la şcoală am închis cărţile şi caietele şi în loc de ghiozdan  ne-am luat rucsacul şi am plecat la Râşnov pentru a schia în Poiana Braşov.

Ne-am urcat în trenul de mare viteză şi parcă nu ne-am mai dat jos din el. Săptămâna a trecut cu viteza unui gând şi ne-au ajuns din urmă temele şi testele. A fost o săptămână în care am schiat maxim posibil! Nici cinci, nici sase ore nu erau de-ajuns. Copiii ar fi stat afara până la închiderea instalaţiilor.  Echipa de bază a fost: Luciana, Matei, Tibi, Cristi, Nico, Charlie (Adi) şi un nou coleg Cristian, care a venit să ne aducă ceva din aerul Austriei unde şi-a desfăşurat mare parte din activitatea de instructor de schi.

A fost o tabără a petrecerilor! Luni l-am sărbătorit pe Mihai, miercuri pe Matei şi joi pe Mihnea. Toate M-urile au mai crescut puţin în tabăra noastră. Poiana Braşov le-a oferit cel mai frumos cadou: o vreme numai bună pentru schi! Soare, pârtii libere, zile în care pe anumite porţiuni eram doar noi, fără nici un alt turist. Am umflat şi spart 200 de baloane cu această ocazie, dar cel mai important, am învăţat să facem baloane de gumă! Pentru câteva momente bucuria de a face baloane a egalat bucuria de a schia. Intr-un din seri am avut un curs de folosire a echipamentului de schi, Tibi ne-a invatat cum sa ne incaltam si sa ne descaltam corect de clapari, cum sa caram corect  schiurile, cum sa ne imbracam si cu ce.

Marţi, Luciana şi Matei ne-au indicat o pârtie minunată, liberă şi lină, care a rămas principalul centru de predare pentru majoritatea grupelor de schi. Este vorba de o parte din pârtia Lupului, care foloseşte telescaunul.  A fost un mare test acest telescaun. La un moment dat ni s-au încurcat schiurile şi nu mai puteam coborî. Am avut privilegiul de a opri întreaga instalaţie pentru a coborî „alteţele încâlcite”. Cu răbdare am învăţat cum funcţionează. Această pârtie a fost unul din locurile care ne-au ajutat să progresăm: era mult mai liberă decât restul pârtiilor, nu era prea înclinată, astfel grupele de intermediari şi avansaţi au putut face exerciţii cu schiurile paralele şi au putut exersa viraje folosind predominant cantul schiului.

Grupa de începători a avansat enorm. Au urcat deja cu teleschiul şi au coborât pârtia Bradul în viraje legate. Doi dintre ei mai au de lucrat la capitolul coordonare şi curaj, dar fiecare copil are un ritm propriu de evoluţie şi considerăm tabăra un adevarat succes pentru toţi.

Avansaţii au venit plini de elan şi siguri pe ei, dar au mai avut mult de lucrat la poziţie, tehnică şi curaj de a coborî pârtii noi. Ei au luat la rând toate instalaţiile, dar mai ales toate pârtiile.

A fost o tabără ca la carte, cu copii din mai multe zone geografice (Piteşti, Ploieşti, Piatra Neamţ, Cilieni – jud. Olt, Bucureşti), cu instructori din oraşe diferite ( Cluj, Buşteni, Zărneşti, Bucureşti), toţi reuniţi cu un singur scop: SCHIUL si distracţia! A fost un grup compact, au petrecut cu toţii mult timp împreună, atât la schi cât şi după, când Nico ne-a organizat pe toţi şi a dat startul jocurilor. Abia i-am desprins pe cei mici din atmosfera taberei  pentru a porni spre gară.

Mulţumim frumos tuturor părinţilor pentru susţinere şi încredere şi tuturor copiilor participanţi pentru implicarea şi bucuria cu care ne-au înconjurat în această săptămână. Vă mulţumim, dragii noştri, şi vă aşteptăm cu drag şi altă dată !