Fagaras Explorer, 23-29 iunie 2019

 

Fagarasul este un spatiu de referinta pentru Romania, un loc in care ne simtim “pe munte”, departe de zonele comerciale, dar care ofera trasee accesibile tuturor copiilor, atat celor mai putin experimentati cat si celor ce au energia, experienta si dorinta de a urca pe varfuri de peste 2000 de metri (Vf Moldoveanu, Vf Negoiu, Vanatoarea lui Buteanu, etc). Masivul Fagaras gazduieste cele mai inalte varfuri din Carpatii romanesti, surprinzand prin peisaje spectaculoase, lacuri glaciare aflate la mari altitudini, creste si custuri glaciare.

Am considerat Fagarasul ca fiind o destinatie extraordinara pentru copii atat datorita cadrului natural cat si al cazarii unde vom petrece o saptamana. Aceasta tabara este o alegere optima pentru orice copil care isi doreste o vacanta inedita si amintiri pe masura.

 

PERIOADA: 23- 29 iunie 2019 (Duminica-Sambata)

VARSTA:  10-17 ani

ZONA:  Muntii Fagaras

TEMATICA:  Tematica este aceea de ”tabara montana”, care presupune petrecerea unei saptamani intr-un mediu alpin, in care accentul se pune pe parcurgerea de drumetii montane si a dobandirii de aptitudini pentru mersul pe munte, precum si pe familiarizarea copiilor cu valorile educatiei montane, cu respectul fata de ceilalti si fata de natura. ”Nu ucide decat timpul, nu lua decat imagini, nu lasa decat urma pasilor tai, nu schimba nimic decat pe tine insuti.”

OBIECTIVE:  Obiective pe care ni le propunem pentru toti participantii pana la sfarsitul taberei:

 • sa cunoasca in linii mari geografia Fagarasului, sa stie care sunt varfurile si vaile principale, cel putin cele din zonele vizitate de noi
 • sa stie care sunt traseele care pleaca din zona Balea-Capra, ce lungimi au si care sunt obiectivele vizate de acestea
 • sa stie sa isi faca rucsacul pentru o tura pe munte in functie de lungimea turei sa se hraneasca si hidrateze corect in tura
 • sa isi dozeze efortul de-a lungul unei zile
 • sa stie sa interpreteze o harta, sa se orienteze cu harta, busola, gps-ul, telefonul, si altele
 • sa recunoasca formele de relief atat pe harta cat si in teren
 • sa dobandeasca o apreciere a distantei si a angajamentului unui traseu
 • sa cunoasca si sa aplice regulile de siguranta si de conduita in gestionarea unei ture de pe munte in grup (procedura in caz de accidente, comunicarea in cadrul grupului inclusiv prin intermediul statiilor de emisie-receptie, etc.)
 • sa cunoasca importanta incurajarii celorlalti atunci cand se parcurge un traseu in echipa
 • sa isi insuseasca notiunile elementare ale educatiei montane (ecologie, respectul fata de ceilalti si fata de natura, etc.)
 • sa stie sa intinda un cort
 • sa stie sa foloseasca primusul
 • sa aprecieze corect riscurile unei ascensiuni (prognoza meteo, zone periculoase de pe traseu, alte potentiale pericole – trecerea pe langa o stana, etc.), si sa stie ce masuri sa ia in functie de acestea

 

ACTIVITATI:  Parcurgerea traseelor turistice din zona Caltun-Balea-Capra

 • Drumetii pe traseele marcate catre: Fereastra Zmeilor, Lacul Capra, Poienile Paltinului si lacul Caltun.
 • Daca vremea ne permite, cei mai pregatiti dintre copii pot ajunge pe Negoiu si pe Moldoveanu, cum s-a intamplat in tabara din vara lui 2017, foto aici.
 • Parcul de aventura din apropierea pensiunii noastre ne va da prilejul petrecerii unor
 • dupa-amieze memorabile prin parcurgerea traseelor cu obstacole, a traseelor de corzi de mica si mare inaltime, etc.
 • Foc de tabara

Aici gasiti fotografii din tabara ”Fagaras Explorer” din vara lui 2016, iar aici din vara lui 2017.

ALTE ACTIVITATI:  Alte activitati de back-up pentru care instructorii pot opta, inclusiv in caz de vreme nefavorabila: activitati distractive (tir cu arcul, treasure-hunt), jocuri de cunoastere si jocuri de echipa (Capture the Flag, Scout Ball), comunicare si cooperare, de creativitate, boardgames, etc.

CAZAREA:  Cabana Conacul Ursului ★★★, DN7C Transfagarasan Road, km 104, 117040

Cumpana. Cabana Conacul Ursului dispune de camere duble si triple cu grup sanitar propriu si se afla la 214 km de Bucuresti, pe Transfagarasan (1285m).

MASA:  3 mese/zi si gustari

TRANSPORT:  Transportul copiilor si al bagajelor se face cu microbuzul, distanta Bucuresti-Conacul Ursului parcurgandu-se in aproximativ patru ore si jumatate.

FOTOGRAFII DIN TABARA:  Dupa tabara veti putea intra in posesia fotografiilor realizate de-a lungul saptamanii. Vom incerca ca pe parcursul taberei sa postam cateva fotografii pe pagina noastra de Facebook. Puteti vedea aici fotografii din taberele noastre trecute.

PRET:  1.680,00 RON

INSCRIEREA:  Va puteti inscrie sunand la 0735.131.131 sau trimitand un email la inscrieri@himalayatravel.ro, si este considerata valida in momentul in care este platit avansul de 300 RON.