Tabara SKI Preșcolari 4, 5-10 martie 2017

 

Copiii preșcolari (4-7 ani) reprezintă o categorie aparte pentru noi, datorită atenției speciale de care au nevoie. Pentru ei folosim metode de predare adaptate vârstei, atât la învățarea tehnicii schiului, cât și la activitățile de după schi. Acest prim pas spre câștigarea independenței se face sub atenta supraveghere a instructorilor Himalaya Travel. Această primă tabără este un moment important pentru cei mici. Suntem foarte atenți ca fiecare  detaliu, fiecare activitate să fie pe placul lor, astfel încât atmosfera din tabără să-i ajute să prindă drag de schi, munte … și de tabere, bineînțeles. Metoda aleasă pentru cursurile de schi este bazată pe joc, astfel copii sunt mult mai receptivi și deschiși la jocul “de-a alunecatul” :).

Este important ca cei mici să primească de la părinți o informație corectă despre plecatul de acasă și despre tabăra de schi, să li se arate poze eventual, astfel încât să-și dorească să vină cu noi..

Tabăra pentru preșcolari este o experiență atât pentru părinți cât și pentru copil, de aceea comunicarea cu instructorii noștri care vor fi plecați în tabăra va fi una deschisă și transparentă. Părinții vor fi ținuți la curent cu tot ce se întâmplă acolo.

PERIOADA: 5-10 martie 2017
VÂRSTA: 4-7 ani
ZONA: Rasnov

CURSUL DE SCHI: Cursurile de schi susținute de instructorii Himalaya Travel și sunt așteptați la cursuri atât copii începători, cât și intermediari și avansați. Grupele de curs vor fi organizate în funcție de nivelul de cunoștințe al fiecăruia. În prima zi vom face o testare și îi vom împarți pe cei mici în mai multe grupe. În funcție de evoluția lor pe parcursul taberei, ei pot trece de la o grupă la alta.
ASISTENTĂ ȘI SUPRAVEGHERE: La fiecare grup de 4-5 copii este alocat un instructor, astfel supravegherea se poate face detaliat pentru fiecare în parte, iar nevoile celor mici sunt gestionate în mod individual. Supravegherea este permanentă. Grupul de instructori este cazat în aceeași pensiune cu cei mici. Detalii despre noi puteți găsi aici.

CAZARE: Cazare 5 nopți la pensiune 3* din Rasnov, cu camere de 2 și 3 locuri.
MASA: Avem asigurate 3 mese pe zi și gustări, mâncarea este gătită zilnic, proaspătă.
TRANSPORT: Transportul se face din București cu trenul rapid, copiii vor merge cu trenul însoțiți de instructorii noștri
BAGAJELE: Echipamentele de schi și bagajele participanților vor fi transportate din București la pensiune și înapoi cu microbuzul nostru

PETRECERE ȘI PREMIERE : Ultima seară a taberei o vom petrece cu premiere(diplomă și medalii), distracție și voie bună.
FOTOGRAFII ȘI UPDATE: Veți primi fotografii pe parcursul și la finalul taberei
PREȚ : 1450 RON

EXTRACOSTURI:
-Transportul pe cablu se calculează la sfârșitul taberei în funcție de numărul de urcări. Prețuri orientative : pentru începători aprox 150 ron/sejur, pentru nivel mediu aprox 200 ron/sejur, pentru avansați aprox 350 ron/sejur
-Închirierea echipamentului de schi (în cazul în care nu aveți echipament propriu)– 30 ron /zi (schiuri,clăpari,bețe)

ÎNSCRIEREA:
-trimite un email la adresa luciana@himalayatravel.ro sau
-apelează 0722.474.317 (Luciana Laudoniu) sau
-completează formularul alăturat

.

.

Mai jos puteți vedea cum s-a desfășurat tabăra de anul trecut în aproximativ aceeași perioadă:

schi in martie

La schi cu ”Piticii”

Tocmai am terminat ultima tabara de schi pentru prescolari din sezonul 2014-2015.

Cand ne gandim la tabara de schi, probabil ne gandim la partii coborate in viraje corecte, la un progres in acest domeniu sportiv, la instructajul facut de niste profesionisti, la ordine si disciplina. Toate acestea se intampla in tabara de schi, insa beneficiile unei astfel de plecari sunt mult mai complexe decat cele legate de activitatea de schi in sine. Uitandu-ne la sutele de copii care vin in taberele noastre de atatia ani ne dam seama ca acesti copii nu vin doar sa isi petreaca o vacanta la munte cu noi si sa invete sa schieze. Copiii vin pentru ca au nevoie de aceasta experienta, au nevoie de miscare si aer curat, de socializare si independenta, au nevoie sa faca parte dintr-un grup, o echipa si au nevoie ca cei mari sa-i trateze cu obiectivitate, sa nu li se acorde favoruri gratuite si nici sa fie defavorizati. Aceste nevoi le avem cu totii, insa necesitatea unora este mai mare si impactul pe care o are tabara noastra le poate schimba viata.

Am trait o astfel de experienta in urma cu mai multi ani, cazul lui Malin, diagnosticat cu autism la varsta de patru ani.

Incurajati de aportul pozitiv pe care l-au adus taberele si schiul pentru el am decis sa ne implicam intr-o campanie de responsabilizare sociala (campanie denumita “Traseele Prieteniei“) si sa ajutam (financiar si nu numai) mai multi copii diagnosticati cu autism sa participe la taberele noastre, sa se integreze intr-un grup de copii perfect normali, sa participe la activitatile la care participa toti ceilalti, fara a face vreo diferenta intre ei.

Am fost intrebati ce inseamna un copil diagnosticat cu autism, cum se comporta el. Simptomele obişnuite ale autismului sunt acţiuni repetitive/monomane, contact şi comunicare limitata cu alte persoane şi interese foarte restrânse, asadar un copil diagnosticat cu autism nu reprezinta absolut nici un pericol pentru ceilalti, doar atentie in plus din partea adultilor.

Saptamana trecuta au fost in tabara Alex si insotitoarea lui, Virginia. In afara faptului ca inca din Gara de Nord nu parea a fi diferit de ceilalti participanti, rezultatele lui in tabara au fost impresionante. A fost printre cei ce au prins cel mai repede notiunile de baza ale schiului. Ne asteptam sa avem ceva probleme de comunicare si informatia sa ajunga mai greu la el, insa nu a fost deloc asa, chiar a fost o surpriza pentru noi. Cheia este sa fii sigur ca ai stabilit contactul cu el (contactul vizual este un semn util).

Luni, in prima zi de tabara, am facut o testare in urma careia ne-am dat seama cate informatii are fiecare copil si ce are de invatat in aceasta saptamana. Tibi si Charlie au predat in primele zile notiunile si miscarile de baza, copiii au invatat flexia si extensia si ce se intampla daca lasi schiurile sa alunece.

La intervale scurte de timp lectiile erau inlocuite de joaca in zapada, de glume si motive de ras.

Cei mici au avansat repede si am avut cateva zile in care au schiat si la Predeal, unde s-au acomodat cu baby-schiul si putem spune ca progresul a devenit vizibil. In ultima perioada din tabara am folosit banda de la Azuga, unde inclinatia partiei e putin mai mare.

Copii au invatat sa coboare in viraje legate, sa opreasca la punct fix si sa pastreze distanta in sir.

Saptamana a pornit cu program de schi dimineata si dupa amiaza. In a doua parte a taberei am putut sa prelungim ziua de schi si dupa amiezile sa le dedicam jocului.

Baietii ne-au impresionat cu colectia lor de masini, iar Ania a facut fata cu succes jocurilor lor.

Ne-am bucurat sa ii felicitam pe toti la final si sa inmanam diplome si medalii fiecaruia. A fost o reusita pentru toti copii. Ne-am bucurat ca au fost un grup omogen, ca Alex s-a integrat si si-a facut prieteni, ca am schiat in luna martie ca intr-o saptamana de iarna in toata regula, ca ne-am bucurat impreuna cu cei mici de zapada, soare si voie buna.

Multumim tuturor parintilor pentru increderea acordata, copiilor pentru implicarea si bucuria de care au dat dovata si asociatiei HelpAutism pentru colaborarea si prietenia pe care o impartasim.

Luciana Laudoniu