tabara viscri

Viscri MTB, 1-7 iulie 2018 (D-S), 7-17 ani

 

Viscri este unul dintre cele mai frumoase sate sasesti din Transilvania, apartinand Patrimoniului Mondial UNESCO. Este un loc indepartat de zgomotul si agitatia orasului in care ai senzatia ca timpul s-a oprit in loc de cateva sute de ani. Intreg satul a pastrat arhitectura caselor sasesti (o buna parte din ele au fost restaurate), iar localnicii sustin pastrarea traditiei.

Oameni inimosi de la Fundatia Adept au reusit sa obtina fonduri si sa construiasca aproximativ 80 de km de trasee de bicicleta care leaga satele sasesti din zona, de la Viscri pana la Sighisoara. Traseul merge mai mult prin paduri si trece prin Bunesti, Crit si Saschiz. Este un drum ecologic, marcat, lat de 80-90 centimetri, consolidat cu piatra, pentru ca turistii sa nu se impotmoleasca prin noroaie daca ploua. Traseul poate fi intrerupt in orice sat, in functie de rezistenta si dorinta celor ce il parcurg. Si cum lucrurile facute din inima ies bine…asa si traseul de mountain-bike transmite pasiunea si caldura celor ce s-au straduit sa puna bazele turismului pe bicicleta in aceasta zona. Asadar zona ne ofera acces la trasee dedicate pentru mountain-bike, trasee care ne poarta prin mai multe sate transilvanene, bicicleta fiind un pretext pentru a ne plimba intre mai multe obiective: biserici fortificate, fabrica de caramida, brutaria, etc.

Viscri este un loc unde ne reintoarcem cu mare placere oricand, atat pentru noi insine cat si in calitate de instructori de mountain-bike pentru copii. Viscri este cunoscut ca fiind locul de suflet al Printului Charles, care de altfel detine si cateva proprietati in zona.

PERIOADA:  1-7 iulie 2018 (Duminica-Sambata)

VARSTA:  7-17 ani

ZONA:  Viscri (Podisul Tarnavelor)

TEMATICA:  Tabara de mountain-bike (MTB). Activitatea numita ”mountain-bike” reprezinta mersul cu bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci folosind o bicicleta de tip MTB proiectata sa reziste solicitarilor in astfel de teren (foi, pinioane, schimbatoare, etc).

OBIECTIVE:  Pentru incepatori: familiarizarea cu mersul pe bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci.

Pentru avansati: explorarea zonei pe bicicleta in afara drumurilor circulate si imbunatatirea tehnicii.

Ne propunem ca pana la sfarsitul taberei toti participantii sa poata:

 • sa dobandeasca o pozitie corecta pe bicicleta
 • sa schimbe foile si pinioanele pentru a adapta viteza la teren sa faca o pana
 • sa stie sa isi faca rucsacul pentru o tura de mountain-bike sa se hraneasca si hidrateze corect in tura
 • sa isi dozeze efortul de-a lungul unei zile
 • sa se orienteze cu harta, busola, gps-ul, telefonul, si altele
 • sa dobandeasca o apreciere a distantei si a angajamentului unui traseu
 • sa cunoasca si sa aplice regulile de siguranta si de conduita in gestionarea unei ture de MTB in grup (procedura in caz de accidente, comunicarea in cadrul grupului inclusiv prin intermediul statiilor de emisie-receptie, etc.)
 • sa cunoasca importanta incurajarii celorlalti atunci cand lucrezi in echipa
 • sa isi insuseasca notiunile elementare ale educatiei montane (ecologie, respectul fata de ceilalti si fata de natura, etc.)

ACTIVITATI:  

 • Trasee de mountain-bike adaptate varstei si experientei participantilor.
 • Ateliere dedicate reparatiilor de baza (ex: schimbarea camerei in caz de pana, reglarea franelor, schimbarea corecta a vitezelor), precum si ateliere de orientare si prim ajutor.

Fotografii din taberele noastre din Viscri din anii trecuti pot fi vazute aici (2017) si aici (2016) Un filmulet despre Viscri 2017 poate fi urmarit aici.

ALTE ACTIVITATI:   Alte activitati de back-up pentru care instructorii pot opta, inclusiv in caz de vreme

nefavorabila: activitati distractive (tir cu arcul, treasure-hunt), jocuri de cunoastere si jocuri de echipa (Capture the Flag, Scout Ball), cunoastere, comunicare si cooperare, de creativitate, boardgames, etc.

CAZAREA:  Pensiunea Viscri 44 ★★★, strada Bisericii, 507039 Viscri (camere de doua si de patru paturi).

MASA:  3 mese/zi si gustari

TRANSPORT:  Transportul se face din Bucuresti cu microbuzul pana in satul Viscri.

FOTOGRAFII DIN TABARA:  Dupa tabara veti putea intra in posesia fotografiilor realizate de-a lungul saptamanii. Vom incerca pe parcursul taberei sa postam cateva fotografii pe pagina noastra de Facebook. Puteti vedea aici fotografii din taberele noastre trecute.

PRET:  1.650 RON

EXTRACOSTURI:  Inchirierea bicicletei pentru cine nu detine un mountain-bike, contra sumei de 60 RON/zi

ALTE OBSERVATII:  

 • Participantii vor fi impartiti pe grupe in functie de varsta si capacitatea lor de efort.
 • In cazul in care vremea este nefavorabila activitatilor propuse ne rezervam dreptul sa facem modificari in structura programului.
 • Copiii pot avea la ei jocuri de echipa (sah, table, carti de joc, UNO, etc).
 • La finalul taberei vom organiza o seara festiva cu o proiectie a fotografiiilor din tabara, precum si o festivitate de premiere de unde nu vor lipsi diplomele de participare, medaliile si voia buna.

INSCRIEREA:  Va puteti inscrie sunand la 0722.474.317 , trimitand un e-mail la luciana@himalayatravel.ro, sau completand formularul din dreapta acestei pagini. Inscrierea este considerata valida in momentul in care este platit avansul de 300 RON.