MTB Vistisoara, 20-26 aprilie 2019, 7-17 ani

In aceasta tabara vom strabate in lung si-n lat Tara Fagarasului pe bicicleta pe numeroasele trasee de MTB de la poalele versantului nordic al muntilor Fagaras.
Tara Fagarasului este un loc de poveste si legenda care isi pastreaza inca aerul vechi, in sate precum Dragus, Sambata, Arpasu si Cartisoara unde ai impresia ca te-ai intors in timp.
Baza ne va fi in Vistisoara, un sat micut aflat in mijlocul naturii, in apropierea complexului Sambata. Toate traseele de MTB incep din curtea pensiunii, de la intrarea in Valea Vistei, poarta de acces spre Varful Moldoveanu, “Acoperisul Romaniei”.

PERIOADA:  20-26 aprilie 2019 (sambata-vineri)
VARSTA:  7-17 ani
ZONA:  Vistisoara (Depresiunea Fagarasului)
TEMATICA:  Tabara de mountain-bike (MTB). Activitatea numita ”mountain-bike” reprezinta mersul cu bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci folosind o bicicleta de tip MTB proiectata sa reziste solicitarilor in astfel de teren (foi, pinioane, schimbatoare, etc).
ACTIVITATI:  Trasee de mountain-bike adaptate varstei si experientei participantilor in Tara Fagarasului: Exemple de ture:
  • Circuitul de la Maratonul Transilvaniei – 22km Tura in Plaiul Lisei – 22km
  • Victoria-Albota-Castelul de Lut (Valea Zanelor) – 28 km Circuit Vistea de Sus – Vistea de Jos – 31km
  • etc.

Ateliere dedicate reparatiilor de baza (ex: schimbarea camerei in caz de pana, reglarea franelor, schimbarea corecta a vitezelor), precum si ateliere de orientare si prim ajutor.

La acest link puteti vedea imagini din tabara de la Vistisoara din vara lui 2017.
ALTE ACTIVITATI:  Alte activitati de back-up pentru care instructorii pot opta, inclusiv in caz de vreme
nefavorabila: activitati distractive (tir cu arcul, treasure-hunt), jocuri de cunoastere si jocuri de echipa (Capture the Flag, Scout Ball), cunoastere, comunicare si cooperare, de creativitate, boardgames, etc.
CAZAREA:  Pensiunea Ana ★★★, Strada Principala, Nr. 1A, 507257, Vistisoara
MASA:  Avem asigurate 3 mese pe zi si gustari, mancarea este gatita zilnic, proaspata.
TRANSPORT:  In functie de numarul participantilor se va opta pentru transportul cu trenul pana la Ucea, urmand sa fim transferati cu autocarul pana la pensiunea Ana, sau pentru transportul cu microbuzul din Bucuresti pana la Vistisoara.
FOTOGRAFII DIN TABARA:  Dupa tabara veti putea intra in posesia fotografiilor realizate de-a lungul saptamanii. Vom
incerca ca pe parcursul taberei sa postam cateva fotografii pe pagina noastra de Facebook. Puteti vedea aici fotografii din taberele noastre trecute.
PRET:  1.550 RON
INSCRIEREA:
Va puteti inscrie astfel:
  • sunand la 0722.474.317
  • trimitand un email cu solicitarea dumneavoastra la luciana@himalayatravel.ro
  • completand formularul din dreapta