”Fall into Winter” (vacanta de toamna), 28 oct. – 2 nov. 2019

Am pregatit pentru copii un workshop extins pe sase zile cu tema “Fall into Winter”. Vom petrece vacanta de toamna la Rasnov, fiecare zi aducand o activitate noua de educatie outdoor. Mai este doar o luna pana la inceperea iernii, asa ca avem o saptamana de vacanta la dispozitie sa ne pregatim. Vom cauta sa recunoastem semnele toamnei prin natura si primele indicii ale iernii, pentru ca muntele inca respecta cele patru anotimpuri.
Varsta cuprinsa intre 5 si 7 ani reprezinta perioada din viata copilului in care au loc progrese remarcabile. Prin taberele propuse de noi, incercam sa aducem o contributie dezvoltarii celor mici, dincolo de cadrul educatiei formale de la gradinita si clasa zero. Activitatea dominanta la aceasta varsta este jocul, pe care si noi il vom exploata in toate formele pentru a-i face pe copii sa revina acasa mai autonomi, mai comunicativi, si de ce nu, mai responsabili.

Nu este prea devreme sa ii implicam pe micii prescolari in activitati outdoor, sa le insuflam dragostea pentru natura si pentru munte. Odata facut pasul ”plecatului de acasa”, restul va veni de la sine sub forma unei frumoase si memorabile povesti.

PERIOADA:  28 octombrie – 2 noiembrie 2019 (Luni – Sambata)

VARSTA:  5-7 ani

ZONA: Vistisoara (la poalele Fagarasului)

TEMATICA:  Taberele pentru copii prescolari se adreseaza celor mai mici dintre taberisti, cei de pana in 7 ani, respectiv copiilor prescolari si celor de clasa zero, accentul fiind pus pe petrecerea timpului liber in mijlocul naturii.

OBIECTIVE:  Scopul principal al taberei este ca cei mici sa prinda drag de natura si de activitatile desfasurate pe munte, in aer liber, sa se intoarca acasa veseli, mai responsabili, mai sociabili si mai independenti.

ACTIVITATI:

Acces la parcul de aventura Dragus
Ateliere de mountain-bike pe teren plat (tehnica de pedalare, viraje etc)
Jocuri de comunicare si de echipa
Tir cu arcul
Drumetii (ne plimbam pe poteci de munte)
Cautarea merelor de aur (tresure hunt)
Exercitii fizice care antreneaza muschii coapselor si gambelor
Petrecere de Halloween
Ateliere de creatie (sculptat dovleci, incropim “papusile toamnei” etc)

CAZAREA: Pensiunea Ana (Vistisoara), (camere cu trei si patru paturi)

MASA:  3 mese/zi si gustari

ASISTENTA SI SUPRAVEGHERE:  Instructorii ii vor indruma si ajuta pe cei mici la activitatile zilei urmarind ca totul sa se desfasoare in siguranta si intr-o atmosfera pozitiva. Pentru fiecare grup de aproximativ sase copii este alocat un instructor Himalaya Travel.

PLECARE:  Plecarea are loc dimineata, din Gara de Nord. Ora exacta va fi anuntata printr-un e-mail pe care il veti primi cu aprox. 10 zile inainte de plecarea in tabara.

INTOARCERE:  Intoarcerea are loc in dupa amiaza ultimei zile de tabara. Ora exacta va fi anuntata printr-un e-mail pe care il veti primi cu aprox. 10 zile inainte de plecarea in tabara.

TRANSPORT: Transport Bucuresti-Vistisoara-Bucuresti cu trenul rapid sau microbuze de 9 locuri (in functie de numarul participantilor vom decide modalitatea de transport, vom anunta modalitatea de transport cu 5 zile inainte de plecare).

TRANSPORTUL BAGAJELOR: Vom transporta cu microbuzul bagajele personale ale copiilor.

FOTOGRAFII DIN TABARA: Dupa tabara veti putea intra in posesia fotografiilor realizate de-a lungul saptamanii. Vom incerca ca pe parcursul taberei sa postam cateva fotografii pe pagina noastra de Facebook. Puteti vedea aici fotografii din taberele noastre trecute.

PRET:  1.550 RON

INSCRIEREA:  Va puteti inscrie sunand la 0735.131.131 sau trimitand un email la inscrieri@himalayatravel.ro, si este
considerata valida in momentul in care este platit avansul de 300 RON.