Fall into Winter – Vacanta de toamna, 29 oct. – 3 nov. 2018, 4-7 ani

 

In saptamana 29 octombrie – 3 noiembrie 2018, am pregatit pentru copii un workshop extins pe sase zile cu tema “Fall into Winter”. Vom petrece vacanta de toamna la Rasnov, fiecare zi aducand o activitate noua de educatie outdoor. Mai este doar o luna pana la inceperea iernii, asa ca avem o saptamana de vacanta la dispozitie sa ne pregatim. Vom cauta sa recunoastem semnele toamnei prin natura si primele indicii ale iernii, pentru ca muntele inca respecta cele patru anotimpuri.
Varsta cuprinsa intre 4 si 7 ani reprezinta perioada din viata copilului in care au loc progrese remarcabile. Prin taberele propuse de noi, incercam sa aducem o contributie dezvoltarii celor mici, dincolo de cadrul educatiei formale de la gradinita si clasa zero. Activitatea dominanta la aceasta varsta este jocul, pe care si noi il vom exploata in toate formele pentru a-i face pe copii sa revina acasa mai autonomi, mai comunicativi, si de ce nu, mai responsabili.
Nu este prea devreme sa ii implicam pe micii prescolari in activitati outdoor, sa le insuflam dragostea pentru natura si pentru munte. Odata facut pasul ”plecatului de acasa”, restul va veni de la sine sub forma unei frumoase si memorabile povesti.
PERIOADA: 29 octombrie – 3 noiembrie 2018 (luni- sambata)
VARSTA: 4-7 ani
ZONA: Rasnov
TEMATICA: Taberele pentru copii prescolari se adreseaza celor mai mici dintre taberisti, cei de pana in 7 ani, respectiv copiilor prescolari si celor de clasa zero, accentul fiind pus pe petrecerea timpului liber in mijlocul naturii. Scopul principal al taberei este ca cei mici sa prinda drag de natura si de activitatile desfasurate pe munte, in aer liber, sa se intoarca acasa veseli, mai responsabili, mai sociabili si mai independenti.
ACTIVITATI:
  • Olimpiada merelor”
  • Incropit de “Papusi ale Toamnei” Jocuri de echipa
  • Initiere in escalada, escaladam trasee din Cheile Rasnoavei (ne vom cocota cu mic cu mare pe manse de catarat montate de instructorii HT)
  • Tir cu arcul
  • Drumetii, ne plimbam prin chei si pe poteci de munte Tiroliana
  • Cautarea merelor de aur (tresure hunt)
  • Exercitii fizice care antreneaza muschii coapselor si gambelor, de care avem nevoie pentru schiul din sezonul urmator
  • Pus muraturi si compoturi, mai bune chiar ca ale bunicii :) Jocuri de echipa
CAZARE: Pensiunea Casa Saxonia ★★★, Str. Caraiman nr. 32, 505400, Rasnov (camere duble sau triple)
MASA: 3 mese/zi si gustari
ASISTENTA SI SUPRAVEGHERE: Instructorii ii vor indruma si ajuta pe cei mici la activitatile zilei urmarind ca totul sa se desfasoare in siguranta si intr-o atmosfera pozitiva. Pentru fiecare grup de aproximativ sase copii este alocat un instructor Himalaya Travel.
TRANSPORT: Transport Bucuresti – Rasnov / Rasnov – Bucuresti cu microbuzul.
FOTOGRAFII DIN TABARA: Dupa tabara veti putea intra in posesia fotografiilor realizate de-a lungul saptamanii. Vom incerca ca pe parcursul taberei sa postam cateva fotografii pe pagina noastra de Facebook. Puteti vedea aici fotografii din taberele noastre trecute.
PRET: 1.480 RON
ALTE OBSERVATII:  Participantii vor fi impartiti pe grupe in functie de varsta si capacitatea lor de efort.
In cazul in care vremea este nefavorabila activitatilor propuse ne rezervam dreptul sa facem modificari in structura programului.
Copiii pot avea la ei jocuri de echipa (sah, table, carti de joc, UNO, etc).
La finalul taberei vom organiza o seara festiva cu o proiectie a fotografiiilor din tabara, precum si o festivitate de premiere de unde nu vor lipsi diplomele de participare, medaliile si voia buna.
INSCRIEREA: Va puteti inscrie sunand la 0722.474.317 sau trimitand un email la luciana@himalayatravel.ro, si este considerata valida in momentul in care este platit avansul de 300 RON.