”Fall into Winter” (vacanta de toamna), 28 oct. – 2 nov. 2019

Am pregatit pentru copii un workshop extins pe sase zile cu tema “Fall into Winter”. Vom petrece vacanta de toamna la Rasnov, fiecare zi aducand o activitate noua de educatie outdoor. Mai este doar o luna pana la inceperea iernii, asa ca avem o saptamana de vacanta la dispozitie sa ne pregatim. Vom cauta sa recunoastem semnele toamnei prin natura si primele indicii ale iernii, pentru ca muntele inca respecta cele patru anotimpuri.
Varsta cuprinsa intre 4 si 7 ani reprezinta perioada din viata copilului in care au loc progrese remarcabile. Prin taberele propuse de noi, incercam sa aducem o contributie dezvoltarii celor mici, dincolo de cadrul educatiei formale de la gradinita si clasa zero. Activitatea dominanta la aceasta varsta este jocul, pe care si noi il vom exploata in toate formele pentru a-i face pe copii sa revina acasa mai autonomi, mai comunicativi, si de ce nu, mai responsabili.

Nu este prea devreme sa ii implicam pe micii prescolari in activitati outdoor, sa le insuflam dragostea pentru natura si pentru munte. Odata facut pasul ”plecatului de acasa”, restul va veni de la sine sub forma unei frumoase si memorabile povesti.

PERIOADA:  28 octombrie – 2 noiembrie 2019 (Luni – Sambata)

VARSTA:  5-7 ani

ZONA:  Rasnov

TEMATICA:  Taberele pentru copii prescolari se adreseaza celor mai mici dintre taberisti, cei de pana in 7 ani, respectiv copiilor prescolari si celor de clasa zero, accentul fiind pus pe petrecerea timpului liber in mijlocul naturii.

OBIECTIVE:  Scopul principal al taberei este ca cei mici sa prinda drag de natura si de activitatile desfasurate pe munte, in aer liber, sa se intoarca acasa veseli, mai responsabili, mai sociabili si mai independenti.

ACTIVITATI:

“Olimpiada merelor”
Incropit de “Papusi ale Toamnei” Jocuri de echipa
Initiere in escalada, escaladam trasee din Cheile Rasnoavei (ne vom cocota cu mic cu mare pe manse de catarat montate de instructorii HT)
Tir cu arcul
Drumetii, ne plimbam prin chei si pe poteci de munte Tiroliana
Cautarea merelor de aur (tresure hunt)
Exercitii fizice care antreneaza muschii coapselor si gambelor, de care avem nevoie pentru schiul din sezonul urmator
Pus muraturi si compoturi, mai bune chiar ca ale bunicii :) Jocuri de echipa

CAZAREA:  Pensiunea Casa Saxonia , Str. Caraiman nr. 32, 505400, Rasnov (camere duble sau triple)

MASA:  3 mese/zi si gustari

ASISTENTA SI SUPRAVEGHERE:  Instructorii ii vor indruma si ajuta pe cei mici la activitatile zilei urmarind ca totul sa se desfasoare in siguranta si intr-o atmosfera pozitiva. Pentru fiecare grup de aproximativ sase copii este alocat un instructor Himalaya Travel.

PLECARE:  Plecarea are loc dimineata, din Gara de Nord. Ora exacta va fi anuntata printr-un e-mail pe care il veti primi cu aprox. 10 zile inainte de plecarea in tabara.

INTOARCERE:  Intoarcerea are loc in dupa amiaza ultimei zile de tabara. Ora exacta va fi anuntata printr-un e-mail pe care il veti primi cu aprox. 10 zile inainte de plecarea in tabara.

TRANSPORT:  Transport Bucuresti – Rasnov / Rasnov – Bucuresti cu microbuzul.

FOTOGRAFII DIN TABARA: Dupa tabara veti putea intra in posesia fotografiilor realizate de-a lungul saptamanii. Vom incerca ca pe parcursul taberei sa postam cateva fotografii pe pagina noastra de Facebook. Puteti vedea aici fotografii din taberele noastre trecute.

PRET:  1.550 RON

INSCRIEREA:  Va puteti inscrie sunand la 0735.131.131 sau trimitand un email la inscrieri@himalayatravel.ro, si este
considerata valida in momentul in care este platit avansul de 300 RON.