Vistisoara November MTB Trip, 28 oct. – 3 nov. 2018, 7-17 ani

 

 

In aceasta ultima tabara de mountain-bike din sezon vom strabate in lung si-n lat Tara Fagarasului pe bicicleta pe numeroasele trasee de MTB de la poalele versantului nordic al muntilor Fagaras.

Tara Fagarasului este un loc de poveste si legenda care isi pastreaza inca aerul vechi, in sate precum Dragus, Sambata, Arpasu si Cartisoara unde ai impresia ca te-ai intors in timp.
Baza ne va fi in Vistisoara, un sat micut aflat in mijlocul naturii, in apropierea complexului Sambata. Toate traseele de MTB incep din curtea pensiunii, de la intrarea in Valea Vistei, poarta de acces spre Varful Moldoveanu, “Acoperisul Romaniei”.
PERIOADA:  28 octombrie – 3 noiembrie 2018 (duminica – sambata)
VARSTA:  7-17 ani
ZONA:  Vistisoara (Depresiunea Fagarasului)
TEMATICA:  Tabara de mountain-bike (MTB). Activitatea numita ”mountain-bike” reprezinta mersul cu bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci folosind o bicicleta de tip MTB proiectata sa reziste solicitarilor in astfel de teren (foi, pinioane, schimbatoare, etc).
OBIECTIVE:
Pentru incepatori: familiarizarea cu mersul pe bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci.
Pentru avansati: explorarea zonei pe bicicleta in afara drumurilor circulate si imbunatatirea tehnicii.
Ne propunem ca pana la sfarsitul taberei toti participantii sa poata:
  • sa dobandeasca o pozitie corecta pe bicicleta
  • sa schimbe foile si pinioanele pentru a adapta viteza la teren sa faca o pana
  • sa stie sa isi faca rucsacul pentru o tura de mountain-bike sa se hraneasca si hidrateze corect in tura
  • sa isi dozeze efortul de-a lungul unei zile
  • sa se orienteze cu harta, busola, gps-ul, telefonul, si altele
  • sa dobandeasca o apreciere a distantei si a angajamentului unui traseu
  • sa cunoasca si sa aplice regulile de siguranta si de conduita in gestionarea unei ture de MTB in grup (procedura in caz de accidente, comunicarea in cadrul grupului inclusiv prin intermediul statiilor de emisie-receptie, etc.)
  • sa cunoasca importanta incurajarii celorlalti atunci cand lucrezi in echipa
  • sa isi insuseasca notiunile elementare ale educatiei montane (ecologie, respectul fata de ceilalti si fata de natura, etc.)
ACTIVITATI:
Trasee de mountain-bike adaptate varstei si experientei participantilor in Tara Fagarasului.
Ateliere dedicate reparatiilor de baza (ex: schimbarea camerei in caz de pana, reglarea franelor, schimbarea corecta a vitezelor)
Ateliere de orientare si prim ajutor.
Park de aventura
La acest link puteti vedea imagini din tabara de la Vistisoara din vara lui 2017.
ALTE ACTIVITATI:   Alte activitati de back-up pentru care instructorii pot opta, inclusiv in caz de vreme
nefavorabila: activitati distractive (tir cu arcul, treasure-hunt), jocuri de cunoastere si jocuri de echipa (Capture the Flag, Scout Ball), cunoastere, comunicare si cooperare, de creativitate, boardgames, etc.
CAZAREA:  Pensiunea Ana ★★★, Strada Principala, Nr. 1A, 507257, Vistisoara
Pensiunea este nou construita si ofera conditii deosebite de cazare si masa, amplasarea este ideala pentru copii, la liziera padurii si departe de trafic, astfel incat putem crea acolo o atmosfera intima de tabara fara accesul altor persoane straine grupului nostru. Camerele sunt de 2 si de 3 locuri.
MASA:  3 mese/zi si gustari
TRANSPORT:  In functie de numarul participantilor se va opta pentru transportul cu trenul pana la Ucea, urmand sa fim transferati cu autocarul pana la pensiunea Ana, sau pentru transportul cu microbuzul din Bucuresti pana la Vistisoara.
FOTOGRAFII DIN TABARA: Dupa tabara veti putea intra in posesia fotografiilor realizate de-a lungul saptamanii. Vom incerca ca pe parcursul taberei sa postam cateva fotografii pe pagina noastra de Facebook. Puteti vedea aici fotografii din taberele noastre trecute.
PRET:  1.550 RON
EXTRACOSTURI:  Inchirierea bicicletei pentru cine nu detine un mountain-bike, contra sumei de 60 RON/zi, vom calcula 5 zile de trasee cu bicicleta
ALTE OBSERVATII:  Participantii vor fi impartiti pe grupe in functie de varsta si capacitatea lor de efort.
In cazul in care vremea este nefavorabila activitatilor propuse ne rezervam dreptul sa facem modificari in structura programului.
Copiii pot avea la ei jocuri de echipa (sah, table, carti de joc, UNO, etc).
La finalul taberei vom organiza o seara festiva cu o proiectie a fotografiiilor din tabara, precum si o festivitate de premiere de unde nu vor lipsi diplomele de participare, medaliile si voia buna.
INSCRIEREA: Va puteti inscrie sunand la 0722.474.317 sau trimitand un email la luciana@himalayatravel.ro, si este considerata valida in momentul in care este platit avansul de 300 RON.