Vistisoara MTB II, 29 iulie-4 august 2019

In aceasta tabara vom strabate in lung si-n lat Tara Fagarasului pe bicicleta pe numeroasele trasee de MTB de la poalele versantului nordic al muntilor Fagaras. Tara Fagarasului este un loc de poveste si legenda care isi pastreaza inca aerul vechi, in sate precum Dragus, Sambata, Arpasu si Cartisoara unde ai impresia ca te-ai intors in timp.
Baza ne va fi in Vistisoara, un sat micut aflat in mijlocul naturii, in apropierea complexului Sambata. Toate traseele de MTB incep din curtea pensiunii, de la intrarea in Valea Vistei, poarta de acces spre Varful Moldoveanu, “Acoperisul Romaniei”.

PERIOADA: 29 iulie-4 august 2019 (Luni-Duminica)

VARSTA: 8-14 ani

ZONA:   Vistisoara (Depresiunea Fagarasului)

TEMATICA:

Tabara de mountain-bike (MTB). Activitatea numita ”mountain-bike” reprezinta mersul cu bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci folosind o bicicleta de tip MTB proiectata sa reziste solicitarilor in astfel de teren (foi, pinioane, schimbatoare, etc).

Care este nivelul la care trebuie sa se afle un copil pentru a participa intr-o tabara de mountain-bike cu Himalaya Travel?

Un copil care si doreste sa participe intr-o tabara de MTB trebuie sa stie sa mearga pe bicicleta, si sa se descurce cu bicicleta la mersul prin parc. Chiar daca nu a mai fost cu bicicleta la munte, acesta trebuie sa stie sa isi tina echilibrul pe bicicleta autonom, sa stie sa franeze si sa ia viraje.
Atentie: taberele de mountain-bike nu sunt tabere de initiere in mersul cu bicicleta, ci de initiere si perfectionare in mersul cu bicicleta in teren montan (drumuri forestiere, poteci late, etc). Pentru a beneficia de ce se intampla intr-o tabara de MTB, participantul trebuie sa aiba acest minim nivel pe care l-am descris mai sus, taberele de MTB neadresandu-se celor care nu s-au mai urcat niciodata pe bicicleta, sau nu controleaza bicicleta pe teren plat.

OBIECTIVE:

Pentru incepatori: familiarizarea cu mersul pe bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci.
Pentru avansati: explorarea zonei pe bicicleta in afara drumurilor circulate si imbunatatirea tehnicii.
Ne propunem ca pana la sfarsitul taberei toti participantii sa poata:

– sa dobandeasca o pozitie corecta pe bicicleta
– sa schimbe foile si pinioanele pentru a adapta viteza la teren sa faca o pana
– sa stie sa isi faca rucsacul pentru o tura de mountain-bike sa se hraneasca si hidrateze corect in tura
– sa isi dozeze efortul de-a lungul unei zile
– sa se orienteze cu harta, busola, gps-ul, telefonul, si altele
– sa dobandeasca o apreciere a distantei si a angajamentului unui traseu
– sa cunoasca si sa aplice regulile de siguranta si de conduita in gestionarea unei ture de MTB in grup (procedura in caz de accidente, comunicarea in cadrul grupului inclusiv prin intermediul statiilor de emisie-receptie, etc.)
– sa cunoasca importanta incurajarii celorlalti atunci cand lucrezi in echipa
– sa isi insuseasca notiunile elementare ale educatiei montane (ecologie, respectul fata de ceilalti si fata de natura, etc.)

ACTIVITATI:

– Trasee de mountain-bike adaptate varstei si experientei participantilor in Tara Fagarasului: Exemple de ture: Circuitul de la Maratonul Transilvaniei – 22km Tura in Plaiul Lisei – 22km, Victoria-Albota-Castelul de Lut (Valea Zanelor) – 28 km Circuit Vistea de Sus – Vistea de Jos – 31km
etc.
– Ateliere dedicate reparatiilor de baza (ex: schimbarea camerei in caz de pana, reglarea franelor, schimbarea corecta a vitezelor), precum si ateliere de orientare si prim ajutor.

La acest link puteti vedea imagini din tabara de la Vistisoara din vara lui 2017.

ALTE ACTIVITATI:  Alte activitati de back-up pentru care instructorii pot opta, inclusiv in caz de vreme nefavorabila: activitati distractive (tir cu arcul, treasure-hunt), jocuri de cunoastere si jocuri de echipa (Capture the Flag, Scout Ball), cunoastere, comunicare si cooperare, de creativitate, boardgames, etc.

CAZAREA:  Pensiunea Ana , Strada Principala, Nr. 1A, 507257, Vistisoara
Pensiunea este nou construita si ofera conditii deosebite de cazare si masa, amplasarea este ideala pentru copii, la liziera padurii si departe de trafic, astfel incat putem crea acolo o atmosfera intima de tabara fara accesul altor persoane straine grupului nostru. Camerele sunt triple.

MASA:  3 mese/zi si gustari

PLECARE:  Plecarea are loc dimineata, din Gara de Nord. Ora exacta va fi anuntata printr-un e-mail pe care il veti primi cu aprox. 10 zile inainte de plecarea in tabara.

INTOARCERE:  Intoarcerea are loc in dupa amiaza ultimei zile de tabara. Ora exacta va fi anuntata printr-un e-mail pe care il veti primi cu aprox. 10 zile inainte de plecarea in tabara.

TRANSPORT:  In functie de numarul participantilor se va opta pentru transportul cu trenul pana la Ucea, urmand sa fim transferati cu autocarul pana la pensiunea Ana, sau pentru transportul cu microbuzul din Bucuresti pana la Vistisoara.

FOTOGRAFII DIN TABARA:  Dupa tabara veti putea intra in posesia fotografiilor realizate de-a lungul saptamanii. Vom incerca ca pe parcursul taberei sa postam cateva fotografii pe pagina noastra de Facebook. Puteti vedea aici fotografii din taberele noastre trecute.

PRET: 1.650 RON

EXTRACOSTURI:  Inchirierea bicicletei pentru cine nu detine un mountain-bike, contra sumei de 60 RON/zi

INSCRIEREA:  Va puteti inscrie sunand la 0735.131.131 sau trimitand un email la inscrieri@himalayatravel.ro, si este considerata valida in momentul in care este platit avansul de 300 RON.