Excursie MTB la Rasnov, 28 aprilie-1 mai 2018, 7-17 ani

Primavara este in toi si noi vrem sa ne bucuram cat mai mult de soare si de vremea frumoasa de afara, asadar va propunem un weekend de mountain-bike in Rasnov si prin imprejurimi. Am ales Rasnovul pentru ca ne ofera multe posibilitati atat pentru copiii mai micuti (7-8 ani) cat si pentru cei mari cu experienta in mersul pe bicicleta. Pozitionat strategic intre munti, dar in acelasi timp intr-o zona cu mici denivelari din sud-vestul Depresiunii Brasov, Rasnovul este punctul de plecare atat pentru trasee usoare, cu diferente mici de nivel, cat si mai dificile. Asadar este loc pentru toata lumea, de la incepatori la avansati. Pornind de pe valea Ghimbaselului, de la 650m altitudine, putem sa ne indreptam in orice directie, avand ce vedea si ce cunoaste.

Recomandam acest weekend tuturor copiilor, este un prilej sa ne dezmortim si sa ne pregatim pentru sezonul de mountain-bike.

PERIOADA:  28 aprilie-1 mai 2018 (Sambata-Marti)

VARSTA:  7-17 ani

ZONA:  Rasnov

TEMATICA:  Tabara de mountain-bike (MTB). Activitatea numita ”mountain-bike” reprezinta mersul cu bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci folosind o bicicleta de tip MTB proiectata sa reziste solicitarilor in astfel de teren (foi, pinioane, schimbatoare, etc).

OBIECTIVE:  Pentru incepatori: familiarizarea cu mersul pe bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci.

Pentru avansati: explorarea zonei pe bicicleta in afara drumurilor circulate si imbunatatirea tehnicii.

Obiective pe care ni le propunem pana la sfarsitul taberei pentru toti participantii:

 • sa dobandeasca o pozitie corecta pe bicicleta
 • sa schimbe foile si pinioanele pentru a adapta viteza la teren sa faca o pana
 • sa stie sa isi faca rucsacul pentru o tura de mountain-bike sa se hraneasca si hidrateze corect in tura
 • sa isi dozeze efortul de-a lungul unei zile
 • sa se orienteze cu harta, busola, gps-ul, telefonul, si altele
 • sa dobandeasca o apreciere a distantei si a angajamentului unui traseu
 • sa cunoasca si sa aplice regulile de siguranta si de conduita in gestionarea unei ture de MTB in grup (procedura in caz de accidente, comunicarea in cadrul grupului inclusiv prin intermediul statiilor de emisie-receptie, etc.)
 • sa cunoasca importanta incurajarii celorlalti atunci cand lucrezi in echipa
 • sa isi insuseasca notiunile elementare ale educatiei montane (ecologie, respectul fata de ceilalti si fata de natura, etc.)

ACTIVITATI:  Trasee de mountain-bike adaptate varstei si experientei participantilor în zona Bran-Rânov-Poiana Mărului.

Ateliere dedicate reparatiilor de bază (ex: schimbarea camerei în caz de pana, reglarea franelor, schimbarea corecta a vitezelor), precum si ateliere de orientare si prim ajutor.

La linkurile de mai jos puteti vedea fotografii din taberele de mountain-bike pe care le-am organizat anii trecuti in Rasnov:

17-23 iunie 2017

18-24 iulie 2016

24-30 august 2015

ALTE ACTIVITATI:  Alte activitati de back-up pentru care instructorii pot opta, inclusiv in caz de vreme nefavorabila: activitati distractive (tir cu arcul, treasure-hunt), jocuri de cunoastere si jocuri de echipa (Capture the Flag, Scout Ball), cunoastere, comunicare si cooperare, de creativitate, boardgames, etc.

CAZAREA:  Pensiunea Casa Saxonia ★★★, Str. Caraiman nr. 32, 505400, Rasnov (camere duble sau triple)

MASA:  3 mese/zi si gustari

PLECARE:  Se pleacă sambata dimineata (aproximativ ora 08:00)

INTOARCERE:  Intoarcerea este duminică seara (aproximativ ora 20:00). Locul de plecare si de întoarcere vor fi anunţate cu o săptămână înainte de plecare.

TRANSPORT:  Transport Bucureti – Rânov / Rânov – Bucureti cu microbuzul. Tot cu microbuzul vom transporta şi bicicletele personale ale copiilor şi bagajele lor.

FOTOGRAFII DIN TABARA:  Dupa tabara veti putea intra in posesia fotografiilor realizate de-a lungul saptamanii. Vom incerca ca pe parcursul taberei sa postam cateva fotografii pe pagina noastra de Facebook. Puteti vedea aici fotografii din taberele noastre trecute.

PRET:  750,00 RON

EXTRACOSTURI:  Inchirierea bicicletei pentru cine nu detine un mountain-bike, contra sumei de 60 RON/zi

ALTE OBSERVATII:  

 • Participantii vor fi impartiti pe grupe in functie de varsta si capacitatea lor de efort.
 • In cazul in care vremea este nefavorabila activitatilor propuse ne rezervam dreptul sa facem modificari in structura programului.
 • Copiii pot avea la ei jocuri de echipa (sah, table, carti de joc, UNO, etc).
 • La finalul taberei vom organiza o seara festiva cu o proiectie a fotografiiilor din tabara, precum si o festivitate de premiere de unde nu vor lipsi diplomele de participare, medaliile si voia buna.

INSCRIEREA:  Va puteti inscrie sunand la 0722.474.317 , trimitand un e-mail la luciana@himalayatravel.ro, sau completand formularul din dreapta acestei pagini. Inscrierea este considerata valida in momentul in care este platit avansul de 300 RON.