Cioclovina Scout Center – două săptămâni în iulie dedicate iubitorilor muntelui

Când am pășit pentru prima dată în curtea lui Gherman din Cioclovina, am spus că trebuie să revenim aici, în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina  împreună cu toți copiii din taberele HT care au prins drag de natura sălbatică a munților noștri.

Zis și făcut: peste o lună, în iulie, concretizăm acest proiect pe care îl tot punem la cale de dinainte de pandemie.

Perioade:

Cazare: Cioclovina Scout Center – o gospodărie tradițională transformată în centru de activități pentru cercetași. Camerele sunt comune, cu 4-8 paturi suprapuse, în stilul cabanelor clasice din munții noștri. Locația este extrem de curată și îngrijită, dar rudimentară, accesul făcându-se aici doar cu un vehicul de offroad sau pe jos. Există băi, dar comune. Locuri: 23. Locația este amplasată pe un platou însorit de deasupra satului, departe de trafic, unde ne putem bucura de siguranță și libertate pentru a ne desfășura activitățile. Gazda este o adevărată enciclopedie vie, alături de care vom avea sansa să descoperim flora, fauna, peșterile și obiceiurile locului.

Transport: cu autocarul până în satul Cioclovina. De unde ne lasă autocarul mai mergem 15-20 minute pe jos până la locul de desfășurare al taberei.

Ce facem la Cioclovina:

  • drumeții spre Fundătura Ponorului, „Palma lui Dumnezeu” așa cum o numesc sătenii, spre cetatea Piatra Roșie sau Sarmisegetusa
  • speoturism în complexul carstic Ponorici – Cioclovina
  • apicultură – incursiune în fascinanta lume a albinelor
  • escaladă
  • ateliere de cunoaștere a naturii și supraviețuire

Preț: 2390 RON

Deadline înscrieri15 iunie 2022 (am aprecia dacă ne-ați răspunde cât mai repede, pentru a ne putea organiza optim)

Vă așteptăm!

Echipa Himalaya Travel

[email protected]

Înscrie-te în tabără