Echitatie si viata la ferma I

19-25 iunie 2021 // 8-12 ani

Tabara „Echitatie si viata la ferma” deschide usa unui western in toata regula. Copiii devin acele personaje pe care le-am iubit in filme pentru felul sincer de a interactiona cu caii si cu celelalte animale. Aici, la ferma, vom gasi toate animalele domestice: pasari, vaci, capre, porci, pisici si in primul rand cai si ponei. Grajdul cailor este un loc aparte prin prezenta unor exemplare foarte rare de cai de sport romanesti, alaturi de ponei si de magari. Cu o parte din ei ne vom face si noi initerea in calarie.

Ferma are patru hectare ce adapostesc acest univers domestic in care animalele au crescut alintate de vizitatorii fermei. Pe o suprafata extinsa a fermei, administratorii au dat frau liber imaginatiei si inimii de copil si au conceput cele mai nastrusnice locuri pentru distractie, de la drezina la circuit de carturi cu pedale, de la plimbari cu tractorul la Park Adventure in hambar si panou de escalada  pentru copii.

8-12 ani

Tematica taberei este ”echitatie si viata la ferma”, respectiv familiarizarea copiilor cu caii si cu celelelte animale domestice, precum si oportunitatea de a face primii pasi in echitatie sub supravegherea echipei de specialisti de la Ferma Scoala Cornatel. La ferma exista o diversitate in ceea ce priveste animalele domestice, iar copiii care vin aici pot interactiona direct implicandu-se in activitatile relationate cu acestea. Pot sa se plimbe cu karturile cu pedale, sa aleaga tiroliana, bicicletele, perna de sarituri si sa participe la o cautare de comori sau la o petrecere cu spuma! Intotdeauna este binevenita o odihna in fanar sau la racoare in Sura Haiducilor!

DE CE ESTE ACEST LOC UNUL SPECIAL?
– Pentra ca aici caii sunt super prietenosi si copiii ii pot calari in siguranta, in modul cel mai natural posibil.
– Pentru ca este un loc sigur, departe de trafic si pericolele vietii mondene unde linistea si pacea domnesc in armonie.
– Pentru ca aici sunt oameni pregatiti care se antreneaza, invata si se specializeaza in strainatate in arta lucrului cu caii in libertate si doresc sa impartaseasca din experienta lor oaspetilor fermei
– Pantru ca iubim caii si incercam sa la pregatim o viata mai buna
– Pentru ca in felul acesta participati la programul nostru de recuperare al cailor si le oferiti un sens in viata
– Pentru ca la ferma copiii se formeaza, invata sa devina mai responsabili, sa-si controleze emotiile ca sa poata comunica cu caii, cum sa fie lideri puternici si nu in ultimul rand cum sa munceasca in echipa!

•  Familiarizarea cu lumea animalelor, in mod special a cailor. Ferma Școala Cornatel isi desfasoara activitatea printr-un ONG care se ocupa de protectia animalelor mari (cai, ponei, magari) si de pregatirea acestora pentru a interactiona cu copiii. Este o ocazie excelenta pentru copii de a interactiona cu lumea animalelor sub indrumarea coordonatorilor de la centru si a personalului nostru

•  De  asemenea  copiii  vor  lua  contact  cu  cateva  notiuni  de  baza  despre  agricultura, despre masinile agricole si despre cum se folosesc acestea cat si despre cum se faceau aceste lucrari in trecut

DESPRE OBIECTIVUL PRINCIPAL AL TABEREI DE LA FERMA SCOALA CORNATEL

Intrebarile principale pe care fiecare parinte ar trebui sa si le puna inainte de a-si inscrie copilul in aceasta tabara sunt urmatoarele:

  • Ii plac copilului meu caii?
  • Doreste copilul meu sa invete despre cai?
  • Cum sa comunice cu ei?
  • Cum sa-i ingrijeasca?
  • Cum sa fie conducatorul lor?

….sau doreste doar citeva ture zilnice, plimbat la lesa in interiorul unui manej unde sa-si poata face o multime de poze, calare pe un cal, de multe ori cu doua randuri de zabalute in gura, darlogi de incordare si cravase?

E evident o diferenta uriasa intre cele doua concepte!

In dresajul caiilor exista doua metode, cea Traditionala si cea a Dresajului Natural

  • Cea traditionala este aceea in care utilizam frica, intimidarea si mijloacele mecanice, si este cea mai raspandita metoda (de cele mai multe ori, singura cunoscuta)
  • Cea Naturala este unde folosim intelegere, psihologie ecvina si comunicare si unde calul este partenerul nostru de joaca. Calaria pe acesti cai va fi o placere!

Echipa de la Ferma Scoala Cornatel a optat pentru cea a dresajului natural. Fara zabaluta, fara dirlogi de incordare, fara pinteni si fara cravasa! Dresajul natural face apel la instinctele naturale ale cailor. Se bazeaza pe metode de comunicare, luand in considerare faptul ca acestia nu invata de frica sau durere ci dimpotriva, ei invata  pe baza a ceea ce le transmite limbajul nostru corporal.

Un lucru este evident, calul nu vorbeste limba noastra, iar pentru a putea comunica cu succes cu el, trebuie sa invatam o limba comuna iar rezultatul final sa fie “CASTIGAREA UNUI ADEVARAT PRIETEN”!

– curs de echitatie, o parte dintre copii dimineata, o parte dupa-amiaza (copiii vor fi impartiti pe grupe in functie de nivelul lor si cunostintele lor despre cai si calarie)
– dimineata se merge si se da mancare si apa cailor
– atelier de tesalat caii
– parada modei pe cal
– activitati la ferma (muls vaci, curatenie grajduri, magari si pasari cu Tilu si Mitica)
– activitati pe camp (strans de fan, etc.)
– plimbare calare pe camp
– jocuri de tabara
– tresure-hunt in ferma
– atelier de natural horsemanship
– atelier de prezentare a cailor si de introduce in ingrijirea cailor

Cateva imagini din taberele trecute puteti gasi in linkurile de mai jos:
2019
2018
2017
2016

Pensiunea ”Ferma Scoala Cornatel” ★★★, DJ 106, Agnita, Nr. 215, 557212 Cornatel. Pensiunea dispune de camere de 3 sau 4 locuri, cu baie proprie. In interiorul locatiei exista si un parc de aventura amenajat special pentru copii, un panou de catarat, o Șura Dacica, carturi cu pedale si loc pentru ateliere de creatie, toate facand din acest loc unul ideal pentru copii.

3 mese/zi si gustari

2250 RON

Înscrie-te în tabără