Isverna MTB (tabara la cort)

30 aug. – 5 sept. 2021 // 13-17 ani

Legende si peisaje incantatoare se impletesc la Isverna, un loc de poveste in care oamenii si locurile parca nu au fost supuse trecerii timpului. Pentru mountain-bike, Mehedintiul este un loc ideal, cu un peisaj variat si spectaculos, diferente mici de nivel, oameni si locuri memorabile.

Vom descoperi atat drumuri superbe de mountain-bike cat si oameni in opinci si in port popular care inca mai traiesc dupa valorile stravechi, biserici peste care au trecut veacuri dar care inca mai pazesc rascrucile de drumuri, vom vedea cum natura sculpteaza forme uimitoare si misterioase, la podul suspendat de la Ponoare sau in Cheile Tesnei si ale Balutei, vom manca la stana din Tesna si vom asculta povesti si istorii despre comorile dacilor si ascunzatorile lui Tudor Vladimirescu. Si de ce nu, daca vremea ne permite, vom privi lumea de basm a Isvernei de sus, de pe Varful lui Stan.

13-17 ani

Activitatea numita ”mountain-bike” reprezinta mersul cu bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci folosind o bicicleta de tip MTB proiectata sa reziste solicitarilor in astfel de teren (foi, pinioane, schimbatoare, etc).

Care este nivelul la care trebuie sa se afle un copil pentru a participa intr-o tabara de mountain-bike cu Himalaya Travel?
Un copil care si doreste sa participe intr-o tabara de MTB trebuie sa stie sa mearga pe bicicleta, si sa se descurce cu bicicleta la mersul prin parc. Chiar daca nu a mai fost cu bicicleta la munte, acesta trebuie sa stie sa isi tina echilibrul pe bicicleta autonom, sa stie sa franeze si sa ia viraje. Atentie: taberele de mountain-bike nu sunt tabere de initiere in mersul cu bicicleta, ci de initiere si perfectionare in mersul cu bicicleta in teren montan (drumuri forestiere, poteci late, etc). Pentru a beneficia de ce se intampla intr-o tabara de MTB, participantul trebuie sa aiba acest minim nivel pe care l-am descris mai sus, taberele de MTB neadresandu-se celor care nu s-au mai urcat niciodata pe bicicleta, sau nu controleaza bicicleta pe teren plat.

Explorarea zonei pe bicicleta in afara drumurilor circulate si imbunatatirea tehnicii.

Ne propunem ca pana la sfarsitul taberei toti participantii sa poata:

 • sa dobandeasca o pozitie corecta pe bicicleta
 • sa schimbe foile si pinioanele pentru a adapta viteza la teren
 • sa faca o pana
 • sa stie sa isi faca rucsacul pentru o tura de mountain-bike
 • sa se hraneasca si hidrateze corect in tura
 • sa isi dozeze efortul de-a lungul unei zile
 • sa se orienteze cu harta, busola, gps-ul, telefonul, si altele
 • sa dobandeasca o apreciere a distantei si a angajamentului unui traseu
 • sa cunoasca si sa aplice regulile de siguranta si de conduita in gestionarea unei ture de MTB in grup (procedura in caz de accidente, comunicarea in cadrul grupului inclusiv prin intermediul statiilor de emisie-receptie, etc.)
 • sa cunoasca importanta incurajarii celorlalti atunci cand lucrezi in echipa
 • sa isi insuseasca notiunile elementare ale educatiei montane (ecologie, respectul fata de ceilalti si fata de natura, etc.)

Trasee de mountain-bike adaptate varstei si experientei participantilor.
Ateliere dedicate reparatiilor de baza (ex: schimbarea camerei in caz de pana, reglarea franelor, schimbarea corecta a vitezelor), precum si ateliere de orientare si prim ajutor.

TURE PROPUSE PENTRU CELE 5 ZILE (pot fi schimbate in functie de vreme):

1. Tura cu bicicleta la pestera si Podul lui Dumnezeu din localitatea Ponoarele, la Lacul Zaton, in Cheile Balutei, cu intoarcere prin satul Busesti
2. Tura la pestera Topolnita si sistemul Carstic Topolnita-Epuran
3. Tura la catunul Giurgiani si catre Izvoarele Cosustei
4. Deja clasicele ture catre Prejna, Gornovita, Godeanu
5. Traseul de concurs de la Karst Isverna MTB Race (sau parti din acesta), concurs la care Himalaya Travel este partener si coorganizator.
6. Drumetie in Cheile Tesnei unde vom servi masa la stana din Poiana Bechet, apoi excursie pe valea Cernei
7. Drumetie pana pe Varful lui Stan si in Poiana Beletina (fara biciclete) sau traseul Izverna-Calea Prejnei-Prejna (MTB)

Puteti vedea imagini din taberele de MTB petrecute la Isverna in anii trecuti aici, aici sau aici.
Un filmulet despre tabara noastra de la Isverna din 2016 este online aici.
Aici gasiti un film al traseului Karst Isverna MTB Race.
Aici puteti citi o descriere a turei facute impreuna cu copiii din tabara Himalaya Travel din 2016, in care am parcurs integral traseul de concurs de la Karst Isverna MTB Race.
Cate ceva despre ”Lumea de basm a Isvernei” si despre motivele pentru care venim aici an de an puteti citi aici.

Exista doua optiuni:

 • in camera tripla la pensiunea ”La Mustata”. Exista 5 camere pentru grupul nostru, disponibile in ordinea rezervarilor.
 • la cort, in imediata vecinatate a pensiunii. Himalaya Travel pune la dispozitie corturile pentru aceasta saptamana, participantii avand nevoie de sac de domit si izopren.

Detalii despre preturi mai jos.

1830 RON la cort sau 2050 cu cazare la pensiunea ”La Mustata” .

*Locul de campare este in imediata vecinatate a pensiunii, cu acces la dusuri si la zona de mese + backup asigurat in caz de vreme rea (ploi extinse pe mai multe zile). 

Înscrie-te în tabără