Piatra Craiului (tabara la cort)

23-29 august 2021 // 12-17 ani

Piatra Craiului…inca de la plecarea din Bucuresti suntem entuziasmati pentru ca stim ce o sa urmeze: o saptamana complet diferita de toate celelalte. O saptamana in mijlocul naturii, in inima padurii, o saptamana petrecuta la cort in care fiecare are rolul sau, fiind cu totii in acelasi timp o echipa. Aici nu avem grija doar de lucrurile personale, avem grija atat de noi insine, cat si de ceilalti. In tabara din Piatra Craiului toata lumea participa la activitatile ce tin de organizarea taberei, de la montarea corturilor pana la alimentarea cu apa, spalatul vaselor, etc. Seara glumele se aud din cort in cort, pana cand somnul ne trimite pe toti la culcare.

„Craiul„ este un colt de rai vizitat de oameni din toata lumea. Desi aparent neschimbat, el ne asteapta cu ceva nou de fiecare data, la fel de spectaculos si de fascinant.

12-17 ani

Tematica este aceea de ”tabara montana”, care presupune petrecerea unei saptamani intr-un mediu alpin, in care accentul se pune pe parcurgerea de drumetii montane si a dobandirii de aptitudini pentru mersul pe munte, precum si pe familiarizarea copiilor cu valorile educatiei montane, cu respectul fata de ceilalti si fata de natura.

”Nu ucide decat timpul, nu lua decat imagini, nu lasa decat urma pasilor tai, nu schimba nimic decat pe tine insuti.”

Ce obiective ne propunem pentru toti participantii pana la sfarsitul taberei:
– sa cunoasca in linii mari geografia Pietrei Craiului, sa stie care sunt varfurile si vaile principale, cel putin cele din zonele vizitate de noi
– sa stie care sunt traseele care pleaca din zona Plaiul Foii, ce lungimi au si care sunt obiectivele vizate de acestea
– sa stie care este diferenta intre parc national, parc natural, arie protejata, monument natural
care sunt speciile care fac obiectul protejarii din Parcul National Piatra Craiului
– sa isi poata duce sarcinile la final in mod corespunzator, intrucat fiecare va fi responsabil de una din activitatile de baza zilnice – alimentarea cu apa, mancare, foc, campare, curatenie, trezirea de dimineata, sugestii privind alegerea traseului, alegerea echipamentului necesar traseului (bineinteles, vor fi ajutati si indrumati de catre instructorii nostri).
– sa isi administreze lucrurile personale si sa aiba grija de ele
– sa stie sa isi faca rucsacul pentru o tura pe munte in functie de lungimea turei
– sa se hraneasca si hidrateze corect in tura
– sa isi dozeze efortul de-a lungul unei zile
– sa stie sa interpreteze o harta, sa se orienteze cu harta, busola, gps-ul, telefonul, si altele
– sa recunoasca formele de relief atat pe harta cat si in teren
– sa dobandeasca o apreciere a distantei si a angajamentului unui traseu
– sa cunoasca si sa aplice regulile de siguranta si de conduita in gestionarea unei ture de pe munte in grup (procedura in caz de accidente, comunicarea in cadrul grupului inclusiv prin intermediul statiilor de emisie-receptie, etc.)
– sa cunoasca importanta incurajarii celorlalti atunci cand se parcurge un traseu in echipa
– sa isi insuseasca notiunile elementare ale educatiei montane (ecologie, respectul fata de ceilalti si fata de natura, etc.)
– sa stie sa intinda un cort
– sa stie sa foloseasca primusul
– sa aprecieze corect riscurile unei ascensiuni (prognoza meteo, zone periculoase de pe traseu, alte potentiale pericole – trecerea pe langa o stana, etc.), si sa stie ce masuri sa ia in functie de acestea.

Parcurgerea mai multor trasee din Parcul National Piatra Craiului. Zona Plaiul Foii reprezintă principala baza de access catre creasta Craiului, de unde accesam usor Cerdacul Stanciului, Grota Stanciului, Pestera Dambovicioara, Prapastiile Zarnestilor sau Marele Grohotis.
Cei experimentati au acces catre creasta, pe la refugiul Diana, Valea Crapaturii sau Saua Funduri.

Locul de campare/masa: langa cabana 7 Crai. Tot acolo vom lua si mesele, exceptie poate face masa de pranz ce poate fi luata sub forma unui pachet (sandwich) in cazul traseelor mai lungi

Imagini din Piatra Craiului 2018 gasiti aici, iar din 2019, aici si aici

Tabara din Piata Craiului se desfasoara la cort. Himalaya Travel pune la dispozitie corturile pentru aceasta saptamana, participantii avand nevoie de sac de domit si izopren.

1830 RON

Înscrie-te în tabără