Varsta cuprinsa intre 5 si 7 ani reprezinta perioada din viata copilului in care au loc progrese remarcabile. Prin taberele propuse de noi, incercam sa aducem o contributie dezvoltarii celor mici, dincolo de cadrul educatiei formale de la gradinita si clasa zero. Activitatea dominanta la aceasta varsta este jocul, pe care si noi il vom exploata in toate formele pentru a-i face pe copii sa revina acasa mai autonomi, mai comunicativi, si de ce nu, mai responsabili. Nu este prea devreme sa ii implicam pe micii prescolari in activitati outdoor, sa le insuflam dragostea pentru natura si pentru munte. Odata facut pasul ”plecatului de acasa”, restul va veni de la sine sub forma unei frumoase si memorabile povesti. Metoda aleasa in tabara de schi pentru copii prescolari este bazata pe joc, astfel copii sunt mult mai receptivi si deschisi la jocul “de-a alunecatul”. Sezonul trecut am scris un articol pe blogul nostru, articol in care puteti gasi cateva recomandari utile in cazul in care va trimiteti copilul in prima lui tabara. Il puteti gasi aici, si speram sa va fie de ajutor.

Copiii prescolari reprezinta o categorie aparte pentru noi, datorita atentiei speciale de care au nevoie. Pentru ei folosim metode de predare adaptate varstei, atat la invatarea tehnicii schiului, cat si la activitatile de dupa schi. Aceasta prima tabara este un moment important pentru cei mici. Suntem foarte atenti la fiecare detaliu, ca fiecare activitate sa fie pe placul lor, astfel incat atmosfera din tabara sa-i ajute sa prinda drag de schi, munte … si de tabere, bineinteles. Metoda aleasa pentru cursurile de schi este bazata pe joc, astfel copiii sunt mult mai receptivi si deschisi la jocul “de-a alunecatul” :)

PERIOADA: 15-20 ian. 2023 (duminica-vineri)

VARSTA: 5-7 ani

ZONA: Poiana Brasov (cazare in Rasnov)

CURSUL DE SCHI: Cursul de schi va dura 4 zile si va fi sustinut de instructorii Himalaya Travel. In prima zi vom face o evaluare a nivelului fiecaruia in functie de care vom alcatui grupele (aprox. 5-6 copii/grupa). Participantii pot trece de la o grupa la alta in functie de reevaluarile zilnice facute de instructori.

ALTE ACTIVITATI: Activitatile de dupa schi sunt menite sa ne antreneze echilibrul, comunicarea, simtul umorului si starea de bine (plimbari, jocuri, concursuri, ateliere de creatie, seri tematice, etc).

SKIPASS: Transportul pe cablu se calculeaza la sfarsitul taberei in functie de numarul de urcari. Vezi capitolul “extracosturi”.

CAZAREA: Pensiunea Casa Saxonia , Str. Caraiman nr. 32, 505400, Rasnov (camere duble). Casa Saxonia se afla la 15 minute de mers cu masina de partiile din Poiana Brasov, transportul la partie fiind asigurat si inclus in pretul taberei.

MASA: Avem asigurate 3 mese pe zi si gustari, mancarea este gatita zilnic, proaspata

ASISTENTA SI SUPRAVEGHERE: La fiecare grup de 4-5 copii este alocat un instructor, astfel supravegherea se poate face pentru fiecare in parte, iar nevoile celor mici sunt gestionate in mod individual. Grupul de instructori este cazat in aceeasi pensiune cu cei mici.

PLECARE: Plecarea se face dimineata din parcarea magazinului Himalaya (Calea Mosilor 27, Bucuresti). Ora exacta va fi anuntata printr-un e-mail pe care il veti primi cu aprox. 7 zile inainte de plecarea in tabara.

INTOARCERE: Intoarcerea are loc in jurul pranzului ultimei zile de tabara. Ora exacta va fi anuntata printr-un e-mail pe care il veti primi cu aprox. 7 zile inainte de plecarea in tabara.

TRANSPORT: Transportul se face cu autocarul sau cu microbuze de 9 locuri in functie de marimea grupului.

INCHIRIERE ECHIPAMENT: Cei ce nu au echipament personal (schiuri, clapari, bete) pot inchiria de la fata locului sub indrumarea personalului nostru. Pret: vezi mai jos capitolul “Extracosturi”.

ACTE NECESARE: Adeverinta medicala in care se precizeaza ca participantul este ”apt pentru efort fizic”.

PRETUL: 2190 RON

EXTRACOSTURI:
Costurile finale de transport pe cablu pe categorii (calcule pentru o tabara de 4 zile de schi):

Incepatori – aprox. 165 RON (praguri: 120-130-165-180-220 RON)
Intermediari – aprox. 240 RON (praguri: 210-240-270-290 RON)
Avansati – aprox. 310 RON (praguri: 250-270-290-310-350-390 RON)

Exemplu: un incepator poate plati pentru transportul pe cablu 120-130-165-180 sau 220 RON; in functie de numarul de urcari cu teleschiul, babyschiul sau gondola deoarece unii copii vor schia mai mult decat am estimat initial, altii mai putin.

Plata sumei medii estimate de noi pentru un copil (notata cu cifre ingrosate) se va face inainte de tabara, urmand ca diferentele sa se regleze dupa tabara prin returnarea sumelor incasate in plus sau calcularea unor diferente acolo unde este cazul. Nu vor exista alte valori ale pragurilor cu exceptia celor mentionate.

Nu trebuie sa reprezinte un motiv de ingrijorare faptul ca nu stiti in ce categorie (nivel) sa incadrati copilul. Daca de exemplu ati apreciat eronat nivelul avansat al copilului, el fiind un intermediar, noi vom sesiza acest lucru in prima zi de testare, plasandu-l in grupa potrivita nivelului sau.

Pentru taberele de la Sinaia este posibil ca extracosturile sa fie cu aprox 15% mai mari, datorate costurilor mai mari de transport pe cablu fata de cele din Poiana Brasov.
Inchirierea echipamentului de schi:

Schiuri, clapari, bete: 60 RON/zi
Casca: 5 RON/zi
*Recomandam ca fiecare sa vina cu casca personala.
*Inchirierea separata a articolelor costa dupa cum urmeaza: schiuri – 35 RON/zi, clapari – 25 RON/zi, bete –
5 RON/zi, casca – 5 RON/zi.

ALTE OBSERVATII: Pentru a ne bucura de o saptamana reusita de tabara este nevoie ca cel mic sa stie de la parinti faptul ca va fi plecat de acasa sase zile, sa fie incurajat sa comunice instructorilor nostri problemele pe care le are si sa se poata descurca singur la toaleta.

Înscriere

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Toate taberele dedicate prescolarilor din acest sezon

NumePerioada LocatiaCazareaVARSTAPRET
Preșcolari I15-20 ian. 2023Poiana BrașovCasa Saxonia5-7 ani 2190 RON
Preșcolari II26 feb. - 3 mar. 2023Poiana BrașovCasa Saxonia5-7 ani 2190 RON
Preșcolari III4-9 mar. 2023 Poiana BrașovCasa Saxonia5-7 ani 2190 RON