Thassos MTB, 27 august – 2 septembrie 2018, 8-17 ani

 

Tabara noastra de mountain-bike din Thassos este pentru toti iubitorii MTB-ului, fie ei instructori sau participanti, o sarbatoare anuala pe care o asteptam cu nerabdare. Am ales ca si perioada ultima saptamana a verii, cand temperaturile sa imblanzesc, si insula se transforma intr-un loc de joaca cu infinite posibilitati de trasee pentru toate gusturile si nivelurile.

Un drum forestier ne da acces chiar spre Ypsarion, punctul cel mai inalt al insulei. Farmecul acestei tabere consta printre altele si in modul cum se imbina pedalatul pe forestierele prafuite de sub stancile Ypsarion-ului cu dupa-amiazele petrecute in golfuletele cu plaje line si ape limpezi.

Satele pitoresti ca Rachoni, Theologos, Kazaviti, drumurile marginite de livezi de maslini care ne conduc spre mijlocul insulei, marea clara pe care o vedem din orice traseu, toate acestea ne fac sa revenim in fiecare an aici la sfarsitul verii alaturi de cei mai pasionati dintre biciclisti.

 

PERIOADA:  27 august – 2 septembrie 2018 (Luni-Duminica)

VARSTA:  8-17 ani

ZONA:  Thassos (Grecia)

TEMATICA:  Tabara de mountain-bike (MTB). Activitatea numita ”mountain-bike” reprezinta mersul cu bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci folosind o bicicleta de tip MTB proiectata sa reziste solicitarilor in astfel de teren (foi, pinioane, schimbatoare, etc).

OBIECTIVE:  Pentru incepatori: familiarizarea cu mersul pe bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci. Pentru avansati: explorarea insulei Thassos pe bicicleta in afara drumurilor circulate si imbunatatirea tehnicii.

Obiective pe care ni le propunem pana la sfarsitul taberei pentru toti participantii:

 • sa dobandeasca o pozitie corecta pe bicicleta
 • sa schimbe foile si pinioanele pentru a adapta viteza la teren sa faca o pana
 • sa stie sa isi faca rucsacul pentru o tura de mountain-bike sa se hraneasca si hidrateze corect in tura
 • sa isi dozeze efortul de-a lungul unei zile
 • sa se orienteze cu harta, busola, gps-ul, telefonul, si altele
 • sa dobandeasca o apreciere a distantei si a angajamentului unui traseu
 • sa cunoasca si sa aplice regulile de siguranta si de conduita in gestionarea unei ture de MTB in grup (procedura in caz de accidente, comunicarea in cadrul grupului inclusiv prin intermediul statiilor de emisie-receptie, etc.)
 • sa cunoasca importanta incurajarii celorlalti atunci cand lucrezi in echipa
 • sa isi insuseasca notiunile elementare ale educatiei montane (ecologie, respectul fata de ceilalti si fata de natura, etc.)

ACTIVITATI:  Traseele care pleaca din Chrisi Ammoudhia, respectiv:

 • Chrisi Ammoudhia – Marble Beach
 • Chrisi Ammoudhia – Ipsarion
 • Chrisi Ammoudhia – Lefki – Skala Potamia
 • Trasee mai lungi cu recuperare de pe malul vestic al insulei (Maries, Kazaviti, etc.)

Dupa amiezele le vom petrece pe cea mai frumoasa plaja din Thassos care este langa pensiunea unde suntem cazati (Golden Beach).

Puteti vedea fotografii din taberele petrecute in Thassos in 2017 aici si in 2016 aici. Puteti vedea si doua filmulete facute in taberele din Thassos aici (2016) si aici (2015).

ALTE ACTIVITATI:  Alte activitati de back-up pentru care instructorii pot opta, inclusiv in caz de vreme

nefavorabila: activitati distractive, jocuri de cunoastere si jocuri de echipa comunicare si cooperare, de creativitate, boardgames, etc.

CAZAREA:  Lina Apartments – Golden Beach, Thassos (apartamente cu camere duble si living)

MASA:  3 mese/zi si gustari

TRANSPORT:  Cu microbuzul (facem aproximativ zece ore din Bucuresti pana la Chrisi Ammoudhia)

FOTOGRAFII DIN TABARA:  Dupa tabara veti putea intra in posesia fotografiilor realizate de-a lungul saptamanii. Vom incerca pe parcursul taberei sa postam cateva fotografii pe pagina noastra de Facebook. Puteti vedea aici fotografii din taberele noastre trecute.

PRET:  780 EUR

EXTRACOSTURI:  Inchirierea bicicletei pentru cine nu detine un mountain-bike, contra sumei de 60 RON/zi

ALTE OBSERVATII:  

 • Participantii vor fi impartiti pe grupe in functie de varsta si capacitatea lor de efort.
 • In cazul in care vremea este nefavorabila activitatilor propuse ne rezervam dreptul sa facem modificari in structura programului.
 • Copiii pot avea la ei jocuri de echipa (sah, table, carti de joc, UNO, etc).
 • La finalul taberei vom organiza o seara festiva cu o proiectie a fotografiiilor din tabara, precum si o festivitate de premiere de unde nu vor lipsi diplomele de participare, medaliile si voia buna.

INSCRIEREA:  Va puteti inscrie sunand la 0722.474.317 , trimitand un e-mail la luciana@himalayatravel.ro, sau completand formularul din dreapta acestei pagini. Inscrierea este considerata valida in momentul in care este platit avansul de 300 EUR.