Thassos MTB, 26 august – 1 septembrie 2019

 

Tabara noastra de mountain-bike din Thassos este pentru toti iubitorii MTB-ului, fie ei instructori sau participanti, o sarbatoare anuala pe care o asteptam cu nerabdare. Am ales ca si perioada ultima saptamana a verii, cand temperaturile sa imblanzesc, si insula se transforma intr-un loc de joaca cu infinite posibilitati de trasee pentru toate gusturile si nivelurile.

Un drum forestier ne da acces chiar spre Ypsarion, punctul cel mai inalt al insulei. Farmecul acestei tabere consta printre altele si in modul cum se imbina pedalatul pe forestierele prafuite de sub stancile Ypsarion-ului cu dupa-amiazele petrecute in golfuletele cu plaje line si ape limpezi.

Satele pitoresti ca Rachoni, Theologos, Kazaviti, drumurile marginite de livezi de maslini care ne conduc spre mijlocul insulei, marea clara pe care o vedem din orice traseu, toate acestea ne fac sa revenim in fiecare an aici la sfarsitul verii alaturi de cei mai pasionati dintre biciclisti.

PERIOADA: 26 august – 1 septembrie 2019 (Luni-Duminica)

VARSTA:  10-17 ani

ZONA:  Thassos (Grecia)

TEMATICA:  

Tabara de mountain-bike (MTB). Activitatea numita ”mountain-bike” reprezinta mersul cu bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci folosind o bicicleta de tip MTB proiectata sa reziste solicitarilor in astfel de teren (foi, pinioane, schimbatoare, etc).

Care este nivelul la care trebuie sa se afle un copil pentru a participa intr-o tabara de mountain-bike cu Himalaya Travel?

Un copil care si doreste sa participe intr-o tabara de MTB trebuie sa stie sa mearga pe bicicleta, si sa se descurce cu bicicleta la mersul prin parc. Chiar daca nu a mai fost cu bicicleta la munte, acesta trebuie sa stie sa isi tina echilibrul pe bicicleta autonom, sa stie sa franeze si sa ia viraje.
Atentie: taberele de mountain-bike nu sunt tabere de initiere in mersul cu bicicleta, ci de initiere si perfectionare in mersul cu bicicleta in teren montan (drumuri forestiere, poteci late, etc). Pentru a beneficia de ce se intampla intr-o tabara de MTB, participantul trebuie sa aiba acest minim nivel pe care l-am descris mai sus, taberele de MTB neadresandu-se celor care nu s-au mai urcat niciodata pe bicicleta, sau nu controleaza bicicleta pe teren plat.

OBIECTIVE:  

Pentru incepatori: familiarizarea cu mersul pe bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci.
Pentru avansati: explorarea zonei pe bicicleta in afara drumurilor circulate si imbunatatirea tehnicii.
Ne propunem ca pana la sfarsitul taberei toti participantii sa poata:

– sa dobandeasca o pozitie corecta pe bicicleta
– sa schimbe foile si pinioanele pentru a adapta viteza la teren sa faca o pana
– sa stie sa isi faca rucsacul pentru o tura de mountain-bike sa se hraneasca si hidrateze corect in tura
– sa isi dozeze efortul de-a lungul unei zile
– sa se orienteze cu harta, busola, gps-ul, telefonul, si altele
– sa dobandeasca o apreciere a distantei si a angajamentului unui traseu
– sa cunoasca si sa aplice regulile de siguranta si de conduita in gestionarea unei ture de MTB in grup (procedura in caz de accidente, comunicarea in cadrul grupului inclusiv prin intermediul statiilor de emisie-receptie, etc.)
– sa cunoasca importanta incurajarii celorlalti atunci cand lucrezi in echipa
– sa isi insuseasca notiunile elementare ale educatiei montane (ecologie, respectul fata de ceilalti si fata de natura, etc.)

ACTIVITATI:  

Traseele care pleaca din Chrisi Ammoudhia, respectiv:

  • Chrisi Ammoudhia – Marble Beach
  • Chrisi Ammoudhia – Ipsarion
  • Chrisi Ammoudhia – Lefki – Skala Potamia
  • Trasee mai lungi cu recuperare de pe malul vestic al insulei (Maries, Kazaviti, etc.)

Dupa amiezele le vom petrece pe cea mai frumoasa plaja din Thassos care este langa pensiunea unde suntem cazati (Golden Beach).

Puteti vedea fotografii din taberele petrecute in Thassos in 2017 aici si in 2016 aici. Puteti vedea si doua filmulete facute in taberele din Thassos aici (2016) si aici (2015).

Alte activitati de back-up pentru care instructorii pot opta, inclusiv in caz de vreme nefavorabila: activitati distractive, jocuri de cunoastere si jocuri de echipa comunicare si cooperare, de creativitate, boardgames, etc.

CAZAREA:  

Lina Apartments – Golden Beach, Thassos (apartamente cu camere duble si living)

MASA:  

3 mese/zi si gustari

TRANSPORT: 

 Cu microbuzul (facem aproximativ zece ore din Bucuresti pana la Chrisi Ammoudhia)

Dupa tabara veti putea intra in posesia fotografiilor realizate de-a lungul saptamanii. Vom incerca pe parcursul taberei sa postam cateva fotografii pe pagina noastra de Facebook. Puteti vedea aici fotografii din taberele noastre trecute.

PRET:  780 EUR

EXTRACOSTURI:  

Inchirierea bicicletei pentru cine nu detine un mountain-bike

INSCRIEREA:

Va puteti inscrie sunand la 0735.131.131 sau trimitand un email la inscrieri@himalayatravel.ro, si este considerata valida in momentul in care este platit avansul de 300 RON.

Formular de înscriere

Numele Parintelui

Email

Telefon

Numele copilului

Data nasterii copilului

Tabara si perioada

Observatii

Contact:

0735.131.131
inscrieri@himalayatravel.ro