ISVERNA MTB

tabără de mountain bike în podișul și munții Mehedinți

Tabere de mountain bike la Isverna

1-7 iulie 2023 / 12-17 ani
23-29 iulie 2023 / 8-14 ani
29 iulie- 4 august / 12-17 ani

Isverna este un sat din Podișul Mehedinți, un loc numit Acasă de noi și de cele câteva generații de copii alături de care am călătorit, descoperit și redescoperit locuri, oameni și povești în verile ultimilor 10 ani.  Aici revenim în fiecare vară la obârșii, la izvoare. Aici ne reconectăm cu noi înșine pășind prin iarba crovurilor sau ținând bine de ghidon pe coborârea din Beletina. În tihnă sau în viteză, adunați lângă foc sau împrăștiați pe Paharnic, Brădet, la Giurgeani sau în Valea Cernei, suntem parte din peisaj. Și ne stă tare bine!

 • Tură MTB la peștera și Podul lui Dumnezeu din localitatea Ponoarele, la Lacul Zaton, în Cheile Balutei, cu întoarcere prin satul Busesti
 • Tură MTB la peștera Topolnița și sistemul carstic Topolnița-Epuran pe urmele lui Emil Racoviță (cu vizitarea peșterii si a Gurii Prosăcului)
 • Tură MTB la cătunul Giurgiani și către izvoarele Coșuștei
 • Ture MTB către Prejna, Gornovița, Godeanu
 • Traseul de concurs de la Karst Isverna MTB Race (sau părți din acesta)
 • Tură MTB de la Isverna la Dunăre (Golful Bahna)
 • Drumeție în Cheile Țesnei și Poiana Bechet
 • Drumeție la Ineleț și Dobraia
 • Drumeție până pe Vârful lui Stan cu vizită în Poiana Beletina și incursiune în zona Crovurilor

Perioade:

 • 1-7 iulie 2023 / 12-17 ani
 • 23-29 iulie 2023 / 8-14 ani
 • 29 iulie- 4 august / 12-17 ani

Activități: Trasee de mountain-bike în podișul și Munții Mehedinți

Cazare: Pensiunea Steaua Munților, Isverna

Mese: 3 mese/zi și gustări

Transport: București – Isverna și retur, cu autocarul

Preț: 2480 RON

Informații utile

Hai să vă spun câte ceva despre Isverna.

Încă din copilărie am observat că Isverna este o atracție pentru multe categorii de vizitatori. Aveam vreo 10 ani când pe drumul nostru comunal frecventat de poștă, mașina de pâine, și încă vreo două rate, și-a făcut apariția convoiul marelui savant Jacques-Yves Cousteau. Omul care se scufundase în toate oceanele lumii era fix la gura peșterii din satul nostru. Câțiva ani mai târziu, deschid televizorul, și ce-mi văd ochii pe National Geographic Channel: un documentar în care peștera Isverna era marea vedetă, Mecca scufundătorilor europeni, căreia nu i s-a găsit capătul nici până-n ziua de azi.

În fine…de la speologi respectabili până la indivizi care vor să găsească tezaurul Serbiei cu detectorul de metal cumpărat de pe Emag, lumea s-a tot perindat pe la noi.

Alții știu că de aici se trag mulți reprezentanți ai cântecului popular, drept pentru care trebuie să fie ceva în aer… care îi inspiră pe oameniii locului, sau ii atrage ca un magnet pe “stranieri”.

Întrebarea este…de ce ai veni tu la Isverna?

Hai să-ți dau câteva dintre motivele în care mă regăsesc și eu:

 • pentru că dacă apuci să pășești pe înălțimile din jurul Isvernei îți dai seama că ai ajuns într-un univers al potecilor ideale pentru drumeție, mountain-bike sau ture foto, iar peisajul divers pe care îl ai tot timpul în fața ochilor te ajută să nu te plictisești nicio secundă. Dacă în jurul vetrei satului găsim câteva trasee numai bune pentru începători sau copii mai mici, muntele ne oferă trasee serioase cu diferențe de nivel de peste 1000 m.
 • Pentru că deasupra Isvernei se întinde partea cea mai înalta și mai interesantă a Munților Mehedinți. Crovurile Mehedintiului își desfășoară șiragul de poieni străjuite de stancarii din zona Pietrelor Albe până la Vârful lui Stan (1466 m), oferindu-ți un peisaj unic pe care îl poți explora cu piciorul sau chiar și cu bicicleta. Le poți accesa pe două trasee montane marcate, care pleacă din centrul satului.
 • Pentru că Isverna nu este o zona de tranzit, care să se aglomereze vreodată. Singurul drum care străbate satul se înfundă în munți, la Izvoarele Coșuștei. Tocmai de aceea s-a și format aici o comunitate închisă, foarte interesantă, de oameni obișnuiți să conviețuiască și să se ajute, o comunitate de oameni buni, aș zice eu.
 • Pentru că vei întâlni aici tot felul de personaje foarte interesante, mai greu de găsit în destinațiile traditionale clasice. Adevărații specialiști în “outdoor” și supraviețuire, crescători de animale, pădurari, apicultori, fierari, oameni al căror nivel de cunoștințe despre lumea care ne înconjoară mă pune pe gânduri de fiecare dată, și de la care aș avea de învățat enorm.
 • Pentru spațiu. Mult spațiu, multă libertate. Odată urcat pe bicicletă poți străbate zeci de kilometrii, uneori fără să întâlnești oameni sau gospodării. Aici într-o curte de 1000 mp n-a mai construit nimeni încă două case, cum s-a intamplat în alte zone. E încă loc pentru toată lumea, să stea fiecare pe hectarul lui.
 • Pentru că ai unde trage seara după ce ai alergat toată ziua pe coclauri. Sunt cel puțin 3 pensiuni în Isverna care te așteaptă să le calci pragul și care se dau peste cap să-ti demonstreze cat sunt isvercenii de ospitalieri: Steaua Munților, La Mustață si Pietrele Albe.

Vă aștept la Isverna în luna iulie, în cadrul taberelor și weekendurilor pentru familii, precum și în ultima tabără a verii, alături de cei mai hotărâți dintre mountain-bikeri.

S-auzim de bine,
Matei Laudoniu

Bicicleta copilului – achiziție sau închiriere?

Un articol despre motivele pentru care orice copil merită să aibă bicicleta sa!

Mic îndrumar pentru achiziția bicicletei de munte

Nu avem pretenția că noi am inventat roata, deci vă spunem din start că în cele de mai jos veți găsi o compilație ...
mtb

Despre nivelul necesar participării la taberele de MTB

Un copil care doreste sa participe intr-o tabara de MTB trebuie sa stie sa mearga pe bicicleta, si sa se descurce cu bicicleta la mersul prin parc....

Mic îndrumar de pregătire pentru tabăra de mountain-bike

De ce echipament e nevoie, cum pregătim bicicleta, ce haine sunt potrivite?

Trasee

Isverna Warmup

Distanță: 11 km

Diferență de nivel: +326m

Dificultate: ușor

Download GPX

Isverna – Prejna – Gornovița 

Distanță: 19,8 km

Diferență de nivel: +424m

Dificultate: medie

Download GPX

Isverna – Coada Cornetului – Cernavârf – Isverna

Distanță: 25,4 km

Diferență de nivel: +421m

Dificultate: medie

Download GPX

Isverna Uphill

Distanță: 14,6 km

Diferență de nivel: +228m

Dificultate: ușor

Download GPX

Peștera Topolnița – Sat Isverna

Distanță: 25,5 km

Diferență de nivel: 450m

Dificultate: mediu-dificil

Download GPX

Busești – Isverna 

Distanță: 22,6 km

Diferență de nivel: +419m

Dificultate: mediu

Download GPX

Înscriere

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.