• Thassos

Thassos

Tarmurile insulei Thassos sunt scaldate de apele Marii Egee, aceasta fiind situata in golful Kavala, la 8 km de Grecia continentala. Ducand pe umerii ei stancosi o istorie de mii de ani si un peisaj parca desprins din povestile cu zei, insula reuseste sa fie an de an un magnet pentru turisti din toate colturile Europei. Thassos este o insula montana de origine vulcanica, cel mai inalt varf, Ypsarion, ridicandu-se la 1.203 metri deasupra marii.

In Thassos vom descoperi ruine antice, bazilici crestine ridicate pe fundatiile templelor zeilor si numeroase sate pitoresti ce adapostesc case traditionale, plaje cu nisip alb si fin, si paduri de pini, brazi si platani datatoare de umbra si prospetime. Bineinteles, gradinile de maslini sunt la tot pasul.

Tabara noastra de mountain-bike din Thassos este pentru toti iubitorii MTB-ului, fie ei instructori sau participanti, o sarbatoare anuala pe care o asteptam cu nerabdare. Farmecul acestei tabere consta printre altele si in modul cum se imbina pedalatul pe forestierele prafuite de sub stancile Ypsarion-ului cu dupa-amiazele petrecute in golfurile cu plaje line si ape limpezi.
Satele pitoresti ca Rachoni, Theologos, Kazaviti, drumurile marginite de livezi de maslini care ne conduc spre mijlocul insulei, marea clara pe care o vedem din orice traseu, toate acestea ne fac sa revenim in fiecare an aici la sfarsitul verii alaturi de cei mai pasionati dintre biciclisti.

Trasee

“Brâna” Ipsarion  

Distanță: 21 km

Diferență de nivel: +670m

Dificultate: mediu

Download GPX

Maries – Chrysi Ammoudia 

Distanță: 27 km

Diferență de nivel: +930m

Dificultate: mediu-dificil

Download GPX