Traseele prieteniei

Un program de responsabilizare sociala initiat de Himalaya Travel pentru asociatia HelpAutism

Tabere pentru copiii cu autism

          În România sunt peste 15000 de copii cu tulburare din spectrul autist, mulți dintre ei fără șanse reale la recuperare în lipsa unui diagnostic pus la timp, adică devreme. Mălin este unul dintre norocoșii care, în urma unui diagnostic precoce la 1 an și 6 luni, a pornit pe drumul recuperării printr-un program intensiv de terapii de recuperare. Un program care presupunea 4 ore pe zi de terapie, 7 zile din 7, cu implicarea activă a terapeuților și părinților.

          Pentru cei 170 de copiii pe care Asociația Help Autism îi sprijină pentru a primi servicii gratuite de terapie, aceasta a fost de fapt șansa la viață normală iar mulți dintre ei au recuperat multe luni de dezvoltare prin „lecții speciale”. Pentru acei copii și părinți lor speciali, am dori să rescriem povestea lui Mălin și să le arătăm, în felul nostru, că traseul e mai ușor cu sprijinul prietenilor.

          Programul „Traseele prieteniei – Tabere pentru copiii cu autism” este un program de educație și responabilitate socială inițiat de Himalaya Travel pentru Help Autism în noiembrie 2014. Prin acest program, din decembrie 2014 Himalaya Travel susține costurile de deplasare, masă, cazare și program pentru 1 copil cu tuburare din spectrul autist și un terapeut, în fiecare sezon (toamnă- iarnă, primăvară-vară ).

          Clienții și prietenii Himalaya Travel sunt încurajați să se alăture inițiativei și să susțină programul prin contribuția cu suma de 10 lei la prețul fiecărei tabere plătite.

Puterea exemplului

          Copiii cu tulburare din spectrul autist au nevoie să exerseze ceea ce învață în sala de terapie în contexte reale.
          Pentru a înțelege ce înseamnă independența față de părinți, pentru a exersa socializarea, autonomia și prietenia, dar mai ales pentru a prinde gustul taberei, copiii cu tulburare din spectrul autist au nevoie să ajungă in mijlocul naturii, alaturi de alti copii, si sa se integreze in cadrul activitatilor (iarna la schi, vara la drumetie, escalada, jocuri, etc).

Cum vă puteți implica alături de noi

          Himalaya Travel sprijină financiar o tabără din sezonul acesta (iarnă 2014-2015) pentru un copil cu tulburare din spectrul autist și un terapeut-sprijin din Asociația Help Autism.

          Poți și tu susține startul unui copil pe Traseele prieteniei donând:

–  directionand 20% din impozitul pe profit dacă deții un companie
– donand 1 leu pe zi timp de un an dacă ești persoană fizică
– donand 10 lei sau suma dorită la fiecare tabără achiziționată începând cu sezonul primavară – vară (vom reveni cu aceasta informatia la lansarea sezonului de tabere de vara).

Himalaya Travel sprijină un copil cu autism să urce pe Traseele prieteniei. Împreună putem sprijini mai mulți copiii cu autism să plece în prima lor tabără!

Intreaba-ne mai multe despre campania "Traseele prieteniei"