Despre școala de inițiere în mountain-bike din parcul Titan

De ce e important sportul în timpul școlii și cum vă ajută cursurile de MTB din parcul Titan?

Noi, cei din echipa Himalaya Travel am urmărit de-a lungul anilor evoluția generațiilor de copii și adolescenți, și, pentru că unii dintre noi suntem și părinți la rândul nostru avem o concluzie pe care simțim nevoia să vi-o împărtășim: Condiția fizică a participanților în tabere este mult mai slabă decât acum 4-5 ani, din anii dinaintea pandemiei.

Excepția care confirmă regula sunt copiii care practică sport în mod consecvent. Dacă sunteți părintele unui astfel de copil puteți merge direct către finalul acestui mesaj în care găsiți programul cursurilor noastre de MTB pe care colegul nostru Tibi Stăncicu vi le-a pregătit în parcul Titan, marțea, miercurea și joia, de acum și până în noiembrie.

În urma acestui sezon de tabere am văzut o diferență clară între copiii care frecventează o sală sau un teren de sport măcar de două ori pe săptămână și cei care nu o fac deloc.

Ați putea spune: “Da, dar activitățile din tabere: schiul, drumeția, mountain bike-ingul, toate acestea se desfășoară la nivel de agrement. De ce ar avea nevoie copiii să fie pregătiți fizic pentru ele? “ Pentru că oricât de lejeră ar fi o zi de schi, copiii tot vor ajunge să coboare o pantă în teren înclinat și înghețat. Oricât de lejeră ar fi o zi la mountain-bike tot vor trebui să propulseze 12-13 kilograme de ”fier” prin propriile mijloace, uneori la deal, alteori la vale. Un corp robust este un corp protejat!

Revenind: dragi părinți, copiii noștri vor avea un corp și o minte sănătoasă, dacă vor lucra zilnic, puțin câte puțin. Cu fiecare zi în care renunță la UBER/mașină/autobuz și merg pe jos sau cu bicicleta, cu fiecare tură de jogging prin parc, cu fiecare antrenament în cadrul sportului pe care îl practică.

Cu siguranță nu e este ușor să facem puzzle-ul activităților extrașcolare, dar prin introducerea sportului în program ne vom alege cu copii mai puternici, mai concentrați, mai atenți și mai fericiți.

Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi de mișcare recurentă, săptămânală, venim și noi cu o propunere care a luat naștere în primăvară, și care a adus deja multă bucurie iubitorilor de mountain-bike din București, în mod special începătorilor: Cursurile de inițiere în MTB din parcul Titan.

Acestea s-au născut dintr-o necesitate: aceea de a pregăti copiii pentru taberele de mountain-bike, astfel încât aceștia să se bucure în cadrul lor de ture memorabile în mijlocul naturii. Nivelul necesar participării în taberele de mountain-bike se rezumă la ”a ști să mergi pe bicicletă prin parc”. Dar… oare știu toți copiii cum să frâneze corect? Știu să folosească schimbatoarele de viteze, știu să urce să coboare sau să vireze fără a se pune în pericol? Merită să sacrificăm primele zile de tabăra dedicându-le inițierii de la zero sau mai bine îi ajutăm pe copii să se pregătească înainte, într-un mediu cât mai controlat?

Ne-am pus de-a lungul anilor aceste întrebări, iar din 12 septembrie 2023 reîncepem cursurile de inițiere și pregătire a copiilor bucureșteni pentru traseele de mountain-bike, la ei acasă, în parcul Titan din sectorul 3.

Perioada:

 • 12 septembrie – 16 noiembrie 2023

Orar: 

 • Marți – 18:00-19:30 /  5-8 ani
 • Miercuri – 18:00-19:30 / 8-12 ani
 • Joi – 18:00-19:30 / orice vârstă

Cine poate veni la cursuri?

 • Copiii care nu știu să meargă cu bicicleta
 • Copiii care știu să meargă cu bicicleta, dar consideră că au de îmbunătățit poziția și tehnicile de bază (frânare, urcare, coborâre, viraje)
 • Orice copil care crede că este pregătit pentru trasee de MTB, dar vrea să fie evaluat
 • Orice copil care vrea să reia noțiunile de bază, indiferent dacă urmează să participe în taberele noastre de MTB pe viitor sau nu

Ce obiective avem?

 • Inițierea în mersul pe bicicletă
 • Controlul asupra propriei biciclete: pornire, oprire, frânare, schimbarea vitezelor, ridicarea pe pedale (necesare deplasării în teren plat fără denivelări), poziția de atac (pe spate), poziția de urcare, ridicarea roții din față, viraje (necesare deplasării în teren cu denivelări și/sau pante mai abrupte), drop (coborârea unei pante foarte abrupte dar scurte)
 • Siguranța: mersul în șir, conduita de mers în timpul turelor. Capacitatea de a se uita peste umărul stâng, a semnaliza cu mâna stângă și a efectua o depășire

Cât costă?

 • 70 RON/curs
 • 250 RON/ abonament 4 ședințe
 • 400 RON/ abonament 8 ședințe
 • *Abonamentele sunt valabile 1 lună și jumătate de la prima ședință

Pentru înscrieri: puteți lua legătura direct cu Tiberiu Stăncicu – 0728.744.244 sau completând formularul.