vacanta de paste

L-am așteptat pe Iepuraș…pe bicicletă

“Alo, mami….Azi a fost suuuper. Am urcat un munte întreg și cel mai tare a fost la coborâre. Tu știi cum a fost la coborâre? Am coborât cu viteză și am fost pus frână chiar lângă instructor. Ne-a spus instructorul să nu-l depășim și nu l-am depășit, dar am ținut mega aproape de el. A fost tare rău de tot! Și apoi a urmat o pantă înclinată….”

Așa răsuna pensiunea după ce David a dat telefon acasă, după prima zi de mountain-bike din tabăra “Vacanța de Paște pe două roți”, din săptămâna 22-29 aprilie 2016. Inițial plănuisem pentru această vacanță o tabără de schi, apoi ne-am dat seama că încălzirea globală nu este un mit și sfârșitul lunii aprilie ne poate prinde doar pe bicicletă, și asta în condiții excelente. Deși vremea s-a anunțat cam ploioasă….doar în două zile am schimbat un pic programul, însă tot plin cu activități a fost.
Ce-am făcut cât timp a plouat? Am vopsit ouăle de Paște, am plantat flori în ghivece făcute chiar de noi din materiale reciclabile, am fost la piscină, am învățat multe despre ecologie, alimentație, hidratare și prim-ajutor, am făcut ierbarul taberei cu plante găsite în împrejurimile Râșnovului, ba chiar mai aveam multe idei gata să fie puse în practică în cazul în care vremea nu ținea cu noi. Însă nu a fost așa: după doar două zile mai puțin stabile a urmat vremea bună și traseele frumoase de bicicletă. Dacă mă întrebați cu ce cred că-s mai deosebite aceste experiențe decât altele….vă pot spune cu siguranță că ceea ce se observă în rândul participanților este o creștere sesizabilă a încrederii în propria persoană, o siguranță mai mare de sine. Cu siguranță toate activitățile pe care le facem cu ei contribuie la acest rezultate, însă cu precădere cele care îi pun în situații atipice, în care nu au mai fost, cele care le stimulează rezistența, tenacitatea, atenția, receptivitatea.

Păi și nu seamănă o excursie pe bicicletă cu alta? Ce aduce o altă excursie în plus? Tot cu bicicleta, tot la munte?

Natura aduce întotdeauna imprevizibil…se schimbă vremea, se schimbă traseul, terenul, grupul de prieteni. Sunt schimbări cărora trebuie să le faci față.

Dar haideți mai bine să vedem un film din tabără, poate ne trasmite el o parte din atmosfera de acolo:

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *