ture pentru adulti

Cu bicicleta pe creasta Munților Baiului

Creasta Munților Baiului pe bicicletă (6 iunie 2015)

Sambată a fost o zi perfectă, cu cer senin si o temperatura agreabila. Alături de o echipă cat se poate de puternică am urcat in Baiului, pe unul din traseele noastre preferate – Azuga-Comarnic. Am crezut si cred in continuare că un traseu de MTB trebuie sa aibă si altceva in afară de un numar dat de kilometri. Un traseu trebuie sa bucure ochii si sufletul, sa aiba deschideri si priveliști.

Să ridicam asadar ochii din gps-uri si cronometre si să privim în jur: Bucegii, Piatra Mare, Postavaru, Ciucasul, Grohotisului….toti de-o seamă cu noi. In creasta suntem la peste 1500m, si ii privim frontal pe toti uriasii de piatră din jurul nostru. Ne indreptam vertiginos spre Baiu Mare (1895m), pe care il ocolim prin stanga, pe drumul forestier. De aici urcările încep sa se domoleasca si traseul devine preponderent descendent. Din punctul meu de vedere e partea cea mai frumoasa a traseului, in care alterneaza zonele de plat cu urcari usoare si coborari lungi pe teren usor.

De undeva de deasupra Văii lui Bogdan (cea care coboară in halta Valea Larga de lânga Sinaia) incepe coborarea spre Secaria, destul de bolovănoasă, căt să te țină in priză. Aproape de Secaria lăsam pe stanga o pădure superbă de fag, care ne întâmpină la lizieră cu un exemplar uriaș, secular. Incă puțin si ajungem în Secaria. Unii dintre noi au continuat traseul pana la Câmpina, ceilalti au luat-o în direcția Comarnicului.

Să tot avem parte de zile de genul acesta și să ne revedem sănătoși la următoarea tură!

Matei

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *