Jurnalul primei tabere din sezonul 2014

18 decembrie

Astazi a fost a doua zi de tabara. Schiorii au fost in Predeal pentru ca in Azuga nu au functionat instalatiile. Echipa de snowboard a fost in Busteni. Maine mergem cu totii in Predeal, cel putin asta este planul in acest moment.  Si ieri am fost pe partie, prima zi de tabara fiind dedicata impartirii pe grupe a copiilor si a testarii echipamentului. Acest proces este esential pentru buna desfasurare a saptamanii de schi si are in centru reglarea legaturilor in functie de inaltimea, greutatea, lungimea claparului schiorului, dar si in functie de nivelul lui de schi. Daca acest proces este parcurs corect probabilitatea accidentarilor este redusa.

20 decembrie

Am incheiat inca o zi minunata de iarna, a treia zi de tabara, in care am avut zapada pe partia din Predeal cat sa schiem fara probleme toata ziua. Partia Clabucet este practicabila, cu o mica portiune in care zapada s-a cam dus si au aparut pete de noroi, dar nu si pietre. Partia Cocosul este minunata in partea superioara dar jos au aparut pietre si portiuni serioase de pamant, si nu merita sa ne stricam schiurile.

Pentru mine cea mai mare satisfactie a zilei a fost data de faptul ca am trecut la un alt nivel cu grupa mea de intermediari, respectiv i-am urcat in telescaun si au schiat pe Clabucet. Daca ieri si alaltaieri era gheata sus in portiunea superioara, astazi zapada a fost suficient de prietenoasa cat sa coboram Clabucetul linistiti si in siguranta de mai multe ori spre deliciul copiilor.

Incepatorii au facut progrese mari, aproape au scapat de plug, pe traversare stau cu schiurile paralele, iar cu avansatii mai avem de lucru la punctare si la corectarea pozitiei.

O veste buna este ca la noapte si maine s-ar putea sa ninga, ceea ce ma bucura, caci stratul de zapada de pe Clabucet este din ce in ce mai subtire cu fiecare zi care trece.

21 Decembrie

Azi sperantele ne-au fost rasplatite! A nins, continua sa ninga si nu da semne ca ar vrea sa se opreasca. Ne-a surprins putin abundenta de fulgi, mai ales ca pana azi ne-am obisnuit cu soare si cativa nori razleti.
A fost greu sa ne despartim de partie!

Seara ne-am terminat decoratiile de brad incepute in prima zi si ne-am jucat alergand boabele de fasole cu paiul.

22 decembrie

Azi a fost ziua de glorie a grupei de incepatori – au urcat cu telescaunul pana sus, la Clabucet Plecare si au coborat pentru prima data din varful muntelui. Conditiile de schi au fost excelente. Tot astazi am organizat si un concurs pentru toate grupele. Seara a fost incarcata de evenimente, incepand cu proiectia foto, premierea, si venirea Mosului.

Va dorim sarbatori fericite si Anul Nou cu bine!

Toate fotografiile din tabara se pot vizualiza aici:

https://www.flickr.com/photos/128363048@N03/sets/72157649415987318/

…………..

 …………

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *