Tabere de schi în Poiana Brașov

sezon 2023-2024

Iarna vine la pachet cu cele mai frumoase momente din an pentru noi, iubitorii schiului și ai zăpezii, momente pe care ne-am dorit să le prelungim pentru toată viața. Din bucuria pe care ne-a adus-o schiul,  și din dorința de a sta cât mai mult timp cu schiurile și clăparii în picioare s-a închegat în urmă cu 20 de ani primul nucleu al echipei HT.

De atunci am început să fim prezenți pe pârtiile din Valea Prahovei și Poiana Brașov cu grupuri de copii care au făcut primele viraje alături de noi, ajungând în ultimii 15 ani la un număr mediu de aproximativ 25 de tabere/sezon. Iarnă de iarnă am stat pe schiuri, printre copiii din care am făcut schiori mai buni cu fiecare sezon petrecut împreună.

Am căutat să ne perfecționăm permanent, să ne organizăm cât mai bine, dar cel mai important, să ne bucurăm ca niște copii de zilele cu zăpadă proaspătă din Poiană sau Azuga, atunci când pasiunea pentru schi devine numitorul comun al tuturor generațiilor.

În acest sezon (decembrie 2023 – martie 2024) organizăm tabere de schi în Poiana Brașov și Azuga. Copiii vor schia între 4-5 ore pe zi, alături de echipa nostră de instructori autorizați, în grupe de niveluri diferite de aproximativ 6 copii, iar după-amiază vor avea diverse activități de socializare și distracție. În prețul taberelor sunt incluse cazarea, masa, transportul din București la munte și retur, transportul la pârtie, gustările de pe pârtie, orele de schi și programul de după amiază. Nu sunt incluse închirierea echipamentului de schi și transportul pe cablu.

SEZON 2023-2024

PERIOADE, CAZARE, PREȚ:

CURSURILE DE SCHI:

  • Sunt asigurate de instructorii acreditați Himalaya Travel și vor începe cu o evaluare a nivelului fiecăruia în funcție de care vor fi alcătuite grupele (aprox. 6 copii/grupă).
  • Vom schia 4-5 ore/zi, cu o pauză de 30 minute, când este asigurată o gustare.
  • Participanții pot trece de la o grupă la altă în funcție de reevaluările zilnice făcute de instructori.

DUPĂ AMIAZĂ instructorii noștri organizează diverse activități de socializare/coordonare/distracție (ex. workshop de siguranță pe pârtii, analiză tehnică a claselor de schi și autoevaluare video, jocuri creative, ieșire la centrul de agrement Poiana Brașov, o după-amiază outdoor cu plimbări sau săniuș).

DESPRE POIANA BRAȘOV:

– 24km de pârtie
– Altitudine de bază 1020m, altitudine maximă 1799m
– Nivelul zăpezii: de obicei peste 80cm constant în perioadele propuse
– Temperatură medie în sezonul de iarnă între -5 și -8 grade
– 5 teleschiuri, 2 telescaune
– 1 telegondolă, 2 telecabine
– 1 covor rulant
– 3 pârtii de culoare neagră (dificil)
– 2 pârtii de culoare roșie (mediu)
– 2 pârtii de culoare albastră (ușor)
– 1 restaurant premium aflat la 1699m (YAGER CHALET)
– Cabana Postăvaru aflată la 1604m

CAZARE ȘI MASĂ: Casa Saxonia-Râșnov, Cabana Postăvaru-Poiana Brașov sau Pasul Schiorilor-Azuga,  în funcție de perioadă, vezi tabelul de mai sus.

MASA: Avem asigurate 3 mese pe zi și gustări.

PLECARE: Locul de plecare și ora exactă vor fi anunțate printr-un e-mail pe care îl veți primi cu aprox. 7 zile înainte de plecarea în tabără.

ÎNTOARCERE: Întoarcerea are loc în ultima zi de tabără, iar ora aproximativă de ajungere o veți afla de la coordonatorul taberei.

TRANSPORT: Transportul se face cu autocarul sau cu microbuze de 9 locuri în funcție de mărimea grupului.

ÎNCHIRIERE ECHIPAMENT: Cei ce nu au echipament personal (schiuri, clăpari, bețe) pot închiria de la fața locului sub îndrumarea personalului nostru. Preț: vezi mai jos capitolul “Extracosturi”.

ACTE NECESARE: Adeverința medicală în care se precizează că participantul este ”apt pentru efort fizic”.

*Prețul taberelor din România include:

  • Transport București – Râșnov/Poiana Brașov/Azuga și retur

  • Cazare și mese

  • Cursuri de schi alături de instructorii echipei Himalaya Travel

  • Activități de după amiază

EXTRACOSTURI Poiana Brașov:

Transportul pe cablu se calculează la sfârșitul taberei în funcție de numărul de urcări.

Costurile finale de transport pe cablu pe categorii (calcule pentru o tabără de 5 zile de schi):

Copii <12 ani - Începători - aprox. 190 RON (praguri: 160-190-220 -250 RON)
Copii <12 ani - Intermediari - aprox. 290 RON (praguri: 260-290-330-350 RON)
Copii <12 ani - Avansați - aprox. 385 RON (praguri: 310-335-360-385-430-480 RON)


Copii >12 ani – Începători – aprox. 220 RON (praguri: 160-190-220-250 RON)
Copii >12 ani – Intermediari – aprox. 400 (praguri: 280-320-360-400-440-490 RON)
Copii >12 ani – Avansați – aprox. 560 RON (praguri: 460-510-560-600-660 RON)

Mențiuni:

În funcție de vârsta participanților (sub 12 ani și peste 12 ani) și de numărul de urcări ale copiilor, aceștia se pot încadra într-unul din pragurile menționate în dreptul fiecărei categorii. Exemplu: un începător sub 12 ani poate plăti pentru transportul pe cablu 160-190-220 sau 250 RON; în funcție de numărul de urcări cu teleschiul, babyschiul sau gondola deoarece unii copii vor schia mai mult decât am estimat inițial, alții mai puțin.

Plata sumei medii estimate de noi pentru un copil (notată cu cifre îngroșate) se va face înainte de tabără, urmând ca diferențele să se regleze după tabără prin returnarea sumelor încasate în plus sau calcularea unor diferențe acolo unde este cazul. Nu vor exista alte valori ale pragurilor cu excepția celor menționate.

Nu trebuie să reprezinte un motiv de îngrijorare faptul că nu știți în ce categorie (nivel) să încadrați copilul. Dacă de exemplu ați apreciat eronat nivelul avansat al copilului, el fiind un intermediar, noi vom sesiza acest lucru în prima zi de testare, plasându-l în grupa potrivită nivelului său.

*Pentru tabăra din Sinaia este posibil ca extracosturile să fie cu aprox 15% mai mari, datorate costurilor mai mari de transport pe cablu față de cele din Poiana Brașov.

Închirierea echipamentului de schi:

Copii (5-17 ani):
Schiuri, clăpari, bețe: 60 RON/zi
Cască: 5 RON/zi

*Recomandăm ca fiecare să vină cu casca personală.
*Închirierea separată a articolelor costă după cum urmează: schiuri – 35 RON/zi, clăpari – 25 RON/zi, bețe – 5 RON/zi, cască – 5 RON/zi.

Bani de buzunar: vă recomandăm o sumă cuprinsă între 80 și 100 RON

LOCAȚIILE NOASTRE:

Casa Saxonia

Râșnov

Cabana Postăvaru

Poiana Brașov