Bicicleta copilului – achiziție sau închiriere?

Recomandări pentru achiziția sau închirierea unei biciclete

Achiziția unei biciclete. Importanța deținerii unei biciclete personale


Considerăm că mersul pe bicicletă trebuie să rămână unul din jocurile copilăriei, nu o activitate ce are loc de câteva ori pe an, exclusiv în tabere.

Recomandarea noastră este ca fiecare participant să aibă bicicleta proprie, pe care să o cunoască, și cu care să fi făcut câteva plimbări prin parc înainte de tabără. Cumpărarea unei biciclete reprezintă un efort financiar, dar este o investiție în sănătatea copilului dvs.

El poate folosi bicicleta fie înainte de tabără, având astfel prilejul să participe la tabără într-o formă fizică bună, fie după tabără în cadrul plimbărilor prin parc, cu prietenii sau cu dvs.

Ciclismul, mountain-bike-ingul sunt sporturi pline de satisfacții, dar grele, în care prin forțe proprii trebuie să propulsezi atât bicicleta cât și propriul corp în condiții variabile de pantă și teren. Pe de altă parte, scopul principal al taberei este parcurgerea cu plăcere a traseelor de MTB în mijlocul naturii. Un copil care nu este obișnuit cu mersul pe bicicletă (măcar în parc) are șanse mai mici să aprecieze traseele minunate pe care le-am pregătit, datorită tipului de efort cu care nu este familiarizat.

Pentru achiziția unei biciclete vă recomandăm magazinele BikeXpert care ne sprijină cu o reducere de 10% la o cumpărătură de biciclete, piese, echipament și accesorii de bicicletă mărcile CUBE, RFR și RUDY PROJECT. Reducerea este valabilă 30 de zile de la semnarea contractului pentru participarea la tabără. Pentru a beneficia de reducere, cei de la Bikexpert vă așteaptă cu această pagină printata (cu care faceți dovada că sunteți client Himalaya Travel în sezonul curent) la unul dintre magazinele BikeXpert (sos. Pantelimon 94 sau bd. Corneliu Coposu nr. 5 București).

Închirierea unei biciclete

În cazul în care nu dețineți o bicicletă de tip mountain-bike puteți închiria una de la acest centru de închirieri cu care colaborăm. În cazul în care nu doriți să vă ocupați personal de închirierea bicicletei, și doriți să facem noi acest lucru, vă rugăm să ne anunțați, urmând ca dacă este posibil, noi să vă închiriem contra cost o bicicletă de pe plan local în limita stocului de acolo.

Service-ul bicicletei înainte de tabără

Bicicleta de tip mountain-bike cu care veniți în tabără trebuie să fie funcțională, și verificată la un service de specialitate înainte de tabără. Vă recomandăm service-urile BikeXpert (sos. Pantelimon 94 sau bd. Corneliu Coposu nr. 5 București). În cazul în care bicicleta nu funcționează (nu frânează, nu schimba vitezele, etc.), nu garantăm că o putem depana în timpul taberei, fiind puși în situația să închiriem alta de pe plan local, ceea ce implică un cost suplimentar care variază de la locație la locație.

Aceeași observație și pentru cazul în care bicicleta nu este de tip mountain-bike, este excesiv de grea (peste 14-15 kg) sau disproporționată cu dimensiunile biciclistului.