Ce inseamna tabara de fotografie?

 Cand incepi un drum, esti plin de emotii si curiozitati. La fel am fost si noi inaintea taberei de istorie si fotografie organizate de Luciana Laudoniu si echipa ei.

Aveam tot entuziasmul din lume si gandeam optimist la felul in care vor reactiona copiii la subiectul fotografie. Ne doream sa schimbam viziuni, sa aratam de ce e frumos sa ai o astfel de pasiune. Si iata-­ne la poale de munte, dupa un drum cu trenul in care am facut cunostinta cu viitorii nostri prieteni.

Masa, regulament si suntem deja pe “teren”. Profitam de lumina aceea difuza, cosmica, de dupa ploaie cu care am fost intampinati inca din prima seara. Frumoasa primire, natura! De aici, lucrurile au mers de la sine.

Copiii au fotografiat tematic dar am lasat imaginatia sa zburde si dincolo de aceste mici proiecte. A fost mai greu cu teoria ( ohhh daaa:) ), dar bucuria a fost cu atat mai mare cu cat, la final, am ajuns sa purtam discutii despre fotografie. Ce pas mare!

Intrebarile curgeau la un moment dat si entuziasmul crestea de ambele parti. Noi ne implineam ca oameni si indrumatori, iar copiii isi strangeau cunostinte bune de pastrat pentru mai departe.

Un concurs cu cele mai bune imagini realizate de copii si un album care le continea au starnit curiozitati, satisfactii, incredere, chiar si o noapte nedormita de nerabdare. Juratii au fost tot copiii: doar aveam incredere in decizia lor, in ceea ce invatasera si trudisera in aceste zile. Am vrut sa aratam faptul ca acesti copii au frumusetea in interior si ca o pot scoate la suprafata prin fotografie.

Cei 25 de copii au fost entuziasti, fotojurnalisti, muncitori, indrazneti, zambitori, plictisiti, talentati, timizi sau doar copii si atat. In fata noastra, insa, au fost cu totii egali, indiferent de aparat, interes sau dorinta de a invata. Iar pentru noi, bucuria cea mai mare a fost in cuvintele marturisite la final. Ei vor privi altfel fotografia de acum incolo, unii vor fi interesati sa continue la alt nivel, iar altii au tot entuziasmul tineretii de a face si transmite mai departe aceasta pasiune.

Nu poti fi fotograf daca nu iubesti frumosul. Am impartasit asta si ne-am bucurat ca am pornit la pas impreuna.

“Nu ucide decat timpul, nu lua decat imagini, nu lasa decat urma pasilor tai!”

EA Photography

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *