Robotică și programare la Muzeul Antipa!
Prietenii noștri de la ȘCOALA IT vă invită la un program special de Robotică și programare la Muzeul Antipa!
În cadrul acestui curs, copiii vor învăța noțiuni introductive despre robotică și programare, vor descoperi cum arată echipamentele IT văzute prin ochii unui specialist și vor afla cum sunt construiți roboții și cum se pot programa ei pentru a îndeplini diverse sarcini.
Participând la acest curs, micuții își vor putea forma un model de organizare mentală care îi va ajuta să abordeze mai simplu și mai clar situațiile, indiferent că este vorba despre rezolvarea unui exercițiu matematic sau realizarea unei compuneri. De asemenea, copiii vor învăța încă de pe acum să ia decizii responsabile și să înțeleagă efectul lor pe parcursul derulării acțiunilor planificate.
15 februarie 2020: LED, buzzere, întrerupătoare
Să fie despre LED, buzzere și întrerupătoare și… despre proiecte robotice! Vei lucra cu plăci electronice create pentru tine. Vom face jocuri cu energie și vom învăța despre componentele unui robot, cum se conectează și ce efect au întrerupătoarele, ledurile și buzzer-ele. Toate sunt de folos în robotică iar tu vei lucra cu mai multe modele, pentru ca distracția să fie mai mare!
22 februarie 2020: Circuite electronice
Circuite electronice la nivel maxim!
Ce zici dacă la acest atelier îți alegi ce vrei să construiești: o mașină cu telecomandă, un jucător care lovește mingea spre poartă, un automat de mâncare pentru pisici… sau poate ai și alte idei! Lucrăm cu piese Little Bits, cu senzori de mișcare, de proximitate, de luminozitate, sunet, temperatură… dar și comenzi Bluetooth, wifi și usb. Cu LittleBits distracția este nelimitată!
29 februarie 2020: Orașul verde
Hai să construim împreună un mini oraș verde! Cu panouri solare, centrale eoliene, lumini automate, mașini autonome, senzori multipli și comandă computerizată. Construim împreună și învățăm despre componentele și echipamentele utilizate. Programăm roboți și îi integrăm în orașul nostru.
Grupa de vârstă
Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani.
Perioada de desfășurare
Atelierele se desfășoară în fiecare sâmbătă între orele 13:30 şi 14:30.
Taxa de participare
— Modulul I – 260 lei / participant;
— 1 ședință – 60 lei /participant.
Taxa de participare se achită integral la sediul Muzeului, cu cel puțin trei zile înainte de începerea ședinței.
Înscrierea copiilor se face prin e-mail la [email protected] sau completând formularul (antipa.ro/rezervari), în limita a 15 locuri/grupă
Pentru formarea unei grupe este necesar un număr minim de 10 participanți.