Tabere de escaladă în vara 2024

Taberele de escaladă Climb&More au ca și obiectiv familiarizarea copiilor cu escalada (cățărarea pe stâncă) precum și dezvoltarea relațiilor dintre copii. Ne dorim ca până la sfârșitul taberei copiii să deprindă noțiunile elementare ale tehnicii de escaladă pe stâncă și să își însușească elementele de siguranță specifice escaladei.

Anul acesta vom explora o zonă nouă și anume Cheile Galbenului din sudul munților Parâng. Binecunoscută pentru Peștera Muierii, zona a cunoscut o dezvoltare deosebită în ceea ce privește traseele de escaladă și de via ferrata, în mod special din 2002, an în care traseele clasice au început să fie reamenajate.

Având ca și temă principală escalada, în 4 din cele 5 zile de activități vom merge la stâncă (câte jumătate de zi). Ieșirile la stâncă vor fi completate cu ateliere tematice legate de echipament și tehnica alpină, filme și prezentări tematice, etc.

Ce obiective ne propunem pentru toți participanții până la sfârșitul taberei:

  • să se familiarizeze cu terminologia folosită în alpinism și escaladă. Ce este ”capul”, ”secundul”, ce înseamnă ”a fila”, etc.
  • să știe să îmbrace singuri hamul de escaladă și să se lege în coardă
  • să cunoască materialele de escaladă, să le deosebească între ele și să știe la ce se folosește fiecare (carabiniere, corzi, instrumente de filat, etc.)
  • să știe să facă minim patru noduri folosite în alpinism (optul prin urmărire, cabestanul, semi-cabestanul, prusikul)
  • să fie capabili să facă rapel (asistați și cu asigurare suplimentară)
  • să știe care sunt tehnicile esențiale în avansarea în teren vertical

Vreau să aflu mai multe despre tabere

Testimoniale

Era suparata ca s-a terminat asa repede

10/07/2023

Alexandra a mai fost in alte tabere, insa acum cand s-a intors acasa de la Baia de Fier, a zis ca aceasta este pe primul loc! Era suparata ca s-a terminat asa repede, a prins drag de Oana si de colegii de tabara, s-a simtit super. A mai avut mici suparari pentru ca nu a resusit sa faca toate traseele, insa isi doreste sa mai vina cu voi.

tabara de escalada Cheile Galbenului

iulie 2023

Avatar for Alexandra S
Alexandra S

Feedback escalada Baia de Fier

09/07/2023

I-a placut foarte mult si s-a intors incantata de colegi, de traineri si de locurile de acolo, chiar si despre pensiune nu a avut nimic de comentat. Nu prea i-a placut mancarea, ea e mai mult pe legume si a avut carnita in fiecare zi. Mega incantata in schimb de clatite si de ziua cand a mancat pepene, de leaganul din padure, de catei si de contactul cu natura.

Avatar for Cella S
Cella S

Pentru Nicole tabara a fost de vis

06/07/2022

Hello!

Pentru Nicole tabara a fost de vis. De ceva ani incerc sa o conving sa mearga in tabara de escalada, abia anul asta s-a lasat convinsa de sora’sa, Carla, care a fost cu voi in cateva tabere. Nicole a venit super incantata de tot ceea a trait in tabara, de la escalada pe stanca, mancatul in grup, harmalaia din pensiune, dansul pinguinului….:) In seara in care a venit acasa, a inceput sa planga dupa Oana, si sa ma certe ca eu nu ii citesc Scufita Rosie iar Oana i-a citit::))). Una peste alta, mai merge si la anul….oriunde merge Oana, zice ea:) Va multumesc, sinteti cei mai tari😉Sau singurii ….despre altii nu stiu. Ne vedem la anul!

Avatar for Anca A
Anca A

Suntem la tabara nr.6 cu Himalaya Travel

18/07/2019

Suntem la tabara nr.6 cu Himalaya Travel, de aici reiese cat de bine ne simtim in taberele organizate de dvs. Anul acesta a fost un mare plus faptul ca David a fost cu ei in tabara de escalada si copii au putut interactiona cu un strain atat lingvistic cat si cunoasterea provenietei acestuia. Eu cred ca ar fi o idee super ca pe viitor sa aveti in taberele temastice si instructori straini care sa impartaseasca din exeprienta lor copii. ( limba, tara, experienta etc.)

Avatar for Ana Maria C
Ana Maria C

Vreau să aflu mai multe despre tabere