Tabere de fotografie și creație media în vara 2024

Taberele de creație media se adresează celor interesați de crearea de conținut foto-video de calitate și de impact. În ziua de astăzi imaginea este importantă, dar de multe ori nu știm să valorificăm această resursă. În șase zile de workshopuri desfășurate cu precădere în mijlocul naturii copiii au ocazia să își valorifice resursele creative, învățând să facă fotografii și clipuri inteligente cu resurse minime.

În cadrul acestor tabere, fiecare zi este dedicată atelierelor de creație media. Pentru început, să lămurim un aspect legat de echipamentul necesar în această tabără, cu tot riscul de a te dezamăgi dacă ai investit o avere în aparatele foto. Și asta pentru că ne vom începe invitația la această tabără spunându-ți că, din anumite puncte de vedere, telefonul mobil este cel mai bun aparat din lume.

Vreau să aflu mai multe despre tabere

Navigare în vizualizări

Navigare în vizualizări Eveniment

Astăzi

Întrebări și răspunsuri

Teme comune:

 • Lumina și cum să o folosim în mod creativ
 • De ce ne ferim de faimosul contre-jour și de ce nu ar trebui
 • Compoziția – linii, texturi și contraste
 • Portretul – greșeli frecvente și soluții simple

Teme atelier foto:

 • De ce spune o fotografie mai mult decât o mie de cuvinte?
 • Fotografia de peisaj – reguli simple pentru niște fotografii reușite
 • Ce și cum fotografiem în vacanță
 • Editarea digitală a unei fotografii

Teme atelier video: 

 • Vlogging – frica de penibil și exerciții de învingere a tracului
 • Cum se fac filmele pe care le vedem la cinema?
 • Cum filmăm corect că să putem monta coerent
 • Montajul: cum edităm audio-video pe telefonul mobil

Întrebari frecvente la care ne propunem să răspundem:

 • De ce ne ies pozele neclare?
 • De ce ies prea luminoase?
 • Cum să nu-mi iasă filmarea tremurată?
 • Cum să pozez clădiri?
 • Cum pozez animalele de companie?
 • Cum fac un filmuleț de vacanță?

Toate aceste întrebări și multe altele își vor găsi răspunsul la atelierele noastre. Așadar, haideți să vedem ce putem și ce nu putem face cu micul aparat foto pe care îl are fiecare dintre noi în buzunar – telefonul mobil.

12-17 ani

Orice nivel.  Nu ne propunem sa facem o scoala, ci sa petrecem o săptămână  învatand prin joaca diverse forme de exprimare digitala.

Avand in vedere ca telefoanele au evoluat atat de mult incat scot rezultate finale peste ale aparatelor din gamele medii,  am decis sa construim intreg programul folosindu-ne doar de telefoane. Recomandam orice smartphone mai nou de 2016  (ex: iPhone 6, 7, 8, 10, 11 / Samsung s7, s8, s9, s10). Ar fi indicat ca telefonul sa sa poata filma cel putin 1080p (Full HD)

Este recomandabil sa vina cu telefonul. In principiu poate veni cu orice aparat foto, atata vreme cat va sti si va putea transmite imaginile in propriul telefon sau in telefonul unui coleg de echipa, pentru editarea digitala.

In fiecare zi vom avea diferite activitati in cadrul unei tematici anume: portrete, peisaj, compozitie, etc. In fiecare dupa amiaza munca fiecaruia va fi analizata si vom vedea ce am gresit si unde am progresat.

Amintiri

“A fotografia…nu este o meserie. Este un har ascuns al fiecărui om de a spune povești. Pentru că nouă oamenilor, atât celor mici, cât și celor mari, ne plac poveștile, ne plac cărțile, ne place să auzim, dar și să vedem lumea din jurul nostru. Ne hrănim cu poveștile, pentru a transmite mai departe ceea ce “a fost odată”. Este vorba despre acel “A fost odată ca niciodată” transpus în imagini, despre această nouă dimensiune a poveștii pe care o inventăm de fiecare dată când privim în jur prin vizor. România este un tărâm care ne oferă absolut orice din punct de vedere fotografic, avem munte, deal, câmpie, mare, locuri în care descoperim atâtea culturi și obiceiuri. Locuri care rezonează mai mult sau mai puțin cu fiecare dintre noi, dar pe măsură ce ne aplecăm asupra lor și “ne adâncim” în a le cunoaște, ne fac să revenim pentru a înțelege și mai mult. E o sete din care se hrănește de altfel și pasiunea pentru fotografie. În tabăra de fotografie vom duce o luptă contra-timp, în care va trebui să exersăm și să înțelegem împreună ceea ce facem atunci când apăsăm butonul magic cu rolul de a “îngheța” timpul. Doar astfel putem duce povestea fiecăruia dintre noi mai departe pe de-a-ntregul.”
(Erik Zollner și Echipa HT)

Testimoniale

Ștefan s-a întors foarte încântat din tabără

28/07/2015

Ștefan s-a întors foarte încântat din tabără și ne-a copleșit cu informații despre tehnici de fotografie, cu ce a învățat de la Erik. Acum vrea să facă fotografii pe care le-ar putea publica, așa cum i-a spus Erik că ar putea, dacă sunt foarte bune. Și vrea și un obiectiv nou, mai mare! Își dorește să vină și la Izverna, dar nu prea avem cum. Însă sigur va veni și anul viitor în taberele de fotografie. Mulțumim mult pentru tot, în special Annei și lui Erik.

Clara și Ștefan R.

Tabăra de fotografie în Țara Făgărașului, 2015

Avatar for Clara și Ștefan R.
Clara și Ștefan R.

Nota lui a fost, fără ezitare:12!

30/06/2015

L-am întrebat pe Robert la întoarcere ce notă de la 1 la 10 ar alege pentru tot ceea ce a însemnat tabăra: cazare, atmosferă, activități, instructori. Nota lui a fost, fără ezitare :12! M-am bucurat pentru el și vă felicit pe dumneavoastră pentru tabăra aceasta foto foarte reușită.

Mulțumesc în mod special Nicoletei care a avut bunăvoința să-i permită lui Robert să vorbească cu noi în fiecare seară la telefon câte cel puțin 10 minute.

Geta P.

Tabără de fotografie în Țara Făgărașului, 2015

Avatar for Geta P.
Geta P.

Vreau să aflu mai multe despre tabere