Întrebări frecvente

În funcție de activitatea montană pe care o preferă și de vârsta copilului puteți alege o tabără din cele propuse de noi. În fiecare tabără vom avea mai multe grupe, astfel că cei ce vin cu noi vor fi împărțiți în funcție de condiția fizică și de experiența lor. În fiecare sezon aducem locuri și experiențe noi în program în așa fel încât fiecare copil să poată călători și cunoaște alături de noi. Pentru cei ce se află la prima experiență montană alături de noi propunem pentru sezonul cald: taberele de tip Treasure Hunt, drumeție sau Creație Media, iar pentru iarnă propunem o discuție cu părintele pentru a determina nivelul de schi al copilului astfel încât să putem stabili dacă se încadrează pentru o tabără în Austria sau pentru una în Poiana Brașov.

Copiii vor avea activități specifice tematicii taberei pe tot parcursul zilei. În prima parte a zilei nivelul de activitate va fi mai intens ca după amiază: vor merge în drumeție/traseu mtb etc, iar după masă vor avea ateliere specifice taberei și diverse jocuri. Puteți solicita un exemplu de program pe email.

Taberele se achită doar prin virament bancar, rezervarea locului se face prin achitarea unui avans de 300 de lei, iar diferența trebuie achitată cu două săptămâni înainte de plecarea în tabără conform datei scadente de pe factură.

Taberele Himalaya Travel se potrivesc oricărui copil dornic să exploreze. Fiecare tabără va avea grupe care descoperă pentru prima oară activitățile montane și grupe care au experiență vastă. Taberele de drumeție, MTB și escaladă presupun activități intense din punct de vedere fizic, în vreme ce taberele de fotografie și echitație presupun nivel mai puțin intens de activitate fizică. Taberele de tip treasure hunt presupun o inițiere în mai multe sporturi montane, combinând activități ce implică efort fizic la diferite nivele de dificultate.

Dacă diferența de vârstă dintre copilul dvs și cel mai mic copil înscris în tabăra este mare atunci nu îl putem lua cu noi. Scopul nostru este ca fiecare dintre cei prezenți să aibă o experiență frumoasă, să-și facă prieteni și să se bucure de natură alături de ei. Din cauza diferenței prea mari de vârstă, este foarte posibil ca acesta să nu se integreze în gașca de copii și tabăra să nu fie pe placul lui.

Dorim să integrăm toți copiii în traseele și jocurile pe care le facem. Chiar dacă copiii sunt din aceeași familie, dacă diferența de vârstă dintre ei și ceilalți este mare, ei nu se vor putea integra adecvat în grup.

Întrebări despre transport

Da, plecările se fac doar din București.

Sigur, puteți aduce copiii direct la pensiune cu rugămintea de a ne comunica acest lucru din timp. Coordonatorul taberei vă va contacta în dimineață plecării pentru a vă comunica ora aproximativă la care să ajungeți la cazare.

Vă putem prelua de pe traseul nostru, dacă stabilim un punct de întâlnire astfel încât să nu ne abatem de la drum și să nu lungim călătoria pentru întreg grupul.

Transportul bicicletelor este asigurat de noi cu remorca de biciclete care va fi disponibilă la momentul plecării copiilor în tabără. Astfel vă rugăm să veniți pregătiți la ora stabilită pentru plecare cu bagajul și bicicleta.

Deoarece în București nu avem spațiu de depozitare, bicicleta trebuie adusă în ziua plecării în tabără și preluată la întoarcerea din tabără.

Serviciile incluse în pachetul de tabără sunt rezervate și achitate integral încă de la planificarea excursiei, astfel că nu putem oferi reduceri în cazul în care optați pentru excluderea unui serviciu sau scurtarea lui (de ex: mai puține nopți de cazare)

Întrebări despre organizare și însoțitori

Rezervăm cazări care au aprox 25-30 locuri pentru copii, care au circuit închis și sunt rezervate integral pentru noi. Alocăm un instructor la aprox 6 copii (pentru copii de peste 8 ani) și un instructor pentru aprox 5 copii (pentru preșcolari).

Da, avem și instructori fete în taberele noastre, însă nu în toate. Excepție fac taberele de preșcolari unde aceștia au nevoie de mai mult ajutor și unde există instructori atât fete cât și băieți.

Părinții pot participa împreună cu copiii doar la evenimentele special organizate pentru familii sau la evenimentele de tip OPEN (în care solicităm doar o vârstă minimă).

Unul dintre obiectivele taberei este comunicarea și cooperarea cu echipa noastră, dar și cu ceilalți participanți la tabăra. Îi vom îndruma pe copii să depoziteze telefoanele în recepția pensiunii astfel încât acestea să poată fi folosite pe durata unei ore după cină. Ne bazăm pe respectarea regulilor din partea celor ce ni se alătură. Recomandăm contactarea coordonatorul de către părinți în același interval orar, în timpul zilei acesta va fi alături de copii.

Repartizarea pe camere se face în funcție de vârste, sexe și preferințele personale pentru a asigura un mediu cât mai confortabil și plăcut pentru toți participanții. În funcție de structura cazării pe care o închiriem (numărul de paturi din fiecare cameră) și de numărul celor înscriși, încercăm să ținem cont de cât mai multe criterii dintre cele enumerate.

Taberele la cort se desfășoară în campinguri care beneficiază de zone amenajate pentru dușuri și toalete. Mâncarea va fi gătită în camping, într-un cort amenajat special pentru bucătărie.

Himalaya Travel asigură corturile pentru întreaga săptămână. Fiecare copil are nevoie de izopren/ saltea și sac de dormit propriu.

Întrebări despre mese

Meniul taberei este stabilit de către noi împreună cu firma de catering pentru întreg grupul, astfel nu putem comanda a la cart pentru unul sau mai mulți participanți. Excepție fac situațiile în care avem vegetarieni sau intoleranțe, cazuri pentru care vom avea meniuri adaptate acestor necesități.

Da, cu mențiunea de a ne anunța acest lucru încă de la înscrierea în tabără.