• Creație media

    23-29 iulie 2023
    12-17 ani

Tabără de fotografie și creație media

23-29 iulie 2023

Taberele de creație media se adresează celor interesați de crearea de conținut foto-video de calitate și de impact. În ziua de astăzi imaginea este importantă, dar de multe ori nu știm să valorificăm această resursă. În șase zile de workshopuri desfășurate cu precădere în mijlocul naturii copiii au ocazia să își valorifice resursele creative, învățând să facă fotografii și clipuri inteligente cu resurse minime.

În cadrul acestor tabere, fiecare zi este dedicată atelierelor de creație media. Pentru început, să lămurim un aspect legat de echipamentul necesar în această tabără, cu tot riscul de a te dezamăgi dacă ai investit o avere în aparatele foto. Și asta pentru că ne vom începe invitația la această tabără spunându-ți că, din anumite puncte de vedere, telefonul mobil este cel mai bun aparat din lume. În ultimii ani, iPhone a fost „cea mai utilizată cameră“ de pe Flickr tocmai pentru că este mereu acolo când ai nevoie să fotografiezi.


Perioada: 23-29 iulie 2023

Vârsta: 12-17 ani

Cazare: Pensiunea Casa Saxonia ★★★, Str. Caraiman nr. 32, 505400, Râșnov (camere duble sau triple)

Mese: 3 mese/zi + gustări

Transport: cu autocarul

Preț: 2580 RON

Tematică

Teme comune:

  • Lumina și cum să o folosim în mod creativ
  • De ce ne ferim de faimosul contre-jour și de ce nu ar trebui
  • Compoziția – linii, texturi și contraste
  • Portretul – greșeli frecvente și soluții simple

Teme atelier foto:

  • De ce spune o fotografie mai mult decât o mie de cuvinte?
  • Fotografia de peisaj – reguli simple pentru niște fotografii reușite
  • Ce și cum fotografiem în vacanță
  • Editarea digitală a unei fotografii

Teme atelier video: 

  • Vlogging – frica de penibil și exerciții de învingere a tracului
  • Cum se fac filmele pe care le vedem la cinema?
  • Cum filmăm corect că să putem monta coerent
  • Montajul: cum edităm audio-video pe telefonul mobil

Întrebari frecvente la care ne propunem să răspundem:

  • De ce ne ies pozele neclare?
  • De ce ies prea luminoase?
  • Cum să nu-mi iasă filmarea tremurată?
  • Cum să pozez clădiri?
  • Cum pozez animalele de companie?
  • Cum fac un filmuleț de vacanță?

Toate aceste întrebări și multe altele își vor găsi răspunsul la atelierele noastre. Așadar, haideți să vedem ce putem și ce nu putem face cu micul aparat foto pe care îl are fiecare dintre noi în buzunar – telefonul mobil.

Întrebări și răspunsuri

12-17 ani

Orice nivel.  Nu ne propunem sa facem o scoala, ci sa petrecem o săptămână  învatand prin joaca diverse forme de exprimare digitala.

Avand in vedere ca telefoanele au evoluat atat de mult incat scot rezultate finale peste ale aparatelor din gamele medii,  am decis sa construim intreg programul folosindu-ne doar de telefoane. Recomandam orice smartphone mai nou de 2016  (ex: iPhone 6, 7, 8, 10, 11 / Samsung s7, s8, s9, s10). Ar fi indicat ca telefonul sa sa poata filma cel putin 1080p (Full HD)

Este recomandabil sa vina cu telefonul. In principiu poate veni cu orice aparat foto, atata vreme cat va sti si va putea transmite imaginile in propriul telefon sau in telefonul unui coleg de echipa, pentru editarea digitala.

In fiecare zi vom avea diferite activitati in cadrul unei tematici anume: portrete, peisaj, compozitie, etc. In fiecare dupa amiaza munca fiecaruia va fi analizata si vom vedea ce am gresit si unde am progresat.

Mihai Georgiadi este pasionat de arta vizuală din liceu, când era fascinat de estetica filmelor de artă asiatice și visa să creeze și el într-o zi imagini atât de puternice. A lucrat in industria cinematografică, în televiziune și publicitate până în 2014, de când s-a dedicat în întregime fotografiei de arhitectură, design interior, și HoReCa, având colaborări cu cele mai importante hoteluri din țară.

Iubește călătoriile, bicicleta, natura, antichitatea, cățeii, stelele, oceanul și își dorește să învețe bine să gătească și să se dea cu placa de surf :)

Din 2018 s-a alăturat echipei Himalaya Travel ca instructor în taberele de fotografie și creație media pentru că îi place foarte mult să lucreze cu adolescenții.

Amintiri

“A fotografia…nu este o meserie. Este un har ascuns al fiecărui om de a spune povești. Pentru că nouă oamenilor, atât celor mici, cât și celor mari, ne plac poveștile, ne plac cărțile, ne place să auzim, dar și să vedem lumea din jurul nostru. Ne hrănim cu poveștile, pentru a transmite mai departe ceea ce “a fost odată”. Este vorba despre acel “A fost odată ca niciodată” transpus în imagini, despre această nouă dimensiune a poveștii pe care o inventăm de fiecare dată când privim în jur prin vizor. România este un tărâm care ne oferă absolut orice din punct de vedere fotografic, avem munte, deal, câmpie, mare, locuri în care descoperim atâtea culturi și obiceiuri. Locuri care rezonează mai mult sau mai puțin cu fiecare dintre noi, dar pe măsură ce ne aplecăm asupra lor și “ne adâncim” în a le cunoaște, ne fac să revenim pentru a înțelege și mai mult. E o sete din care se hrănește de altfel și pasiunea pentru fotografie. În tabăra de fotografie vom duce o luptă contra-timp, în care va trebui să exersăm și să înțelegem împreună ceea ce facem atunci când apăsăm butonul magic cu rolul de a “îngheța” timpul. Doar astfel putem duce povestea fiecăruia dintre noi mai departe pe de-a-ntregul.”
(Erik Zollner și Echipa HT)

Curcubeu în plină iarnă – tabăra de fotografie de la Șirnea

/
Când ceață, când soare, când ninsoare, când ploaie pe ascuns. Dar…

O zi de fotografie urbană prin Bucureștiul mai puțin știut

/
Pe 15 noiembrie am dat curs unui mai vechi plan, acela de a organiza o zi de fotografie urbană pentru copiii din taberele Himalaya Travel...

Am fost şi eu în Tabăra de fotografie din Ţara Făgăraşului

/
La Cornăţel, în Ferma Animalelor, e spaţiu de alergat cât…

Cum facem fotografia sa fie pe placul copiilor?

/
Ca urmare a experienței din sezonul trecut, am propus pentru…

Tabara de fotografie – Intampinarea iernii

/
Știți ce înseamnă „pesimist” ? ..v-o spun eu: pesimist…

Înscriere

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.