Dragii noștri, 

A început școala, atât pentru copii, cât și pentru noi, părinții, care dăm zilnic examen de management al timpului!  Bine am revenit cu toții în ecosistemul muncă-școală-casă-sport-meditații-trafic-imprevizibile și lista se poate prelungi după caz.  

Succes din toată inima, atât copiilor, cât și vouă, părinților! Căci, lăsând gluma la o parte, școala, cu bune și cu rele, e o aventură irepetabilă de care ar fi bine să ne bucurăm din plin alături de copiii noștri. 

După cum probabil știți, în fiecare an intervine o necunoscută în programa școlară: săptămânile ”Verde” și ”Altfel”, pentru că decizia planificării perioadei aparține fiecărei unități de învățământ.  

Ca în fiecare an, venim în sprijinul cadrelor didactice cu niște propuneri din sfera educației outdoor. Dacă credeți că ne-am făcut bine treaba în tabere, dacă credeți că și alți copii ar avea de câștigat de pe urma interacțiunii cu echipa Himalaya Travel, vă rugăm să arătați învățătorului sau dirigintelui propunerile noastre de mai jos pentru „Școala Altfel” și „Săptămâna Verde”. 

Suntem alături de voi pentru a răspunde întrebărilor profesorilor, învățătorilor sau altor părinți cu privire la programele noastre. 

„Școala Altfel” și „Săptămâna Verde” 2024-2025

  1. Educație rutieră pe bicicletă (3-4 ore în curtea școlii sau în parcul din apropiere)
    Colegul nostru, Tiberiu Stanciu, îi va învăța pe copii regulile de circulație într-un mod distractiv și sigur, prin ateliere practice de oprire, pornire, frânare și viraje. Cursul se va încheia cu un concurs de îndemânare pe un traseu cu jaloane și bandă reflectorizantă.
  2. Atelier de comportament pe poteci de munte și educație ecologică (2 ore la școală) În două ore, ghizii noștri montani (Tiberiu, Simona, Cristi, Mihai) îi vor învăța pe copii cum să se pregătească pentru o drumeție, să evite pericolele, să se orienteze cu GPS și telefonul și să protejeze natura.
  3. Tradiție și natură la Valea Doftanei (1 zi)
    Vom descoperi tradițiile românești vizitând Parcul Soceram, ghidați de un localnic, un punct de belvedere la Lacul Paltinu, Muzeul Satului realizat de Constantin Clinci și Atelierul de Sânziene, unde vom coase pe material.
  4. Cercul Naturii la Mogoșoaia (1 zi)
    Am pregătit patru activități în parc: imprimare cu plante, pictură pe materiale naturale, Olimpiada Naturii cu jocuri distractive și un treasure hunt cu busola.
  5. Treasure hunt și istorie la Brașov (1 zi)
    Un treasure hunt pentru copii în centrul Brașovului, cu indicii pentru a descoperi Biserica Neagră, Turnul Alb, Piața Apollonia Hirscher, Strada Sforii, Poarta Șchei, Poarta Ecaterina și Promenada de sub Tâmpa.
  6. Treasure hunt și istorie la Sinaia (1 zi)
    Un treasure hunt pentru copii, în care vor găsi indicii legate de perioada regală (Parcul Ghica, Gara Sinaia, Mănăstirea Sinaia, Cazinoul Sinaia) și vor explora drumul regal pietruit până la Poiana Stânii și Stâncile Franz Josef.