O săptămână cu elevii Colegiului German Goethe

Iată că a venit și luna aprilie și am început să ne bucurăm de căldura primăverii, tocmai de aceea pentru Săptămâna Altfel am propus un program specific taberelor noastre de primăvară și vară. Dar iarna a avut un ultim cuvânt de spus și în perioada 5-9 aprilie Râşnovul ne-a primit cu zăpadă și frig.  

Am avut plăcerea să întâlnim în Gara de Nord, în data de 5 aprilie, 24 de copii de la Colegiul German Goethe, însoțiți de doamna Petrica, învățătoarea clasei 1 C. De obicei Gara de Nord este locul în care copiii se văd pentru prima oară, de data aceasta lucrurile au stat altfel. Cei 24 de copii se cunoşteau cu toții de la școală și era nevoie doar de o privire a doamnei Petrica ca ei să se organizeze. Am observat încă din primele clipe că autoritatea doamnei învățătoare era una bine stabilită în rândul celor mici, că există un mare respect pentru dânsa, cu siguranță nu datorat vârstei, ci abilității ei de a capta atenția lor.  

Vremea friguroasă nu ne-a împiedicat să ne desfășurăm activitățile propuse, ba dimpotrivă, peisajul era unul care ne amintea de sărbătorile de iarnă:) Cu haine groase pe noi și cu mănuși am putut merge la Peștera Valea Cetății din Râșnov, în drumeție în Prăpăstiile Zărneştiului, tot acolo ne-am dat pe tiroliana, am fost la Parcul de Aventură, la Rezervația de Urși de la Zărnești, ne-am cățărat la panoul de escaladă din Brașov, am tras cu arcul și am făcut jocuri de echipă, am fost la școala din Râșnov care ne-a impresionat atât pentru căldura cu care am fost primiți cât și pentru poziționarea și aspectul ei (ca să nu mai vorbim de prăjituri), am desenat Jurnale, am organizat Seara Talentelor la care copiii ne-au impresionat cu cântecele în limba germană, am stat la focul de tabără și ne-am bucurat de premierea fiecărui participant și… noi, instructorii, am fost premiați cu cântece, desene și bomboane. Cu emoție în glas le-am mulțumit celor mici pentru zilele petrecute împreună și pentru implicarea lor în aceste activități organizate de noi.

După două săptămâni de la terminarea Școlii Altfel încă avem foarte vie amintirea celor ce au fost cu noi în tabără, asta pentru că fiecare s-a remarcat prin ceva al său. Am avut parte de copii cu multă energie și personalitate. Chiar și cei timizi au avut multe de spus. Au reușit să-și învingă teamă și și-au manifestat entuziasmul când au reușit să facă activitățile pe care le-am pregătit pentru ei. Caracterele puternice ale grupului s-au adaptat cerințelor majorității, cu alte cuvinte copiii îi îndrumau pe cei ce aveau tendința să nu respecte regulile. Cu intervenții din partea noastră cei mici au dus la capăt toate activitățile. Am avut parte de un grup care a trebuit stimulat tot timpul cu lucruri noi și activități atrăgătoare în așa fel încât să aibă o preocupare permanentă.  

Ne-am bucurat că a existat deschiderea din partea părinților și a doamnei Petrica şi au făcut posibil ca Școala Altfel să fie o Școală a Muntelui, o Școală a Independenței și a Liberei Exprimări.   Copiii au avut ocazia de a se cunoaşte şi într-un cadru nonformal, diferit de cel al şcolii, s-au bazat unul pe celălalt în diferite contexte, au făcut activități și au fost în locuri noi, și-au depășit fricile și au făcut față cu brio emoțiilor primei plecări de acasă.

Consideram aceste zile un  bun inceput al unei relatii frumoase de prietenie cu cei mici, un pas mare facut de copii in drumul lor catre independenta si o amintire pe care o vor pastra cu drag in sufletele lor.

Multumim parintilor pentru increderea acordata, copiilor pentru implicarea cu care au participat in aceste zile la activitati si doamnei Petrica pentru ca am facut o echipa extraordinara cu dansa.

Cu drag,

Echipa Himalaya Travel

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *