Starea pârtiilor din Poiana Brașov

update 23 noiembrie 2023

Dragi părinți, în această dimineață am făcut o plimbare pe schiuri de tură până pe vârful Postăvaru, unde am regăsit pârtiile din Poiana Brașov în condiții de iarnă autentică. Am putut coborî apoi pe schiuri 80% din lungimea domeniului schiabil. Faptul că Poiana nu este deschisă încă în mod oficial în partea ei superioară, unde s-ar fi putut schia fără probleme în ultimele zile, se datorează pregătirilor intense în vederea asigurării unui strat de zăpadă optim. Temperaturile coborâte din masivul Postăvaru din ultimele zile au facilitat funcționarea tunurilor pentru producerea de zăpadă artificială pe pârtiile Kanzel, Ruia și Doamnei, pregătindu-se depozite consistente de zăpadă.

Spre deosebire de anul trecut, când am văzut acest peisaj abia la final de ianuarie, se pare că de data aceasta vremea ține cu iubitorii schiului!

Urmează o săptămână cu precipitații și temperaturi negative, după cum arată toate prognozele (foto sus).

Astfel, credem să momentul deschiderii oficiale a pârtiilor din Poiana Brașov este aproape. Prima întâlnire cu pârtia va fi în data de 18 decembrie, în cadrul taberei de schi din săptămâna dinaintea Crăciunului: 17-23 decembrie 2023 (duminică-sâmbătă).