Drumeții montane
- 200 RON/adult sau copil neînsoțit de părinte
- 150 RON/copil însoțit de părinte
23 ianuarie – Clabucetul Taurului
Traseul este usor, cu plecare din Azuga si avand punctul terminus la altitudinea de 1.520 m înălțime, pe Vf. Clăbucetul Taurului. Urmeaza triunghiul albastru care pleaca din vecinatatea benzinariei Lukoil din Azuga, pe Plaiul lui Mos Mihai si se indreapta catre varful vizat. Retragerea se poate face în mai multe variante, prin Susai spre Predeal, sau pe la Cabana Garbova si Valea Limbaselului înapoi în Azuga. Durata traseului este estimata la 5-6 ore pe timp de iarnă, în funcție de varianta de întoarcere iar distanţa este de aprox. 10 km.
13 februarie – Busteni- Valea Cerbului- Poiana Costilei- Pichetul Rosu-Diham-Busteni
Vom porni pe drumul care ne duce spre cabana Gura Diham si inainte de ea vom intra in padure spre traseul Valea Cerbului, marcat cu banda galbena. Dupa o ora și jumătate vom ajunge in Poiana Costilei, de unde continuam pe triunghi rosu catre Pichetul Rosu. Urmeaza coborarea catre Cabana Gura Diham, bucata aceasta de traseu ne va lua undeva la 1 h 30, timpul total al traseului este undeva la 5 ore, la care se vor adauga pauzele noaste. Avem garantat o zi petrecuta in natura, prin padure cu zapada si voie buna.
20 februarie – Varful Cazacu din Muntii Baiului
Vom porni din Azuga spre varful Cazacu (1753m) admirand de sus panorama asupra vaii Prahovei si muntilor Bucegi. Coborarea poate fi facuta pe culmea Urechea ce ne duce din nou jos, in Azuga. O alta varianta de intoarcere este spre Busteni sau Sinaia, optiuni care fac traseul mult mai spectaculos, in mod special in cazul in care participantii vin cu trenul, nefiind dependenti de masina lasata in Azuga, varinta pe care de altfel o si recomandam. Traseul nu are dificultati tehnice, dar va rugam sa respectati lista de bagaj pe care o veti primi pe e-mail.
13 martie – Dambu Morii-Cabana Piatra Mare-Varful Piatra Mare.
Pentru a ajunge pe cel mai inalt punct al masivului, Varful Piatra Mare (1843 m) avem o multime de trasee la indemana, dar noi vom porni spre Canionul 7 Scari si vom folosi varianta ocolitoare. (pe timp de iarna Canionul este inchis). Vom urca apoi prin padure pana ajungem la Cabana Piatra Mare si de aici intr-o ora suntem pe varf. Ascensiunea din Dambul Morii pana pe varf dureaza aproximativ 4 ore 30min. Vom cobori pe traseul marcat cu dunga rosie, drumul familial, o poteca lata printr-o padure minunta, timp de 3 ore. Traseul nu este dificil, dar necesita o minima conditie fizica.
Exista si optiunea ca in functie de vreme si de starea de spirit a grupului, sa facem un traseu circiut, cu coborare la Cascada Tamina
27 martie – Cabana Malaiesti – Culmea Padinei Crucii – Valea Tiganesti
Cabana Malaiesti este una dintre cabanele cu o priveliste extraordinara, iar Bucegii in haine de iarna ofera un adevarat spectacol. Vom urca din Valea Glajeriei pe traseul dunga albastra si in 2 ore – 2 ore 30 vom ajunge la cabana, ne bucuram de un ceai si pornim mai departe. De la cabana Malaiesti vom urca spre Padina Crucii (1897 m), si in maxim 1 ora vom ajunge la monumentul de pe varf.