Ciucas

Carpatii de Curbura au dat nastere, cu mii de ani in urma, unui masiv de o frumusete rara, datorita peisajului sau inedit – Masivul Ciucas. El devine un uriaș parc de recreație prin frumusețea și varietatea peisajului, și prin atmosfera de liniște și puritate a mediului, oferind condiții prielnice turismului montan.

Ciucasul se remarca mai ales prin ansambluri neregulate de stâncării, cu dimensiuni și forme geomorfe diverse (Babele la Sfat, Turnul lui Goliat, Colții Bratocei, Colții Zăganu, Ciuperca etc), abrupturi calcaroase și grohotişuri, pajisti alpine, trasee spectaculoase cu vegetatie specifica, si rezervatii naturale (zona cu rhododendroni, Tigaile Mari, Jneapanul de pe Muntele Bratocea), fiind astfel o destinatie foarte cautata de iubitorii de drumetii din intreaga lume.

Cabana Varful Ciucas este situata la 1595 de metri altitudine, in gol alpin, fiind o locatie cu peisaje extraordinare, departe de aglomeratia si zgomotul din oras, o imbinare rustica de lemn cu piatra in stil haiducesc, care ne ofera accesul la o multitudine de tresee turistice.

Acest masiv reprezinta, fara doar si poate, o atractie de o rara frumusete si autenticitate, potrivit pentru a-i strabate potecile indiferent de varsta sau experienta, o vacanta in Ciucas oferind amintiri de neuitat.