Drumeție în Munții Baiului

1 decembrie 2022
+ 14 ani și adulți

Munții Baiului

– traversarea masivului din Azuga până în Sinaia –

– DRUMEȚIE –
01 Decembrie 2022
+ 14 ani și adulți

Data: 01.12.2022
Activitate: Drumeție
Punctul de plecare în traseu: Azuga Gondolă
Distanța față de București153 km
Obiective turistice din zonă: Creasta Baiului, Vf. Baiul Mare(1895m), Vf. Baiul Mic, Vf. Cazacu, Șaua Cazacu, Vf. Drăgan, Stâna Piscul Câinelui.
Plecare: 7:30 
Întoarcere: Aproximativ ora 22:00
Traseu propusGondola Azuga – Cabana Popasul Uriașilor – Vf. Urechea (1705m) – Vf. Duțca (1715m) – Șaua Cazacu (1692m) – Vf. Băiuțu (1817m)  – Vf. Baiul Mic (1827m) – Șaua Baiului – Vf. Baiul Mare (1895m) – Vf. Drăgan (1771m) – Vf. Piscul Câinelui (1645m) – Stâna Piscul Câinelui – Cabana Piscul Câinelui – Sinaia

  • 18 km
  • +463 m
  • dificultate medie
  • 5-7 h

Descriere: Traversarea crestei principale a munților Baiului începe din Azuga și se termină în Sinaia. Acest traseu oferă pe tot parcursul traseului o panoramă superbă de 360 grade asupra geografiei din zonă (către Munții Neamțului, Ciucaș, Piatra Mare și Bucegi). Este un traseu mediu datorită distanței relativ mare de parcurs. Pornind de la Cabana Popasul Uriașilor vom lua la pas principalele vârfuri ale masivului ajungând și pe cel mai înalt vârf, Vf. Baiul Mare. În funcție de condițiile meteo, condiția fizică a participanților avem posibilități multiple de a scurta traseul, în caz de va fi necesar. 

Este un traseu recomandat pentru cei care vor să își înceapă ‘’cariera’’ în drumețiile de distanță medie și lungă, obiectivul fiind traversarea unui întreg lanț muntos, urmând traseul de creastă principală.

Masa: Fiecare participant va veni cu un pachet personal format din: două-trei sandwichuri, două-trei fructe, câteva batoane proteice pentru sport, o sticlă de apă de 2 litri, altă mâncare uscată pe care o consideră potrivită. Pachetul va trebui să conțină un gel dezinfectant pentru mâini, șervețele umede și uscate și o pungă pentru gunoi.

Bagaj:

1. Îmbrăcăminte:

– Încălțări de mers pe munte impermeabile
– Parazăpezi
– Ciorapi de trekking
– Haine de corp potrivite pentru mersul pe munte (sintetic sau merino, nu bumbac)
– Polartec gros sau jachetă termică (din puf sau sintetică)
– Geacă impermeabilă
– Căciulă
– Mănuși

2. Rucsac pentru o zi cu capacitate de 25-30 de litri

3. Alte obiecte

– ochelari de soare
– lanternă frontală
– pachetul de masă
– recipient pentru apă (min. 1 litru)

3. O pungă cu haine uscate (tricou de schimb, șosete, pantaloni, încălțări). Această va fi lăsată la mașînă și o vom folosi în cazul in care ne reîntoarcem uzi din tură

Preț:

200 RON/participant +transport

Înscrie-te: