• Echitație II

  29 august – 4 septembrie 2022
  8-12 ani

Echitație II, 29 august – 4 septembrie 2022

Tabara „Echitatie si viata la ferma” deschide usa unui western in toata regula. Copiii devin acele personaje pe care le-am iubit in filme pentru felul sincer de a interactiona cu caii si cu celelalte animale. Aici, la ferma, vom gasi multe animale domestice: pasari, iepuri, porci, caini si in primul rand cai si ponei. Grajdul cailor este un loc aparte prin prezenta unor cai de sport romanesti, pur sange arab, alaturi de ponei si de magari. Cu o parte din ei ne vom face si noi initerea in calarie. Ferma are patru hectare ce adapostesc acest univers domestic in care animalele au crescut alintate de vizitatorii fermei. Pe o suprafata extinsa a fermei, administratorii au dat frau liber imaginatiei si inimii de copil si au conceput cele mai nastrusnice locuri pentru distractie, circuit de carturi cu pedale, plimbari cu tractorul, Park Adventure in hambar si perna de sarituri pentru copii.

Tabăra de echitație are ca tematică familiarizarea cu lumea animalelor, în mod special a cailor. Ferma Școală Cornățel își desfășoară activitatea printr-un ONG care se ocupă de protecția animalelor mari (cai, ponei, măgări) și de pregătirea acestora pentru a interacționa cu copiii. Este o ocazie excelentă pentru copii de a interacționa cu lumea animalelor.


Varsta: 8-12 ani

Cazare: Pensiunea ”Ferma Scoala Cornatel” ★★★, DJ 106, Agnita, Nr. 215, 557212 Cornatel. Pensiunea dispune de camere de 3 sau 4 locuri, cu baie proprie.

Mese: 3 mese/zi + gustari

Transport: cu autocarul

Pret: 2580 RON

Despre obiectivul principal al taberei de echitație:

Intrebarile principale pe care fiecare parinte ar trebui sa si le puna inainte de a-si inscrie copilul in aceasta tabara sunt urmatoarele:

 • Ii plac copilului meu caii?
 • Doreste copilul meu sa invete despre cai? Cum sa comunice cu ei? Cum sa-i ingrijeasca? Cum sa fie conducatorul lor?

….sau doreste doar citeva ture zilnice, plimbat la lesa in interiorul unui manej unde sa-si poata face o multime de poze, calare pe un cal, de multe ori cu doua randuri de zabalute in gura, darlogi de incordare si cravase?

E evident o diferenta uriasa intre cele doua concepte!

In dresajul caiilor exista doua metode:

 1. cea traditionala
 2. cea a dresajului natural

Cea traditionala este aceea in care utilizam frica, intimidarea si mijloacele mecanice, si este cea mai raspandita metoda (de cele mai multe ori, singura cunoscuta)
Cea naturala este unde folosim intelegere, psihologie ecvina si comunicare si unde calul este partenerul nostru de joaca. Calaria pe acesti cai va fi o placere!

Echipa de la Ferma Scoala Cornatel a optat pentru cea a dresajului natural. Fara zabaluta, fara dirlogi de incordare, fara pinteni si fara cravasa! Dresajul natural face apel la instinctele naturale ale cailor. Se bazeaza pe metode de comunicare, luand in considerare faptul ca acestia nu invata de frica sau durere ci dimpotriva, ei invata pe baza a ceea ce le transmite limbajul nostru corporal.

Un lucru este evident, calul nu vorbeste limba noastra, iar pentru a putea comunica cu succes cu el, trebuie sa invatam o limba comuna iar rezultatul final sa fie CASTIGAREA UNUI ADEVARAT PRIETEN!

Activitati:

 •          curs de echitatie (copiii vor fi impartiti pe grupe in functie de nivelul lor si cunostintele lor despre cai si calorie, fiecare sesiune va dura aproximativ 45 min/grupa)
 •          dimineata/seara se merge si se da mancare cailor
 •          atelier de tesalat caii
 •          carnaval
 •          activitati la ferma (curatenie grajduri, magari si pasari, adunat oua, ingrijit iepurasi, etc.)
 •          activitati pe camp (strans de fan, etc.)
 •          plimbare calare pe camp
 •          jocuri de tabara
 •          tresure-hunt in ferma
 •          atelier de natural horsemanship
 •          atelier de prezentare a cailor si de introducere in ingrijirea cailor

Exemplu de program:

09:00 Mic Dejun
10:00 – 13:00 Sesiune de Natural Horsemanship/ Sesiune de calarie pe grupe ( aprox. 45 min/ grupa)
13:30  Masa de pranz
14:00-15:00 Odihna
15:00-19:30 Activitati in ferma, jocuri de tabara, ateliere
16:30 – Gustarea
19:30 – Cina
Timp Liber

In timpul lectiilor de calarie si a atelierului de Natural Horsemanship se va pune accentual pe creearea unei legaturi cu calul si lucrul in armonie cu el, copiii vor invata  despre comunicarea cu caii folosind limbajul corporal, atitudinea pe care trebuie sa o avem in preajma cailor, cum se pune capastrul, cum se merge in preajma lor, rolul ustensilelor si utilizarea acestora intr-un mod respectuos si eficace. Fiecare sesiune de echitatie va avea un alt obiectiv, de la echilibru si suplete in sa, manevrabilitate la pas, pornire, oprire, schimbarea directiei si introducere a trapului pana la excursie calare in natura.

Înscrie-te în tabără