• Tabere pentru preșcolari

  5-7 ani (grădi + clasa pregătitoare)

Tabere pentru copii preșcolari + clasa pregătitoare

5-7 ani

“Fall into winter”

23-29 octombrie 2022

Am pus la cale pentru copii un workshop extins pe sase zile cu tema “Fall into Winter”. Vom petrece vacanta de toamna la Rasnov, fiecare zi aducand o activitate noua de educatie outdoor. Mai este o luna pana intrăm în iarnă, să profităm așadar de săptămâna de vacanță pentru a ne pregăti!


Ce vom face?

 • “Olimpiada merelor”
 • Cules de ghinde
 • Pus murături
 • Încropit de “Păpuși ale Toamnei”
 • Jocuri de echipă
 • Inițiere în escaladă
 • Drumeții

Cum adică? Ce înseamnă?

Olimpiada merelor

Ca orice olimpiadă are o mulțime de probe, unele dintre ele în regim de concurs. Și pentru că toamna aceasta merele au fost din belșug ne-au provocat imaginația.

 • Copacul taberei: înainte de a fi mărul a existat copacul. Copacul nostru va fi din materiale reciclabile și până la finalul taberei sperăm să-l umplem și cu mere. Vrednicia taberei se va reflecta în coroana mărului.
 • Pescuitul la copcă: tradiția trebuie transmisă, iar nouă ne place mult pescuitul merelor din ligheanul cu apă. E un joc de îndemânare, dar mai ales un joc plin cu râsete.
 • Tir cu arcul: de data aceasta avem o misiune importantă: să vânăm viermele din măr. Înlocuim ținta cu un măr, iar centrul atenției va fi viermele buclucaș.
 • Cine scapă mărul? O mică probă de aruncare. În echipe de câte doi, dăm pase de la distanțe din ce în ce mai mari, până unul scapă mărul. Un exercițiu folositor la recoltarea merelor. Anul viitor vom ști care e distanța optimă de la care se aruncă merele.
 • Gașca… cu mere: De data asta ia mărul cine ajunge la coș fără să fie atins de adversar. Scoatem inteligența din buzunar!
 • Escaladă… după mere: din 2 în 2 metri vom găsi mere de colectat! Cu cât înaintăm pe perete, cu atât merele sunt

Păpușile toamnei

Ațe, ițe, mohair… înainte de a le împleti în fulare călduroase vom crea păpușile toamnei din ele. Și pentru a le oferi un aer de sezon vom avea nevoie de semne ale toamnei: frunze colorate, ghinde, nuci uscate și alte indicii din natură.

La adunat de ghinde și frunze

Drumeția prin pădure are și o misiune. Să aduni semne ale toamnei e treabă de copil inițiat. Dacă cumva aducem semne ale iernii în casă?

Murăturim

Moșii noștrii nu avea portocale și nici lămâi, dar aveau murături pline de viatamina C… fără propolis. De la piață adunate vom pune la borcan țelină (frunze și rădăcină), castraveți, gogonele, ceapă, morcov și… gutui! De Crăciun vor fi numai bune de mâncat!

Și cât ne odihnim între activități mai punem de un joc în echipă.

E vacanță, doar nu o să dormim!

Cazare: Casa Saxonia, Râșnov
Mese: 3 mese/zi si gustari
Transport: cu autocarul
Pret: 2450 RON

Tabere de schi pentru copii preșcolari

” …schiul cu cei mici…este de fapt o poveste, nu este vorba despre acele cursuri serioase la care vă așteptați probabil. Pentru că ei sunt mici și pentru că se plictisesc ușor, pentru că au și ei multe de spus, despre schi și nu numai, pentru că nu se pot concentra o perioadă lungă de timp (tocmai de aceea ei nu încep școala mai devreme de 6-7 ani), iar atunci noi ne transformăm din instructori în animatori, din animatori în babysitteri și din babysitteri din nou în instructori. ”  Blog HT

În fiecare an Himalaya Travel organizează tabere de schi pentru copii preșcolari, cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani, în Poiana Brașov.

Copiii preșcolari reprezintă o categorie aparte pentru noi, datorită atenției speciale de care au nevoie. Pentru ei folosim metode de predare adaptate vârstei, atât la învățarea tehnicii schiului, cât și la activitățile de după schi. Această primă tabără este un moment important pentru cei mici. Suntem foarte atenți la fiecare detaliu, ca fiecare activitate să fie pe placul lor, astfel încât atmosfera din tabără să-i ajute să prindă drag de schi, munte … și de tabere, bineînțeles. Metoda aleasă pentru cursurile de schi este bazată pe joc, astfel copiii sunt mult mai receptivi și deschiși la jocul “de-a alunecatul” :).

Tabăra pentru preșcolari este o experiență atât pentru părinți cât și pentru copil, de aceea comunicarea cu instructorii noștri care vor fi plecați în tabăra va fi una deschisă și transparentă. Părinții vor fi ținuți la curent cu tot ce se întâmplă acolo.

Pentru acest sezon am pregătit doua tabere de schi pentru copii preșcolari. Am ales perioadele de mai jos ca să nu ne intersectăm cu vacanțele școlarilor când este supra-aglomerat pe pârtie.

Cazare

Pensiunea Casa Saxonia 3* din Râșnov

Mese

În fiecare zi asigurăm  trei mese (mic dejun, prânz şi cină), iar între ele sunt pauzele de gustări în care cei mici primesc fructe, biscuiţi, ceai. Mâncarea este gătită zilnic, proaspătă, meniul este ales în funcție de perferințele copiilor și pe baza experienței noastre.

Instructorii

La fiecare grup de 4-5 copii este alocat un instructor, astfel supravegherea se poate face detaliat pentru fiecare în parte, iar nevoile celor mici sunt gestionate în mod individual. Supravegherea este permanentă.  Grupul de instructori este cazat în aceeaşi pensiune cu cei mici. Detalii despre noi puteti gasi aici: http://himalayatravel.ro/echipa-himalaya/

Exemplul unei zile din tabără:

8:00 – trezirea, igiena de dimineață
8:30 – micul dejun
9:00 – 9:30 – pregătirea pentru schi
9:40 – începerea cursurilor de schi
11:30 – 12:00 – pauza de gustare
13:30 – 14:00 – încheierea orelor de schi
14:00 – masa de prânz
14:30 – 16:30 – somn/ odihnă
16:30 – ateliere de creație/ plimbare/ jocuri indoor și outdoor
19:00 – 19:30 – cina
20:00 – activități relaxante pregătitoare pentru somn (rezumatul zilei, citim povești, scriem/desenăm jurnale)
21:00 – igiena de seară
21:30 – 22:00 – încheierea activităților/ somn

Varsta cuprinsa intre 5 si 7 ani reprezinta perioada din viata copilului in care au loc progrese remarcabile. Prin taberele propuse de noi, incercam sa aducem o contributie dezvoltarii celor mici, dincolo de cadrul educatiei formale de la gradinita si clasa zero.
Activitatea dominanta la aceasta varsta este jocul, pe care si noi il vom exploata in toate formele pentru a-i face pe copii sa revina acasa mai autonomi, mai comunicativi, si de ce nu, mai responsabili.
Nu este prea devreme sa ii implicam pe micii prescolari in activitati outdoor, sa le insuflam dragostea pentru natura si pentru munte. Odata facut pasul ”plecatului de acasa”, restul va veni de la sine sub forma unei frumoase si memorabile povesti.

Pentru că știm cât de important este pentru cei mici să se dezvolte armonios ne-am gândit la o categorie aparte de tabere create special pentru ei, cu activități specifice vârstei lor – tabere de vară pentru copii preșcolari. Atât vara cât și iarna, copiii preșcolari reprezintă o categorie aparte pentru noi, datorită atenției speciale de care au nevoie.

Programele taberelor sunt gândite astfel încât în fiecare zi să existe ceva nou de descoperit și învățat, dar în același timp avem timp și pentru relaxare și jocuri.

Scopul principal al taberei este ca cei mici să prindă drag de natură și de activitățile desfășurate pe munte, în aer liber. Tocmai de aceea este important ca părinții să le transmită cu sinceritate informații despre plecatul de acasă și despre tabără, să le arate fotografii, astfel încât să-și dorească să vină cu noi.

Iată ce vor face copiii în tabără:

 • Drumetii usoare adaptate varstei lor
 • Orientare in mediul montan
 • Ateliere de supravietuire, echipament montan si prim ajutor
 • Notiuni de ecologie (cum putem recicla deseurile colectate selectiv si de ce)
 • Vizite la punctele istorice din zona, la Pestera Valea Cetatii si la Dino Parc
 • Tir cu arcul – ateliere si concurs
 • Initiere in escalada – vor fi montate manse asigurate si supravegheate de instructorii nostri.
 • Ateliere de creatie
 • Jocuri de echipa
 • Foc de tabara, premiere

Înscriere

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.